04202024sob

Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy poskytlo reprízu minuloročného finále

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26.októbra 2016 - Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy (LFL) poskytlo reprízu minuloročného finále, v ktorej mali Dobre No svojmu súperovi čo vracať. FBC 44 Bohovia opäť ukázali svoju nevyspytateľnosť a B4 svoj jediný zápas v tomto kole zvládli, aj keď predviedli koncert nevyužitých šancí. Ale poďme pekne po poriadku.

Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy poskytlo reprízu minuloročného finále

Na úvod sa stretli večne štvrtí B4 so zlepšujúcimi sa Da Bum Tss. Vzájomná bilancia oboch tímov jednoznačne pasovala do role favorita domácich a tým stačilo na úvodný gól len 82 sekúnd. Žltým ale stačilo na vyrovnanie 20 sekúnd, keď využili slabšiu koncentrovanosť súpera po strelenom góle. Potom sa hra vyrovnala, no domáci boli nebezpečnejší a vytvárali si viac šancí, ktoré ale často zahadzovali. Aktívny bol hlavne Matej Kvočka, ktorí toho nabehal veľa, aj sa dostal do šančí, po pekných nahrávkach (nie)len od svojho staršieho brata Romana, ale v koncovke mu to nešlo.

Nakoniec sa však necelých 50 sekúnd pred prvou sirénou presadil domáci strelec Marko a tak B4 išli na prestávku s jednogólovým vedením. V druhej tretine svoj náskok ešte zvýšili, keď na ich tri góly dokázali žltí zareagovať len raz a tak počas druhej prestávky bolo na svetelnej tabuli skóre 5:2. V poslednej tretine sa oba tímy presadili už len po raze. Domáci kontrolovali zápas a hostia nedokázali na súpera nič vymyslieť ani počas poskytnutej presilovej hry.

B4 – Da Bum Tss 6:3

Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy poskytlo reprízu minuloročného finále

V druhom zápase "hostili" v minulej sezóne po základnej časti posledný tím Zo Stredu Na Stred víťaza všetkých ročníkov LFL v základnej časti Dobre No. To predurčovalo výsledok a v zápase sa predpoklady potvrdili. Dobre No otovrili gólový účet v druhej minúte a v 28. minúte ho uzatvorili.
Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.A medzitým v zápase jasne dominovali. V prvej polovici prvej tretiny strelili Dobre No 3 góly a s domácimi to nevyzeralo najlepšie, no v jej druhej polovici sa už presadili len oni a tak bolo skóre po prvej tretine 1:3. Druhá tretina mala navlas rovnaký priebeh, čiže najskôr strelili 3 góly hostia a potom domáci jedným skorigovali skóre. A tak do poslednej časti nastúpili oba tímy za stavu 2:6. V záverečnej časti sa presadzoval už len favorit, ktorý nasúkal domácim do brány 5 kúskov. Domácim sa síce nedá uprieť snaha, ale na Dobre No to jednoducho nestačilo.

Zo Stredu Na Stred – Dobre No 2:11

Nasledoval zápas medzi Da Bum Tss v žltých dresoch proti oranžovým Zlomeným Hokejkám. Tieto tímy mali vyrovnanú vzájomnú bilanciu zápasov (2:2) a navyše 3 zo 4 zápasov skončili víťazstvom niektorého z tímov o gól. Takže aj teraz sa dal očakávať vyrovnaný zápas s napínavým koncom. A taký bol aj začiatok zápasu, keď na úvodný gól oranžových v 2. minúte odpovedali domáci už o 14 sekúnd. To bolo z ich strany ale na dlhú dobu všetko a ďalej sa presadzovali len oranžoví. Tí nastrieľali v prvej tretine ešte 3 góly a v druhej tretine pridali ďalšie 3 góly. Za stavu 1:7 sa konečne necelé 2 minúty pred koncom druhej tretiny zobudili aj Da Bum Tss a znížili na 2:7. Hneď po góle bol ale vylúčený domáci strelec Nichta, ktorý dostal osobný trest. To sa samozrejme domácim nepáčilo a v tomto momente sa začal zápas pritvrdzovať. V tomto duchu sa niesla posledná tretina, ktorá bola hlavne o množstve osobných súbojov. Zlomené Hokejky sa snažili brániť výsledok a Da Bum Tss zase streliť nejaký ten gól a priblížiť sa súperovi. Nakoniec síce poslednú tretinu vyhrali domáci, ale z výhry sa tentokrát tešili Hokejky a vo vzájomných zápasoch priklonili misku váh na svoju stranu.

Da Bum Tss - Zlomené Hokejky 4:8

Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy poskytlo reprízu minuloročného finále

A potom to prišlo. Repríza finále. Dvojnásobný majster a vicemajster z poslednej sezóny (Dobre No) privítal úradujúceho majstra (Delfáci). Aj keď Dobre No s týmto súperom až do minuloročného finále nikdy neprehrali, práve posledné 2 vzájomné zápasy patrili Delfákom. Navyše Delfáci boli po prvom kole na čele tabuľky o skóre práve pred Dobre No a tak sa očakával vyrovnaný zápas. To sa v prvej tretine aj potvrdilo. Na prvý gól sme museli čakať až do piatej minúty, keď na jej začiatku sa presadili hostia po akcii Palonderovcov. Avšak ako sa neskôr ukázalo, toto bolo od tímu Delfákov všetko, čo sa gólov týka. O dve minúty Dobre No otočili skóre dvomi gólmi v rozpätí 22 sekúnd. Stav 1:2 pred druhov tretinou ešte nechával Delfákom nádej, no zlom prišiel hneď po 3 sekundách od úvodného vhadzovania 2. tretiny, keď domáci zvýšili na 3:1 a z tohto šoku sa už Delfáci nedostali. Takisto ako aj v prvom dnešnom zápase tímu Dobre No, sa ich súper snažil, no presne takisto mu to nebolo nič platné. Dobre No strelili v druhej tretine 6 gólov a v tej poslednej pridali ďalšie tri a aj v druhom zápase tak nastrieľali 11 gólov. Tentoraz však súperovi nedovoli streliť viac ako jeden gól a tak sa nielenže nepotvrdili očakávania vyrovaného zápasu, ale so skóre 22:3 sa Dobre No stali najlepším tímom 2. kola, keď ako jediný tím vyhrali oba svoje zápasy. Už teraz je jasné, že kto ich chce poraziť, bude musieť podať výkon na hranici svojich možností.

Dobre No – Delfáci 11:1

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Vo svojom druhom zápase v tomto kole sa stretli Zlomené Hokejky s tímom FBC 44 Bohovia. V minulej sezóne vyhrali oba tímy po jednom zápase, no favoritom boli jednoznačne FBC. Tí to aj potvrdzovali hneď od úvodu, keď peknými prihrávkami, zasekávačkami a technickými parádičkami rozleptávali súperovu obranu. Tá prvýkrát kapitulovala v 3. minúte, následne vo 4. aj v 5. minúte a oranžovým sa tak pripomenula nepríjemná spomienka z prvého kola, keď inkasovali už v prvej tretine 7 gólov. Tomu sa snažili zabrániť a až do poslednej minúty tretiny neinkasovali žiaden gól. Avšak práve posledná minúta tretiny bola mimoriadne úrodná na góly, keď naskôr domáci znížili, aby v zápätí znovu inkasovali na rozdiel troch gólov a už o pár sekúnd opäť strelili ďalšie 2 góly. Prvá tretina tak skončila tesne 3:4. V tej druhej domáci dokonca vyrovnali na 4:4, ale už o pár sekúnd strhli vedenie na svoju stranu opäť hráči FBC. A vedenie už nepustili až do konca zápasu. V zápase si oba tímy schuti zastrieľali, keď sa ani jedna obrana nevyznamenala. Hostia kombinovali a zakončovali do prázdnej brány a domáci zase kontrovali z protiútokov. V zápase nakoniec padlo až 19 gólov a hostia zaslúžene vyhrali.

Zlomené Hokejky – FBC 44 Bohovia 7:12

Na rad prišiel zápas majstrovských Delfákov, proti nováčikovi Danfoss Red Stars. Delfáci si potrebovali napraviť chuť po zbabranom zápase proti Dobre No a naozaj začali veľmi dobre, keď sa už v prvej minúte zápasu presadil Srna po asistencii Palondera ml.. Potom ale prišlo na dlhé minúty gólové sucho. Oba tímy si vypracovali nejaké príležitosti, ale buď ich trestuhodne zahodili, alebo im ich zmarila súperova obrana. Hlavne najlepší hráči podľa bodovania z minuloročného play-off Mištík s Holečkom mali vychýlenú mušku a tak Delfáci v poslednej minúte prvej tretiny opäť trestali, keď si aktéri prvého gólu vymenili pozície. Zápas bol ale stále otvorený, no hosťom chýbal aj kúsok šťastia. Vypracovali si dostatok šancí na strelenie gólu, no najäčším problémom bolo pre nich trafiť bránu. Niekoľkokrát netrafili už odkrytú súperovu svätyňu, inokedy zas trafili výborne chytajúceho brankára, ktorý predviedol aj zopár obdivuhodných zákrokov. Opäť sa raz potvrdilo to obligátne športové pravidlo nedáš - dostaneš a tak kapitán domáceho tímu zvýšil na 3:0. Až potom sa podarilo presadiť aj červeným hviezdam, keď po ideálnej nahrávke Holečku sa presadil, kto iný ako Mištík. Ani to však hostí nenakoplo. Práve naopak, Delfáci sa do konca tretiny presadili ešte 3x a prakticky tým rozhodli celý zápas. V poslednej tretine sa toho už veľa neudialo. Hosťom sa síce ešte raz podarilo pretrhnúť smolu v zakončení, ale ich gól bol už len kozmetickou úpravou skóre.

Delfáci – Danfoss Red Stars 6:2

Druhé kolo Levickej Florbalovej ligy poskytlo reprízu minuloročného finále

V poslednom zápase vyzvali FBC 44 Bohovia nováčika Danfoss Red Stars. A veru bol to najnapínavejší zápas s obrovskou porciou gólov. Oba tímy sa striedali vo vedení a videli sme aj pekné kombinácie i sporné góly. FBC sa ujali vedenia už v 10. sekunde no Danfoss do siedmej minúty otočili na 3:1 vo svoj prospech. No ešte v tej istej minúte domáci znížili a do konca prvej tretiny si znovu ukradli vedenie, tentokrát 4:3. Danfoss si v druhej tretine opäť ukradli vedenie o 2 góly a FBC ho už len doťahovali. Vždy keď znížili na rozdiel gólu, následne inkasovali a tak sa šlo do poslednej tretiny nakoniec za stavu 6:8. V úvode poslednej tretiny vystrelil Hronec z pravej strany na bránu a loptička skončila v sieti. Rozhodca gól uznal, hoci hostia namietali, že loptička prešla cez bočnú sieť. Tento moment hostí rozladil a vyviedol z tempa a tak sa o slovo prihlásil znovu domáci Hronec, ktorý svojím tretím gólom v zápase vyrovnal a následne Roško otočil v prospech domácich.

Avšak keďže FBC malo v tomto zápase len štyroch hráčov, ktorý hrali už druhý zápas bez možnosti striedania a teda aj oddychu, táto stíhacia jazda ich unavila a na koniec zápasu im už nezostalo dostatok síl. A tak 26. minúte najskôr Mištík vyrovnal a o 35 sekúnd neskôr Holečka znovu vložil opraty do rúk tímu Danfoss. Domáci sa síce ešte snažili o vyrovnanie, ale ich strely, ani prihrávky neboli dostatočne presné. Hostia sa zamerali na bránenie a neustále hrozili z rýchlych protiútokov. Jeden z nich im vyšiel 39 sekúnd pred koncom zápasu, keď posledný klinec do rakvy domácich zatĺkol Pajerský. Tím Danfoss sa tak v tabuľke pretlačil práve cez domácich v tomto súboji na 4. miesto a hoci má od nich o jeden zápas viac, tak všetkým ukázal, že bude bojovať o tohtoročné play-off.

FBC 44 Bohovia – Danfoss Red Stars 9:11

zdroj a fotografie: LFL

POZRITE SI TIEŽ:

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre