05022024štv

Bývalý lesík pri levickej mestskej plavárni plánujú opäť zalesniť

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. januára 2024 - Bývalý lesík pri levickej mestskej plavárni plánujú opäť zalesniť. Mesto Levice o tom informovala Martina Danková zo štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky.

Bývalý lesík pri levickej mestskej plavárni plánujú opäť zalesniť

Podľa jej ďalších informácii pre mesto Levice daný lesný porast je v územnej pôsobnosti organizačnej zložky OZ Podunajsko, LS Želiezovce. "Ťažba v danej lokalite prebehla v rámci predpisu PSL 2016 - GS 052, obnovná ťažba – maloplošný holorub o výmere 0,41 ha. V jarnom období 2024 sa bude vykonávať v danom lesnom poraste celoplošná príprava pôdy, v pláne je frézovanie celej plochy, aby mohla následne prebehnúť výsadba lesných drevín v zložení: orech, jaseň a dub," priblížila pre mesto Levice Danková.

V prípade vyschnutia, neujatia vysadených sadeníc sa po posúdení bude na jeseň 2024 daná plocha podľa potreby opakovane zalesňovať – doplňovať už spomínanými druhmi lesných drevín. "Vzrastlé dreviny je možné očakávať približne o päť rokov. Tento proces je ovplyvnený rôznymi faktormi, nielen počasím, ktoré ovplyvňuje ujatosť sadeníc, ale aj správaním ľudí k sadeniciam porastov," dodala Martina Danková.

zdroj a foto: Facebook Mesto Levice

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
...

KVALITNÝ NÁBYTOK, SVETLÁ A SVIETIDLÁ, ZNAČKOVÝ ALKOHOL, KVALITNÁ KÁVA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre