04202024sob

Nový nadjazd výjde na približne 5,2 mil. Eur, železničný priechod na Kukučínovej nebude spriechodnený - video

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 6. apríla 2019 - Rekonštrukcia levického nadjazdu, ktorá sa začne v máji a bude trvať osem mesiacov do decembra 2019, bude stáť približne 5,2 mil. Eur. Portál Leviceonline.sk o tom informoval prednosta Mestského úradu (MsÚ) v Leviciach Rastislav Juhár. Náklady budú hradené z európskych peňazí, zhotoviteľom stavby bude firma Strabag.

Nový nadjazd výjde na približne 5,2 mil. Eur, železničný priechod na Kukučínovej nebude spriechodnený - video

Podľa jeho ďalších slov železničný priechod na ulici Martina Kukučína by mestu pomohol, no počas rekonštrukcie nadjazdu nebude priechodný. "Mesto malo záujem o spriechodnenie tohto priechodu aspoň pre malé vozidlá či cyklistov, no Železnice Slovenskej republiky sú proti jeho spriechodneniu. Momentálne je prechod tohto priechodu nelegálny a porušujú sa tým bezpečnostné a iné normy a bude tak aj počas rekonštrukcie nadjazdu," povedal prednosta MsÚ Levice.

Mesto trvá na oficiálnych obchádzkových trasách. "Okrem toho bude pre peších a cyklistov sprevádzková lávka priamo na rekonštruovanom nadjazde. Chcel by som verejnosť poprosiť, aby bola trpezlivá. Všetci sme na toto čakali, bude to záťaž a bude to prinášať určité obmedzenia. Chcel by som poprosiť obyvateľov, chodcov, cyklistov aj motoristov či obyvateľov, ktorí bývajú v blízkosti nadjazdu, aby boli tolerantní, pretože je to vec, ktorá nám bude slúžiť dlhé roky. Potrebujeme, aby tento projekt bol bezpečný a bol spravený tak, ako je treba," dodal Juhár.

Pozrite si našu videoreportáž s rozhovormi z druhého stretnutia predstaviteľov mesta Levice, Slovenskej správy ciest, projektanta, zástupcov dodavateľskej spoločnosti a dopravného inšpektorátu zo štvrtka 4. apríla 2019:

Vo videu uvidíte rozhovory so stavbyvedúcim zhotoviteľa stavby firmy Strabag Máriom Pomajbom, riaditeľa Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ Levice Martinom Ďurčom, projektantom Róbertom Gavulom a prednostom MsÚ Levice Rastislavom Juhárom, 

Obchádzková trasa pre vozidlá nákladnej dopravy bude vedená po vyznačenej trase na cestách I/51, I/75 a I/76. Uzávierka a obchádzka sú vyznačené prenosným dopravným značením.

Obchádzková trasa:V smere staničenia cesty I/51 (smer Nitra → Levice): po ceste I/51 smerom na Kalnú nad Hronom po križovatku s cestou I/76, ďalej po ceste I/76 po križovatku s cestou II/564 v Tlmačoch, ďalej po ceste II/564 po križovatku s cestou I/51 v Leviciach.Proti smeru staničenia cesty I/51 (smer Levice → Nitra): po ceste I/51 smerom na Nitru po križovatku s cestou II/564 v meste Levice, ďalej po ceste II/564 po križovatku s cestou I/76 v Tlmačoch, ďalej po ceste I/76 po križovatku s cestou I/51 v Kalnej nad Hronom.

Dĺžka obchádzkovej trasy: cca 22,00 km

V Leviciach sa začína s opravou nadjazdu, od 13. decembra bude pre nákladnú dopravu čiastočne uzatvorený

Obchádzková trasa pre MHD, diaľkové autobusy, osobné vozidlá bude po Mochovskej a Pereckej ulici v Leviciach.Okresný dopravný inšpektorát v Leviciach žiada vodičov, aby zvýšili pozornosť a rešpektovali prenosné dopravné značenie.

zdroj, foto a video: www.leviceonline.sk, Andrej Budai foto - video služby

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika Zľavaonline.sk - paleta najlepších zliav Sexland.sk - všetko pre Vaše potešenie

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre