04252024štv

Zdravotníctvo

V levickej nemocnici sa výrazne zlepšuje stav s covid pozitívnymi. Ako bude nemocnica fungovať počas sviatkov?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 15. decembra 2020 - Nemocnici Agel Levice po predchádzajúcich náročných týždňoch eviduje výrazne lepšie čísla covid pozitívnych zamestnancov aj pacientov. Ako informovala hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková, veľkému záujmu sa teší aj mobilné odberové miesto, kde za minulý týždeň otestovali vyše 1600 záujemcov.

V levickej nemocnici sa výrazne zlepšuje stav s covid pozitívnymi. Ako bude nemocnica fungovať počas sviatkov?

Nemocnica za uplynulý týždeň vykonala 1254 bezplatných antigénových testov, z nich 63 bolo pozitívnych. V mobilnom odberovom mieste sa 347 ľudí dalo testovať PCR testom, koronavírus sa potvrdil u 80 testovaných. "K 14. decembru k 8.00 hod evidujeme celkovo 19 covid pozitívnych pacientov, z toho traja si vyžadujú podporu umelej pľúcnej ventilácie. Výrazne sa nám zlepšil stav zamestnancov, pozitívnych na koronavírus máme len dvoch, desiati sú ešte v karanténe," uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Nemocnica sa už pripravuje na takzvaný vianočný režim, kedy bude v dobe sviatkov, ako každý rok, realizovaná len akútna zdravotná starostlivosť. "Všetkým pacientom, ktorým to zdravotný stav dovolí, umožníme, aby najkrajšie sviatky v roku strávili s blízkymi. V nemocnici budeme realizovať počas sviatkov len neodkladnú zdravotnú starostlivosť, k štandardnému režimu sa vrátime od 4. januára 2021," vysvetlil riaditeľ Belanský.

Mobilné odberové miesto bude v nemocnici fungovať aj počas nastávajúcich pracovných dní od 7:30 hod. do 12:00 hod. a od 12:30 do 15:30 hod.

zdroj: Agel, foto: Leviceonline.sk

Prečítajte si aj:

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre