05022024štv

Od 1. októbra vstúpila do platnosti tzv. chodníková novela

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 3. októbra 2023 - Mesto Levice aplikuje tzv. chodníkovú novelu do praxe, jeho snahou je chrániť najmä chodcov, myslí však aj na vodičov motorových vozidiel, ktorí potrebujú parkovať v blízkosti svojho bydliska. Ako informuje mesto Levice na svojej Facebook stránke, pri spracovávaní projektovej dokumentácie nového dopravného značenia je potrebné držať sa pravidiel a zvažovať, kde je zachovanie parkovania na chodníkoch možné.

Od 1. októbra vstúpila do platnosti tzv. chodníková novela

Podľa ďalších informácii v prípade obojstranných chodníkov je jednou z možností zrušenie chodníka na jednej strane, alebo ak je to možné, cestu zjednosmerniť. "Podľa dopravných predpisov musí byť dodržaná šírka chodníka minimálne 1,5 metra a prejazdnosť miestnej cesty minimálne tri metre pre každý jazdný pruh. Toto je dôležité v prípade zásahu vozidiel záchranných zložiek, t.j. zdravotníkov, hasičov, ako aj pre prístup vozidiel zabezpečujúcich odvoz odpadov," približuje mesto.

Prečítajte si aj:

Článok pokračuje nižšie :

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Ako ďalej mesto informuje, po ukončení fyzického zmapovania ciest a chodníkov, ktoré je nevyhnutným podkladom pre vypracovanie dopravného projektu s čo najväčším počtom parkovacích miest, mesto Levice navrhlo v 1.etape úpravu dopravného značenia nasledovne:
- státie na chodníku: Ul. pri Podlužianke, Kyjevská ul.
- čiastočné státie na chodníku: Okružná ul., Ul. F. Hečku
- státie na vozovke v jednosmernej premávke: Ul. A. Sládkoviča, Dopravná ul. , Ul. na lúkach

Uvedené vytypované lokality, kde mesto uvažuje so zachovaním parkovania na chodníkoch sú hlavne tie, kde je problém so statickou dopravou. "Mesto Levice je projekčne pripravené na budovanie nových parkovacích miest a to na Ul. P.O. Hviezdoslava – pod hradom, Dopravná ul. 9-11, Ul. Ľ. Štúra 55-59 vo vnútrobloku a Ul. Podjavorinskej – pri bývalej Čárde. Výstavba parkovísk je závislá od objemu finančných prostriedkov, ktoré podliehajú schváleniu mestského zastupiteľstva," uzatvára mesto Levice.

ilustračné foto: web, zdroj: facebook Mesto Levice

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre