04192024pia

V Leviciach začínajú s výstavbou ďalších etáp cyklochodníka

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 22. júna 2022 - V týchto dňoch sa začína výstavba ďalších etáp cyklochodníka, ktorý povedie krížom cez mesto Levice. Ako informuje Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach, po ukončení vznikne súvislý cyklochodník od Mochovskej ulice po Turecký rad, ktorý kopíruje tok kanála Perec, pretekajúceho cez mesto.

V Leviciach začínajú s výstavbou ďalších etáp cyklochodníka

Projektová dokumentácia rieši budovanie cyklotrasy v meste Levice od priemyselného parku až po nákupné centrá na druhom konci mesta. "Cestička pre chodcov a cyklistov, samostatná cyklistická cestička, resp. cyklistický koridor, navrhnuté v rámci budovania cyklotrasy v meste Levice, prechádza od priemyselného parku Géňa v južnej časti mesta Levice, cez sídlisko Rybníky III. a II., cez centrum mesta a končí v severnej časti mesta pri hrade. Navrhovaná cyklotrasa je situovaná po jestvujúcich chodníkoch, komunikáciách a tiež po novonavrhovaných cyklistických cestičkách," priblížila Macáková.


Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

V Leviciach začínajú s výstavbou ďalších etáp cyklochodníka

V rámci vybudovania cyklochodníka zrekonštruujú existujúci povrch chodníkov, zrealizujú bezbariérové prechody pre chodcov, zatrávnia plochy okolo chodníka a zrealizujú zvislé a vodorovné dopravné značenie. "Celková dĺžka cyklochodníka bude 2179,51 metrov (m). Prvý úsek začína na križovatke ulíc Mochovskej a Pereckej a končí na križovatke ulíc Pereckej a Ku Bratke. Uvedený úsek v dĺžke 697,22 m bol už zrealizovaný v r. 2020. Druhý úsek začína na ulici Ku Bratke a končí na križovatke ulíc kpt. Nálepku a Zd. Nejedlého. Tretí úsek začína na križovatke ulíc kpt. Nálepku a Zd. Nejedlého a končí na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach. Štvrtý úsek začína na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach a končí na Poľnej ulici. Piaty úsek začína križovatke ulíc Ľ. Štúra a A. Sládkoviča a končí na ulici M. R. Štefánika. Šiesty úsek začína na ulici M. R. Štefánika a končí pri lávke ponad potok Podlužianka," dodala pracovníčka Mestského úradu v Leviciach.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Na vybudovanie cyklotrasy mesto získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 272.959,14 Eur z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky. "Práce realizuje na základe verejného obstarávania spol. Hydromeliorácie, Kalná nad Hronom, s nákladmi vo výške 171.412 eur. Doba realizácie je šesť mesiacov od odovzdania staveniska, t.j. do decembra 2022," uzavrela Adriana Macáková.

zdroj a foto: Adriana Macáková, Mestský úrad Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre