04192024pia

Futbalové mužstvo žiakov KŠK Juventus Levice na medzinárodnom turnaji Lany Cup v poľskom Wroclawi tretie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

WROCLAW / LEVICE 17. júla 2016 - V dňoch 7.7. - 10.7.2016 sa futbalové mužstvo žiakov Kresťanského športového klubu Juventus Levice zúčastnilo na 4.ročníku medzinárodného futbalového turnaja Wroclaw Trophy 2016 v Poľsku.

Futbalové mužstvo žiakov KŠK Juventus Levice na medzinárodnom turnaji Lany Cup v poľskom Wroclawi tretie

Na turnaji štartovalo 196 mužstiev z 15-tich krajín Európy. Súťažilo sa v 10-tich vekových kategóriách KŠK Levice štartovalo v kategórii U 15 B. Pod vedením trénerskej dvojice Peter Szutyányi /hlavný tréner/ a Milan Bridiš /asistent trénera/ reprezentovali klub na turnaji títo hráči a hráčky: Karolína Lešťanová, Igor Trnka, Jakub Tinák, Martin Marko, Alexandra Budovcová, Roland Varga, Adam Barcík, Adam Homoľa, Alex Kudiak, Timotej Szalma, Ivan Lorinc, Damián Hanczko, Matúš Tinák. Káder doplnili a boli posilou Aurel Korec /tlmače/ a Timotej Izák /Kalná nad Hronom/, za čo im a vedeniu uvedených klubov KŠK Levice ďakuje.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Futbalové mužstvo žiakov KŠK Juventus Levice na medzinárodnom turnaji Lany Cup v poľskom Wroclawi tretie

Každý začiatok je ťažký

KŠK štartovalo v kategórii U 15, kde bolo 30 družstiev rozdelených do skupín. Levickí žiaci hrali v štvorčlennej skupine D. V piatok 8.7.2016 sa začali zápasy v skupinách. V úvodnom zápase sa KŠK Levice stretol s anglickým tímom East Grinstead Football Academy, čo je vlastne tím akadémie známeho anglického klubu Crystal Palace. Hoci anglický tím viedol 1:0, KŠK sa nevzdával a bojovný výkon bol odmenený konečnou remízou 1:1, keď center Martina Marka si anglická obrana tečovala do vlastnej brány. To však nijako neznižuje bojovný a zodpovedný výkon, ktorý bol povzbudením pred ďalšími zápasmi. Večer sa konalo slávnostné otvorenie turnaja s veľkolepým programom na Soľnom námestí vo Wroclawi.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

V sobotu 9.7.2016 odohral KŠK zostávajúce dve stretnutia skupinovej fázy s poľskými mužstvami. So Stalom Pleszew prehral najtesnejším rozdielom 1:0, keď v posledných sekundách zápasu nevyužil vyloženú šancu na vyrovnanie. V poslednom zápase skupiny proti usporiadateľskému tímu Parasol Wroclw prehral 3:1, keď čestný úspech zaznamenal Timon Izák. KŠK skončil v skupine na 4.mieste

Futbalové mužstvo žiakov KŠK Juventus Levice na medzinárodnom turnaji Lany Cup v poľskom Wroclawi tretie

Keď mužom zápasu je paradoxne žena

Po každom zápase direktoriát turnaja vyhlasoval ocenenie man of the match - muža zápasu. V zostave KŠK Levice boli aj dve dievčatá: Alexandra Budovcová - kapitánka tímu a Karolína Lešťanová. Dievčatá boli ozajstnými oporami mužstva a zaslúžia si za svoje výkony absolutórium. Alexandra Budovcová za svoj výkon v prvom zápase získala ocenenie man of the match. V jej prípade by bolo vhodnejšie ocenenie woman of the match - žena zápasu.

Turnaj pokračoval v nedeľu

Dňa 10.7.2016 turnaj pokračoval ďalšími zápasmi. Mužstvá, ktoré skončili na 1. a 2.mieste, hrali svoj turnaj vo Wroclavi. Mužstvá, ktoré skončili na 3., 4. a 5. mieste hrali v mestskej štvrti Wroclawi - Lany svoj turnaj Lany Cup. V prvom nedeľnom zápase nastúpil KŠK Levice proti nemeckému mužstvu SSV Kopenick-Oberspree, ktoré sa stalom majstrom Berlína tejto mestskej časti. Mužstvu KŠK sa v tomto stretnutí darilo strelecky mimoriadne a po nádherných strelách spoza 16 - ky Adama Barcíka a Martina Marka viedlo 2:0. Mužstvo Z Berlína už len skorigovalo na konečných 2:1. V druhom nedeľnom zápase nastúpil KŠK proti neskoršiemu víťazovi MKS Wicher. Vo vyrovnanom zápase zvíťazilo poľské mužstvo najtesneším rozdielom 1:0.

Futbalové mužstvo žiakov KŠK Juventus Levice na medzinárodnom turnaji Lany Cup v poľskom Wroclawi tretie

Každý zápas má svoju históriu

V zápase o 3. - 4. miesto sa konala repríza sobotňajšieho zápasu proti poľskej družine Stal Pleszew, s ktorým KŠK prehral 1:0. O 24 hodín sa proti tomuto súperovi zrodil rovnaký výsledok, ale v prospech KŠK Levice, keď si málovídaným gólom dal k svojim 15-tym narodeninám gólový darček Alex Kudiak a rozhodol o tom, že na slávnostnom vyhlasovaní víťazov si na bronzový stupienok na pódium vystúpil KŠK Levice! Radosť na pódiu bola obrovská. Potom už čakala cesta domov, s prestávkou pri sledovaní finále EURA 2016 Francúzsko-Portugalsko a v pondelok ráno radostné zvítanie so svojimi najbližšími v Leviciach.

Vďaka za úspešnú reprezentáciu. Uznanie si zaslúžia všetci hráči a hráčky KŠK Levice za predvedené výkony. Všetci vydali zo seba všetko a podali výkony na hranici svojich možností. Úspešne reprezentovali nielen svoj klub, ale aj mesto Levice a Slovensko. Poďakovanie patrí aj ich rodičom, ktorí ich podporovali a umožnili im účasť na tomto veľkom medzinárodnom turnaji. Účasť na turnaji by nebola možná bez výraznej pomoci priaznivcov a sponzorov: ZF Levice, riaditeľstvo KSŠ sv.Vincenta de Paul Levice, Mesto Levice, Profi Test, Gardenia, p. Vydra, p.Húdik, p.Kováč, p. Šipikaľ, p.Mandrák. Dopravu účastníkov z Levíc do Wroclawi a späť zabezpečil p.Horniak. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí umožnili žiackemu tímu KŠK Levice účasť na turnaji a prežiť nezabudnuteľné zážitky.

Autor príspevku: Milan Bridiš, fotografie: Kaja Lešťanová

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre