04262024pia

V Parku pohybu v Leviciach pribudol betónový skateparkový bazén nepravidelného tvaru tzv. Bowl

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. júla 2022 - V areáli Parku Pohybu v Leviciach pribudol nový prvok. Ako informuje Adriana Macáková z Mestského úradu v Leviciach, ide o betónový skateparkový bazén nepravidelného tvaru tzv. Bowl s plochou cca 197 m2, ktorý je umiestnený vo vnútri bežeckej a inline dráhy.

V Parku pohybu v Leviciach pribudol betónový skateparkový bazén nepravidelného tvaru tzv. Bowl

Práce realizovala spoločnosť Hydro Gas Manufacture, Ostrava, ktorá sa špecializuje na výstavbu skateparkov. "Spolu s prvou časťou skateparku, tzv. CityLine vytvorili kvalitné podmienky pre priaznivcov skateboardingu, ktorí môžu tento moderný priestor využívať aj na konanie súťaží v tomto športe. Výstavba Parku pohybu sa realizuje od r. 2018 vďaka iniciatíve o.z. Festival pohybu v spolupráci s mestom Levice. Park pohybu sa postupne buduje na okraji sídliska Vinohrady, čím sa celý priestor mení na športovo-oddychový areál pre všetky vekové skupiny," priblížila Macáková.


Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

V Parku pohybu v Leviciach pribudol betónový skateparkový bazén nepravidelného tvaru tzv. Bowl

Novovybudovaný skatepool je druhou fázou vybudovania skateparku, prvá fáza s betonovými a kovovými prekážkami sa realizovala spolu s inline a bežeckou dráhou v r. 2018. "V areáli sa postupne budujú ďalšie prvky podľa spracovanej štúdie. V r. 2019 pribudlo veľké parkovisko s vyše 100 parkovacími miestami, workoutové ihrisko a rozsiahla výsadba zelene s množstvom vzrastlých stromov, kríkov a trvaliek. V r. 2021 bolo vybudované oplotené basketbalové ihrisko s rozmermi 29x17 m. V tomto roku sa na zvýšenie komfortu verejnosti pripravuje výstavba sociálnych zariadení," dodala pracovníčka Mestského úradu v Leviciach.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Súčasťou športovo-oddychového areálu sú lavičky a pitná fontána. "Jednotlivé prvky sa budujú z rozpočtu mesta Levice, doteraz tu mesto investovalo vyše 1 milión eur. Iniciátor výstavby – občianske združenie Festival pohybu tu počas roka realizuje rôzne športové podujatia určené pre priaznivcov športov na kolieskach, basketbalu či workoutu. Nový skatepool si mohli vyskúšať a svoje schopnosti v skateboardingu predstaviť jazdci z celého Slovenska, Českej republiky a Maďarska v sobotu 16. júla na podujatí PRIMO SKATE CUP s množstvom sprievodných akcií. Podujatie sa konalo v rámci Kultúrneho leta mesta Levice," uzavrela Macáková.

zdroj a foto: Adriana Macáková, Mestský úrad Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre