04242024str

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

V Leviciach prebehol výcvikový tábor reprezentácie do 15 rokov, traja Levičania tiež v nominácii

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 5. novembra 2018 - Reprezentačná "pätnástka" ukončila sériu výcvikových táborov v Leviciach. Najmladšia reprezentácia má za sebou prvé tri zrazy, ten posledný sa konal v dňoch 29. až 31.10.2018 na zimnom štadióne v Leviciach.

V Leviciach prebehol výcvikový tábor reprezentácie do 15 rokov, traja Levičania tiež v nominácii
Dobromat.sk - každým nákupom pomáhate

Hlavný tréner a realizačný tím slovenskej reprezentácie do 15 rokov vyskúšali spolu vyše sto mládežníckych hokejistov. Treba poznamenať, že ročník 2004 je špecifický tým, že už teraz hrá veľa hráčov tohto ročníka dorastenecké súťaže. Dá sa teda povedať, že na týchto regionálnych výcvikových táboroch sa schádzali hráči, ktorí sú kdesi na pomedzí kadetskej a dorasteneckej súťaže.

Levický hokejový klub počas tohto zrazu reprezentácie do 15 rokov vytvoril optimálne podmienky pre tento výcvikový tábor reprezentácie. Hráči SR15 v rámci výcvikového tábora odohrali aj dva modelové zápasy pod drobnohľadom realizačného tímu slovenskej reprezentácie do 15 rokov. Ten je poskladaný ako mix rôznych stavov – akademicky fundovaných ľudí, ľudí s bohatou trénerskou kariérou, či ľudí, ktorí majú za sebou naopak bohatú hráčsku kariéru.

V Leviciach prebehol výcvikový tábor reprezentácie do 15 rokov, traja Levičania tiež v nominácii

Trio hráčov HK Levice v nominácii SR15 na domácej pôde

Levický hokejový klub na návrh domácich mládežníckych trénerov nominoval na základe požiadavky a na návrh reprezentačného trénera Branislava Vargu aj trio hráčov levického mládežníckeho hokeja. Samuel Drapák, Šimon Doboš a Martin Kasala v aktuálnej sezóne nastupujú za mužstvo deviatakov v lige kadetov.

Samuel Drapák a Martin Kasala v aktuálnej sezóne ligy kadetov figurujú v prvej dvadsiatke v štatistikách produktivity, kde Samuel Drapák odohral sedem zápasov, zaznamenal šesť gólov a dve asistencie, čo znamená v priemere 1,14 bodov na zápas. Martin Kasala je síce hráčom ôsmeho ročníka, no miestenku si zaslúžil svojimi výkonmi v oboch kategóriach (8SHT + kadeti). Šimon Doboš hrá na pozícii obrancu a jeho úloha v zápasoch je kľúčová. V aktuálnej sezóne figuruje v štatistikách v prvej dvadsiatke. Obrancovia málokedy strieľajú, ale Šimon pokiaľ má dobrú pozíciu, sám strieľa na bránu.

Medzi náhradníkmi – na telefonické zavolanie – boli pripravení ďalší traja hráči HK Levice: Július Adámik (brankár), Samuel Ešek (útočník) a Andrej ÖRDÖGH (útočník).

Ako sa vyjadril tréner reprezentácie Branislav Varga, každý jeden hráč, vrátane tých, ktorí neboli na týchto troch regionálnych výcvikových táboroch, má šancu dostať sa do reprezentácie. "My, tréneri, budeme len a len radi, ak nám ďalší hráči spôsobia svojimi výkonmi takéto príjemné starosti pri tvorbe nominácie. Aj naďalej budeme hráčov skautovať, chodiť po kluboch, budeme sledovať tréningy a zápasy," povedal Varga.

Jozef Guťan, sekretár HK Levice, tréner mládeže: V prvom rade chcem hráčom zagratulovať k nominácii a prajem im veľa úspechov pri ďalšom napredovaní vo výberoch. Je len dobré, že v Leviciach vyrastá silná generácia mladých hokejových talentov vo svojich kategóriách podporovaných mládežníckymi trénermi HK Levice.

Zdroj: Marian Moravcik a SZĽH
Foto: Vojto Kasala

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre