04192024pia

Zdravotníctvo

Zdravotníci levickej nemocnice nezabudli počas Dňa Svätého Valentína na hospitalizovaných seniorov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 14. februára 2022 - Pobyty v nemocniciach sú pre seniorov často každodennou skutočnosťou, ale nie sú o to príjemnejšie ani ľahšie zvládnuteľné. Ľudia oslavujú deň Svätého Valentína mnohými spôsobmi, nie však každý starší človek má príležitosť, stráviť tento sviatok v pohodlí domova so svojimi blízkymi. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, nezabudli na nich ani zdravotníci levickej nemocnice.

Zdravotníci levickej nemocnice nezabudli počas Dňa Svätého Valentína na hospitalizovaných seniorov

Pre seniorov môže byť pobyt v nemocnici alebo v ambulantnom zariadení často dezorientujúci a únavný. "Pre starších ľudí môže byť desivý pocit, že sú úplne sami na neznámom mieste. Ísť do nemocnice zároveň často znamená podstúpiť operáciu, zmeniť lieky alebo začať s novým liečebným režimom, čo môže spôsobiť, že sa starší ľudia budú cítiť zraniteľní alebo neistí. Pre ich rodinných príslušníkov to nie je oveľa jednoduchšie. Môže byť frustrujúce, pomyslieť na to, že váš milovaný musí tráviť čas v zdravotníckom zariadení. Medzitým často pripadá na milujúcich rodinných opatrovateľov, aby sa postarali o logistickú stránku vecí vrátane komunikácie s lekárom, zhromažďovania dokumentácie a plánovanie všetkého, čo sa týka prijatia a prepustenia. A toto všetko s láskou. Môže to byť emocionálny a náročný čas," hovorí Pavliková.

Na Voyo.cz nájdete viac ako 2000 filmov, dokumentov a reality shows s najširšiu ponuku českých a slovenských seriálov z platených streamingových služieb.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Zdravotníci levickej nemocnice nezabudli počas Dňa Svätého Valentína na hospitalizovaných seniorov

Je dôležité mať na pamäti, že by bolo vhodné, premýšľať o tom, čo je v možnostiach človeka urobiť, aby sa naši blízki v staršom veku cítili pohodlne, šťastne a pokojne. "Na našom oddelení sa snažíme, aby bol pacient spokojný a mal všetko, čo potrebuje. Lásku pacientom prejavujeme počas celého roka v podobe starostlivosti a hovoreného slova. Aj starší ľudia si zaslúžia úctu a lásku v akejkoľvek podobe. Je dôležité im to dávať najavo, pretože aj oni boli mladí a s láskou sa starali o niekoho blízkeho. Pacienti trpia na rôzne ochorenia, najčastejšie prichádzajú s ochoreniami srdca a ciev, po mozgových príhodách, úrazoch, amputáciách a poruchou mobility za účelom rehabilitácie, ale aspoň takto môžeme pacientom vyčariť úsmev na tvári a dodať energiu," vyjadrila sa vedúca sestra oddelenia dlhodobo chorých Nemocnice Agel Levice Milena Vaškovičová.

V súlade s krásnym sentimentom, ktorý sa za dnešným dňom skrýva, sa levická nemocnica rozhodla na znak lásky a vďaky odovzdať starším pacientom čokoládové srdcia a vniesla tak do života svojich pacientov kúsok radosti a slnka.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre