05072024uto

Zdravotníctvo

Psychiatrická nemocnica Hronovce podľa pacientov poisťovne Dôvera na 18. mieste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

HRONOVCE 24. marca 2021 - Psychiatrická nemocnica Hronovce sa v rámci hodnotenia nemocníc prieskumom spokojnosti pacientov Zdravotnej poisťovne (ZP) Dôvera umiestnila v kategórii špecializovaných nemocníc na 18. mieste.

Psychiatrická nemocnica Hronovce podľa pacientov poisťovne Dôvera na 18. mieste

Oslovili sme riaditeľa nemocnice Mareka Zelmana, aby sa k tomuto umiestneniu vyjadril. "Porovnávanie špecializovaných zdravotníckych zariadení, kde v jednom balíku sú kardiocentrá i psychiatrické zariadenia, nedáva reprezentatívny pohľad. Treba si uvedomiť, že v psychiatrických zariadeniach je napríklad hospitalizovaná aj časť pacientov, ktorí sú u nás nedobrovoľne, na základe rozhodnutia súdu, nakoľko pre duševnú poruchu ohrozujú svoje okolie. Hodnotenie spokojnosti toto však nerozlišuje. Preto sa vo výsledkoch ZP Dôvera síce umiestňujeme v rámci špecializovaných zariadení na 18. mieste, no medzi psychiatrickými zariadeniami (ktoré sú porovnateľné) je to 3. miesto," vysvetlil Zelman.

Rebríček nemocníc ZP Dôvera zostavila už po 15. krát. "Priemerná dosiahnutá známka 1,53 je najlepšou za posledné roky. Dotazník vyplnilo takmer 6500 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej zo slovenských nemocníc. Pacienti nehodnotili odbornosť lekárov alebo použité liečebné metódy, pretože tomu zväčša nerozumejú. Sústredili sa na kvalitu ubytovania, prístup personálu a subjektívny pocit zlepšenia zdravia po prepustení s odstupom času. Dotazníky pozostávali z dvanástich otázok (pri rodičoch hospitalizovaných detí ide o šesť otázok). Pacienti hodnotili ako v škole, teda známkami od 1 po 5. Dôvera výsledky hodnotenia zakaždým komunikuje jednotlivým nemocniciam, aby mali prehľad o spätnej väzbe od svojich pacientov aj mimo vlastných prieskumov. Cieľom tohto rebríčka je zvyšovanie transparentnosti v ústavnej zdravotnej starostlivosti na Slovensku," informuje poisťovňa.

Prehľad výsledkov pacientskeho hodnotenia nájdete na tejto stránke.

zdroj: ZP Dôvera, Leviceonline.sk, foto: Psychiatrická nemocnica Hronovce

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre