05072024uto

Futsal Team Levice v príprave na novú sezónu nezaháľa na palubovke i mimo nej

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. septembra 2014 - Levickí futsalisti z Futsal Team-u sú v plnom prúde príprav na novú sezónu 2014/2015. Do novej sezóny však Levičania nastúpia s viacerými zmenami v kádri. Ten totiž opustil Tomáš Pleva, ktorý bude na hosťovaní v Bratislavskej 1.lige, levickí futsalisti sa budú musieť zaobísť aj bez bratov Mališovcov a Pavola Gabaša, všetci traja odchádzajú za "veľkú mláku" na neurčité obdobie a tak Futsal Team Levice na čele s trénerom Jozefom Duhonyom čakajú neľahké časy, keďže všetci spomenutí sú veľmi skúsení hráči a tvorili stabilnú kostru tímu.

Futsal Team Levice v príprave na novú sezónu nezaháľa na palubovke i mimo neho

Na druhej strane, do mužstva pribudli nové tváre. Asi najlepšou správou je príchod veľkej posily a levického odchovanca Jána Krivočenka, ktorý do tímu prišiel z konkurenčného mužstva Tupperware Nové Zámky a tak sa Levičania budú môcť spoľahnúť na stabilný pilier v zadných radoch. V mužstve sa objavili aj nováčikovia Nemček, či Matonok.

PhDr. Soňa 
Kosorinová, klinický psychológ a psychoterapeut

Komcar, s.r.o. e-
shop, súťaž o 50 EUR poukážku


V stredu 27.8.2014 odohrali Levičania na domácej pôde prvý prípravný zápas proti družstvu MFsK Nitra, v ktorom od začiatku ťahali za kratší koniec, keďže sa prejavila ešte nezohratosť. Už v tomto prvom prípravnom zápase nastúpili spomenutí nováčikovia, pričom svoje skúsenosti ukázal najmä Krivočenko, ktorý v tomto zápase okrem iného vsietil aj dva góly. Chce to však čas, aby sa chalani zohrali a veríme, že sa kvalita prejaví. Po polčase domáci odchádzali do kabín s dvojgólovým mankom za stavu 1:3, pričom na začiatku druhého polčasu sa im podarilo znížiť na 3:4. Následne sa Levičania pokúsili o hru power play, avšak im to nevyšlo, keďže v hre bez brankára inkasovali 3-krát, aj keď sa im však podarilo vsietiť z presilovky jeden gól, na dobrý výsledok to však nestačilo.

Futsal Team Levice v príprave na novú sezónu nezaháľa na palubovke i mimo neho

Futsal Team Levice - MFsK Nitra 4:7 (1:3)

Góly LV: Krivočenko 2, Rakica, Budovec

Zostavy:
Futsal Team LV: Molnár (Nemček) - Krivočenko, Budovec, Švec, Zorád - Graus, Rakica, Chudý, Adami (Matonok)
MFsK NR: Velčický- Bratský, Fúska, Kluka, Zaťovič, Volentier, Haddov,Pevala, Tóth, Maršala

Pozápasové rozhovory:

Ján Krivočenko, Futsal Team Levice: "Dnešný prvý zápas za levický tím som bral ako normálny bežný zápas, hralo sa mi celkom dobre. Teším sa, že som sa vrátil naspäť a že som tu s kamarátmi. Vidím, že sa ešte musím zohrať, pretože sú to všetko nové signály, ale myslím si, že to bude všetko v poriadku. Všetko je to o tréningoch. Čo sa týka rozdielu hry v Nových Zámkoch a tu v Leviciach, nemyslím, že sú tam nejaké veľké rozdiely. Tam sú typologicky iní hráči, ako tu. Tu je to skôr viac o bojovnosti a o kolektíve, pričom v Nových Zámkoch to bolo najmä o bojovnosti, keďže kolektív tam až taký nebol. Hrám aj futbalové A-mužstvo Levíc a po novom aj futsal, som si však istý, že ako som to stíhal doteraz, budem to vedieť stíhať aj teraz.
Dnešnú prehru by som pripísal najmä malému počtu tréningov doteraz, málo zohratosti. Dostali sme dosť lacné góly. My sa pre góly nadrieme ako takí blázni a dostaneme úplne lacné a zbytočné góly. Tréningmi a zápasmi sa to však určite bude zlepšovať.
Čo sa týka mojich cieľov s Futsal Team-om Levice, bol by som zlý, keby som nepovedal, že najvyššie. V lige je však jedno mužstvo, ktoré je úplne inde, no myslím si, že s ostatnými mužstvami sa dá kľudne hrať. Druhé, či tretie miesto je celkom reálne. Treba však tvrdo pracovať a verím, že sa výsledok dostaví sám. Kolektív je tu super."

Pavol Gabaš, Futsal Team Levice: "Dnes bolo na našej hre jednoznačne vidieť nedostatok tréningov. Momentálne sa nám trénuje ťažšie, keďže niektorí chalani hrávajú aj veľký futbal, kde sú dosť vyťažení. Dnes to to však nebolo hlavnou príčinou prehry, bola ňou najmä disciplína. Začiatok zápasu sme absolútne nezachytili, začali sme hrať za stavu 0:2, potom to už vyzeralo ako-tak, bolo to vyrovnané. Tretí gól bol zbytočný a v druhom polčase dostali možnosť hrať aj menej skúsení hráči, pričom priebeh zápasu bol taký, že sme s ním v podstate nič nespravili, aj keď to na začiatku našej hry power play vyzeralo celkom nádejne, keďže sa nám podarilo znížiť stav na 3:4. Potom sme však dostali ďalší gól a následne si už viac-menej robil každý, čo chcel a preto by som túto prehru pripísal najmä už spomenutej disciplíne. Ak takto budú jednotlivci pristupovať, tak to bude vyzerať naozaj zaujímavo. Na prvý zápas som však nečakal nejaké veľké veci, no disciplína ma sklamala. Práve v tejto oblasti sa musíme zlepšiť o 100 percent. Na dnešný zápas sme však nemali veľké oči, pretože sme vedeli, že nemáme toľko natrénované, išlo najmä o to, aby sme si oživili veci z minulého roka a aby sa trocha ukázali noví hráči a zohrali s mužstvom. Čo sa však týka prístupu, takto to vyzerať nemalo. V ďalších zápasoch budeme robiť všetko pre to, aby sa prístup hráčov k hre zlepšoval a výkon aby nebol na jednotlivcoch, ale na kolektívy.
Keďže začiatkom októbra odchádzam, nemyslím si, že tím bude mať nejaký problém, kto ho bude viesť. V mužstve máme dostatok kvalitných hráčov, ktorí majú už čo-to natrénované. Hráči si však budú musieť vstúpiť do svedomia a budú musieť počúvať toho, kto je na to určený. Hra musí mať aj nejakú svoju tvár. Ako v každom športe, ale najmä vo futsale, ak sa nedodrží disciplína, mužstvo neťahá za jeden povraz, potom sa veľmi ťažko vyhráva a potom sa to ťažko pozerá aj divákom. Budeme pracovať na tom, aby sme sa na ligu pripravili čo najlepšie."

Futsal Team Levice v príprave na novú sezónu nezaháľa na palubovke i mimo neho

Anton Sucháň, tréner MFsK Nitra: "Sám som nevedel, čo od tohto nášho prvého prípravného zápasu očakávať, keďže sme prípravu začali len začiatkom augusta. Mali sme tu staronové a nové tváre, ktoré sa v dnešnom zápase ukázali viac ako dobre. Náš dnešný herný prejav bol taký, aký som s týmto mužstvom ešte hrať nevidel. Neviem, či to bolo tým, že náš súper dnes hral nejako laxnejšie, ja som však našim hráčom hovoril, aby sa dnes pokúsili hrať tak, aby sme sa futsalom bavili.
Dnešný výkon ma však navnadil do ďalšieho prípravného obdobia, pretože to bol dnes z našej strany naozaj veľmi dobrý výkon. Veľmi dobre sa mi javí nová tvár v našom tíme - francúzsky hráč Radouan, ktorý predviedol niekoľko zaujímavých individuálnych akcii. Dnes to naše mužstvo ako kolektív zvládlo, individuálne sa to veľmi nedá hodnotiť. Je to povzbudenie do ďalšej prípravy. Dnes sme sem prišli s cieľom striedať variácie hry, hrali sme na pivota a z kraja, mali sme zavretú a stiahnutú obranu. Sme tu dobrá partia, máme mnoho mladých hráčov, skúšame sa takouto hrou baviť. Do odvety zostáva pätica hráčov doma, či už pre zranenie alebo iné povinnosti. Možno teda nastúpi úplne iné mužstvo, možno toto isté. Ako ste dnes mohli vidieť, aj prípravné zápasy mávajú niekedy svoj náboj, či už je to zbytočné, alebo nie. Futsal je však na to, aby ľudí bavil aj v prípravnom období.
Čo sa týka našich cieľov do najbližšej budúcnosti, možno to bude znieť trocha sarkasticky, ale našim cieľom je prežiť, čo sa nám darí. Samozrejme, našim cieľom je vyformovať perspektívny tím, ktorý v lige nebude účinkovať rok - dva. Našim cieľom je dostať sa do play-off, čo je našim každoročným cieľom. Máme dlhodobé ciele, takže sa uvidí."


Na svoj druhý prípravný zápas futsalisti z Levíc cestovali až do Budapešti, kde si vo štvrtok 4.9.2014 zmerali sily s domácim družstvom Ferencváros Budapest. V tomto zápase sa Levičania ukázali už v lepšom svetle, pričom vychádzali najmä štandardné situácie, z ktorých hostia dokázali skórovať. Gólovo sa presadili Rakica - 3x, Zorád 2x a Adami 1x.

Z priebehu zápasu (Facebook Futsal Team Levice)
Zápas mal rýchle tempo aj kvôli tomu, že súper zvolil od začiatku zápasu aktívny pressing. Levičania nestrácali hlavu a dokázali sa s týmto štýlom hry vysporiadať. Vychádzali nacvičené signály, z ktorých sme dokázali niekoľkokrát skórovať.

FOTOGRAFIE zo zápasu Futsal Team Levice - MFsK Nitra zo dňa 27.8.2014 tu.

 

Ferencváros Budapest - Futsal team Levice 5:6 (1:4)

Góly LV: Rakica 3, Zorád 2, Adami
Zostava LV: Molnár(Nemček)- Krivočenko, Budovec, Švec, Zorád, Rakica, Chudý, Adami

Najbližšie sa Futsal Team Levice predstaví v treťom prípravnom zápase na domácej palubovke v priebehu budúceho týždňa (8.-12.9.2014), pričom presný termín a meno súpera ešte nie je známe. Situáciu však budeme sledovať a budeme Vás informovať.

Štvrtý prípravný zápas odohraju Levičania opäť v Budapešti, keď sa 17.9.2014 stretnú s domácim mužstvom Aramis Budapešť.

Pre zaujímavosť, levickí futsalisti sa realizujú aj mimo palubovky. Vytvorili svoj kuchársky tím na Rybacom piknuku 2014 ako aj na súťaži vo varení gulášu v Podlužanoch, kde predviedli svoje kuchárske umenie. Chalani sa tak snažia prezentovať levický futsal nielen v športovej hale, ale aj mimo neho, čo je veľmi chvályhodné.

Levickí futsalisti na Rybacom pikniku 2014 v Leviciach.
Futsal Team Levice na Rybacom pikniku 2014.
 
 
zdroj a fotografia: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk, fotografia z Podlužian: Futsal Team Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre