05032024pia

Zdravotníctvo

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa mierne zlepšila

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 8. februára 2021 - Nemocnica Agel Levice zaznamenala mierne zlepšenie vo vývoji pandemickej situácie, najmä čo sa týka počtu COVID pozitívnych zamestnancov. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, naopak, mierne narástol počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom, čo však nemocnica zvláda.

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa mierne zlepšila

Nemocnica realizuje aj očkovanie verejnosti a vybraných skupín obyvateľstva a poskytuje aj naďalej možnosť sa dať otestovať v mobilnom odberovom mieste. "Naša nemocnica aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť 49 pacientom s koronavírusom COVID-19. Ďalších šesť pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu," vysvetlil aktuálnu situáciu riaditeľ Nemocnice Agel Levice Ján Belanský.

Potešujúca je najmä správa o počte pozitívnych zamestnancov. "Mimo výkonu práce máme z dôvodu COVID ochorenia celkovo 47 zamestnancov, čo je oproti minulému týždňu pokles o 20, takže v tomto smere sa situácia výrazne zlepšila," dodal Belanský.

V nemocnici už zaočkovali z radov zamestnancov 500 prvou dávkou a 440 absolvovalo už aj vakcináciu druhou očkovacou dávkou. "V nemocnici stále platia prísne protiepidemiologické opatrenia a zákaz návštev, vykonávajú sa len akútne operácie. Nemocnica naďalej poskytuje možnosť sa dať otestovať v mobilnom odberovom mieste bezplatným antigénovým testom, alebo PCR testom na základe vopred objednaného termínu a svoju ponuku rozšírila aj o možnosť dať sa otestovať na protilátky proti koronavírusu. Samoplatcovia si môžu toto vyšetrenie objednať na www.agellab.sk," uzatvorila hovorkyňa siete nemocníc Agel.

zdroj: Agel, foto: Leviceonline.sk

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre