04202024sob

Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistický

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TURÍN / SENICA 20. októbra 2015 - Mládežnícke družstvo FK Senica U19, v ktorom pôsobí aj mladý futbalový talent a rodák z Horných Turoviec Peter Varga, odletelo na odvetný zápas juniorskej futbalovej Ligy majstrov - UEFA Youth League do talianskeho Turína, kde sa v stredu 21.10.2015 o 18:30 hod. stretne s miestnymi rovesníkmi FC Turín U19.

Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistický

Prvý zápas v Senici skončil nerozhodne 0:0 a tak sú šance pre oba tímy vyrovnané. Z Viedne chlapci odleteli dnes o 15:15, po necelých dvoch hodinách pristanú v Miláne a večer by už mali trénovať v Turíne. O 20:00 je na programe oficiálny tréning, ešte pred tým sa hlavný tréner Jozef Dojčan a kapitán Nikolas Včelka stretnú s novinármi na tlačovej konferencii pred odvetným zápasom. S Petrom Vargom sme sa porozprávali nielen o prvom zápase s FC Turín U19, ale aj o ambíciách družstva do odvetného zápasu.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
Ako by si zhodnotil tento prvý zápas proti FC Turín?

Zápas sa hral vo vysokom tempe, prvý polčas sme hrali trocha ustráchane, súper si vytvoril viacero šancí, z ktorých mohol padnúť aj gól. Cez polčas sme si povedali, že sa dá so súperom hrať a nemáme čo stratiť. Druhý polčas sme súpera zatlačili, nastrelili sme tyčku a mali sme viacero sľubných šancí, z ktorých gól nepadol. Pri trocha šťastia sme mohli streliť aj nejaký gól.

Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistický


Aký je to pocit hrať v lige majstrov (aj keď len juniorská liga majstrov)?

Je to skvelý až neopísateľný pocit hrať v Lige Majstrov, aj keď to je len juniorská. Dúfam, že o pár rokov to bude už aj seniorská Liga Majstrov.


Ako by si zhodnotil svoj výkon z tohto zápasu a na akom poste si hral?

Svoj výkon by som hodnotil veľmi dobre, mal som jednu technickú strelu spoza šestnástky, ktorá mohla skončiť gólom, len brankár bol proti. Hral som na pozícii defenzívneho záložníka a po vylúčení Otrísala som sa musel presunúť do stredu obrany.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistickýZmenilo mužstvo taktiku a rozostavenie na tohto súpera, ako zvykne nastupovať na ligové zápasy?

Nie, rozostavenie a štýl našej hry sa nezmenil, na Turín sme sa pripravili takisto ako na domáce zápasy, len k tomu prikladáme dôležitosť.


S akými cieľmi Senica nastúpila do tohto zápasu a jespokojnosť s remízou?

S remízou sme spokojní, my aj súper si vytvoril viacero sľubných šancí, po ktorých mohol padnúť gól, čo sa nestalo a remíza bola zaslúžená. Do zápasu sme išli s tým, že súpera chceme poraziť, hrať kombinačný a atraktívny futbal.


Aký bol rozdiel v hre tohto talianskeho mužstva oproti domácim zápasom? Bolo cítiť vyššiu kvalitu tohto zahraničného súpera?

Rozdiel videl každý, aj to, že súper má skvelých hráčov, ktorých nemôžeme porovnávať s hráčmi, ktorý nastupujú v domácej súťaži. Kvalita súpera bola na vysokej úrovni, technicky boli mimoriadne vyspelí a taktiež boli fyzicky silní.


S akým cieľom ide mužstvo do odvetného zápasu do Turína?

Tak isto ako do prvého zápasu ideme s tým, že chceme zápas dotiahnuť do víťazného konca a postúpiť do ďalšieho kola, ukázať naše kvality pred talianskym publikom, hrať atraktívny a kombinačný futbal, ako som už spomínal.


Zmení mužstvo taktiku/rozostavenie na odvetný zápas?

Podľa môjho názoru sa rozostavenie mužstva nezmení, možno budú nejaké zmeny v zostave a o taktike rozhodne tréner, ale určite budeme vychádzať z pozornej obrany, pretože súper má svoje kvality.


Čo čaká mužstvo v prípade postupu, príp. ak by nepostúpilo?

V prípade postupu narazíme v ďalšom kole na lepšieho z dvojice ReimsU19 (Francúzsko) / Middlesbrough U19 (Anglicko), ak by sa nepostúpilo, tak sa sústredíme iba na dorasteneckú súťaž, kde po nevydarenom úvode sezóny chceme bojovať o najvyššie priečky.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Peter Varga je pred odvetou UEFA Youth League s FC Turín U19 optimistický
Kto cestuje do Turína:

Brankári: Martin Junas, Benjamin Száraz, Samuel Szkuban

Hráči: Filip Blažek, Viktor Jedinák, Matej Kosorin, Dávid Kozák, Jakub Krč, Jaroslav Kubrický, Michal Lorinczi, Denis Martinko, Samuel Mráz, Denis Nemček, Filip Palkovič, Marek Rajník, Jakub Reľovský, Martin Svatík, Peter Varga, Nikolas Včelka (C)

Realizačný tím: Jozef Dojčan (tréner), Peter Kukliš (asistent trénera), Tomáš Vacula (kondičný tréner), Imrich Bajan (masér), Peter Sobolič (lekár)

PREČÍTAJTE SI AJ náš rozhovor s Petrom Vargom TU.

zdroj: Mgr. Andrej Budai, www.leviceonline.sk, foto: archív Petra Vargu a http://www.fksenica.eu/

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre