04242024str

S tlmačským futbalom i športom všeobecne to nevyzerá dobre

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 20. januára 2020 - Vyzerá to tak, že najväčší úpadok futbalu v rámci Západoslovenského kraja je za posledné obdobie v levickom okrese. Len pred pár dňami sme sa venovali futbalu v Želiezovciach, tentoraz to bude o futbalovom klube v Tlmačoch.

S tlmačským futbalom i športom všeobecne to nevyzerá dobre

Momentka zo zápasu Nový Tekov - Tlmače 2:1.

Viacerí si spomínajú na obdobie, keď tieto dva kluby patrili k tým, čo ťahali fanúšikov na futbal a veru sa tieto kluby môžu pochváliť aj svojimi odchovancami. V Tlmačoch sa momentálne tiež rieši budúcnosť futbalu a je počuť rôzne scenáre. Oslovili sme teda predsedu FKM Tlmače Róberta Spasiča, aby nám opísal aktuálnu situáciu v klube. "Vo štvrtok 15. januára sme mali členskú schôdzu, kde sa malo rozhodnúť o ďalšom smerovaní futbalového klubu a zvoliť si nové vedenie. Za účasti rodičov detí a nás funkcionárov sme voľbu výkonného výboru odložili," povedal prezident klubu a pokračoval. "Mesto je v rozpočtovom provizóriu a tak samozrejme aj klub musí čakať na to, čo bude ďalej. Chceme, aby sa primátor mesta Tlmače zúčastnil členskej schôdze, vysvetlil rodičom a fanúšikom, prečo to muselo takto ďaleko zájsť, že riešime budúcnosť tlmačského futbalu. Dotácia je jedna časť problému, druhou je absencia športovísk v meste. A nielen pre futbal. Necítime dostatočnú snahu vyriešiť vzniknutú situáciu, preto sme tam, kde sme. Mesto nemá záujem o športoviská, a už vôbec nie o jeho údržbu, to musíme riešiť sami. Ďalej to už takto nejde," vysvetľuje Róbert Spasič.

"My sme ako výbor k 31. januáru 2020 podali demisiu. Na nasledujúcej členskej schôdzi, ktorá bude 30. januára, by sme radi privítali, keby sa jej zúčastnil aj pán primátor mesta Tlmače, rodičia chcú počuť jeho názor. Pred časom sľuboval, ako nám bude nápomocný a že sa vybuduje multifunkčné športové ihrisko, ktoré budeme ako klub využívať, nič také sa však nestalo," dodal prezident FKM Tlmače.

Na otázku, či môže klub skončiť už teraz v zime, odpovedal veľmi stručne. "Áno, viem si to predstaviť."

Bolo by to veľmi smutné, keby sa Tlmače museli odhlásiť zo súťaže. Treba dúfať, že sa nakoniec dohodnú a futbal v Tlmačoch bude naďalej pokračovať.

O vyjadrenie k situácii sme požiadali aj primátora mesta Tlmače Miroslava Kupčiho, ten sa na nami zaslané otázky vyjadrí až po stretnutí s FKM Tlmače, ktoré sa uskutoční 30.januára 2020, na ktoré podľa jeho slov zatiaľ nebol oficiálne pozvaný. "Podotýkam, že podľa mojich informácií, si moju účasť vyžiadali rodičia detí na členskej schôdzi FKM dňa 16.1.2020 (na ktoré som nebol pozvaný, hoci môj syn je členom tohto klubu, aj keď aktuálne je na hosťovaní v Leviciach), a ktorých zaujíma aj názor a argumenty druhej strany," vyjadril sa Kupči.

Portál Leviceonline.sk sa týmto verejne ospravedlňuje za to, že sme uverejnili článok o meste Tlmače a osobe primátora mesta Tlmače Miroslava Kupčiho bez možnosti sa k danej problematike aktuálne vyjadriť.

zdroj: JJ, foto: Erika Hengeričová

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Dobromat.sk - každým nákupom pomáhate

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre