04252024štv

Podľa pacientov je Nemocnica Levice najhoršia na Slovensku, šahanské Hospitale jedna z najlepších

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / ŠAHY 25. apríla 2019 - Viac ako 7200 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc, poslalo poisťovni Dôvera vyplnený dotazník o spokojnosti počas ich hospitalizácie. Ako informuje portál poisťovne www.dovera.sk, už po trinásty raz poisťovňa zostavila rebríček zdravotníckych zariadení, ktorý môže nazvať pacientskym rebríčkom.

Podľa pacientov je Nemocnica Levice najhoršia na Slovensku, šahanské Hospitale jedna z najlepších

Podľa informácii portálu www.dovera.sk je v pacientskom rebríčku spomedzi všeobecných nemocníc za rok 2018 Nemocnica Levice na poslednom 44. mieste so známkou NAJHORŠIA!

11 vinárov zo združenia terroir Tekov predstaví
v máji svoje vína na nádvorí Levického hradu

Šahanská spoločnosť Hospitale, s.r.o. je v tomto rebríčku spomedzi všeobecných nemocníc na 14. mieste so známkou NAJLEPŠIA.

Spomedzi špecializovaných nemocníc je v tomto rebríčku Psychiatrická nemocnica Hronovce na 4. mieste so známkou NAJLEPŠIA.

Liečebňa pre dlhodobo chorých Želiezovce (WESPA, s.r.o.) v rebríčku nebola hodnotená.

Priemerná dosiahnutá známka pacientov v tomto rebríčku 1,64 je najlepšou za posledných päť rokov. Každý rok poisťovňa zisťuje spokojnosť jej poistencov s takzvanými hotelovými službami, prístupom zdravotníckeho personálu a jeho komunikáciou s pacientmi počas hospitalizácie. Dotazníky pozostávajúce z dvanástich otázok (pri rodičoch hospitalizovaných detí ide o šesť otázok) posiela poisťovňa všetkým poistencom, ktorí boli v predchádzajúcom roku hospitalizovaní kdekoľvek na Slovensku.

Podľa ďalších informácii poisťovne boli štandardne najvyššie známky udeľované personálu za jeho starostlivosť, nasleduje spokojnosť s informovanosťou pacientov. Najprísnejšieho hodnotenia opäť podľa poisťovne dostala spokojnosť s takzvanými hotelovými službami, teda s jedlom, s ubytovaním a upratovaním.

„Žiadny z oslovených pacientov nehodnotil odbornosť lekárov alebo použité liečebné metódy. Avšak kvalitu ubytovania, prístup personálu a svoj subjektívny pocit zlepšenia zdravia po prepustení vie dobre posúdiť každý pacient. Subjektívna spokojnosť pacientov sa zisťuje všade na svete a je jedných z dôležitých ukazovateľov, ktorý berieme do úvahy aj pri rokovaniach s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti o platobných podmienkach,“ povedal generálny riaditeľ Dôvery Martin Kultan.

Pacienti hodnotili nemocnice ako v škole, teda známkami od 1 po 5.

Kompletné poradie nemocníc nájdete na tejto stránke: https://www.dovera.sk/hodnotenie/2018/celkove-hodnotenie

O stanovisko sme požiadali aj vedenie Nemocnice Levice, spoločnosť Agel.

"Nemocnicu sme získali na jeseň 2017 do 20-ročného prenájmu a hneď sme sa pustili do jej obnovy - vymenili okná v lôžkovej časti a začiatkom februára otvorili vynovenú pohotovosť. Výkladnou skriňou nemocnice sa má stať pôrodnica. S pomocou európskych fondov plánujeme v najbližších dvoch rokoch v nemocnici preinvestovať viac než osem miliónov eur. Stredisko tak prejde komplexnou opravou a zateplením budov, pribudne nový urgentný príjem a nahradená bude aj zastaraná zdravotnícka technika. Máme jasný strategický plán čo s nemocnicou budeme v nasledujúcich rokoch robiť a chystané zmeny povedú k vybudovaniu nemocnice hodnej 21. storočia."

zdroj: www.dovera.sk, foto: Agel SK

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika Zľavaonline.sk - paleta najlepších zliav Sexland.sk - všetko pre Vaše potešenie

POZRITE SI TIEŽ:

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre