04192024pia

Prvá etapa cyklotrasy v Leviciach vyjde na takmer 300.000 Eur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 28. apríla 2021 - Mesto levice prijalo koncom minulého týždňa rozhodnutie o schválení nenávratného finančného príspevku na vybudovanie cyklotrasy v meste. Informuje o tom Adriana Macáková, referentka vzťahov s verejnosťou a médiami Mestského úradu Levice.

Prvá etapa cyklotrasy v Leviciach vyjde na takmer 300.000 Eur

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky pre Integrovaný regionálny operačný program schválilo na realizáciu projektu "Cyklotrasy v meste Levice – I. etapa" nenávratný finančný príspevok vo výške 272.959,14 Eur, pričom celkové oprávnené výdavky projektu sú 287.325,41 Eur. "Projekt bol schválený v rámci výzvy IROP-PO1-SC122-2020-59 zameranej na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb. V rámci projektu sa bude realizovať jedna hlavná aktivita a to Rekonštrukcia a výstavba cestičky pre chodcov a cyklistov," spresňuje Macáková.

Navrhovaná cyklotrasa v meste Levice - I. etapa bude tvoriť spojnicu priemyselného parku Géňa na juhu mesta so sídliskom Rybníky, centrom mesta a obchodným centrom na severe mesta. "Realizácia navrhovanej cyklistickej cestičky je v súlade s navrhovanou územnoplánovacou dokumentáciou mesta a schválenou koncepciou cyklodopravy v meste Levice. Navrhovaná cyklotrasa je situovaná po jestvujúcich chodníkoch, komunikáciách a tiež po novonavrhovaných cyklistických cestičkách. V rámci realizácie cyklochodníka sa zrekonštuuje existujúci povrch chodníkov, zrealizujú sa bezbariérové prechody pre chodcov, zatrávnenie plôch okolo chodníka, zrealizuje sa zvislé a vodorovné dopravné značenie. Celková dĺžka zrekonštruovaných cyklocestičiek bude 2179,51 metra," dodala pracovníčka Mestského úradu.

Prečítajte si aj:

Dĺžka jednotlivých cyklocestičiek:
1. úsek - 697,22 m
2. úsek - 356,64 m
3. úsek - 247,35 m
4. úsek - 201,00 m
5. úsek - 323,3 m
6. úsek - 354,0 m

Prvý úsek začína na križovatke ulíc Mochovskej a Pereckej a končí na križovatke ulíc Pereckej a Ku Bratke. "Uvedený úsek je už zrealizovaný, ukončenie realizácie a odovzdanie stavby sa uskutočnilo 25.5.2020. Druhý úsek začína na ulici Ku Bratke a končí na križovatke ulcí ktp. Nálepku a Zd. Nejedlého. Tretí úsek začína na križovatke ulíc kpt. Nálepku a Zd. Nejedlého a končí na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach. Štvrtý úsek začína na križovatke ulíc Zd. Nejedlého a Na lúkach a končí na Poľnej ulici. Piaty úsek bude mať začiatok na úseku križovatke Ulíc Ľ. Štúra a A. Sládkoviča a koniec úseku bude na križovatke ulíc M. R. Štefánika. Na Ulici Ľ. Štúra je jestvujúci cyklistický pruh. Pokračovaním cyklistického pruhu cez križovatku bude cyklistická cestička vedená cez priechod pre chodcov a cyklistov cez ulicu A. Sládkoviča zmiešanou cestičkou ku priechodu pre chodcov a cyklistov cez Ulicu Ľ. Štúra. Šiesty úsek cyklistikej cestičky bude mať začiatok úseku na Ulici M. R. Štefánika a koniec úseku bude pri lávke ponad potok Podlužianka," priblížila Macáková.

Projekt je momentálne pred podpisom zmluvy o nenávratný finančný príspevok a prípravou verejného obstarávania na dodávateľa stavby. "Realizáciou projektu, resp. navrhovanými opatreniami prispejeme k špecifickému cieľu 1.2.2 v rámci výzvy IROP-PO1-SC122-2020-59, ktorým je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy (predovšetkým cyklistickej dopravy) na celkovom počte prepravených osôb. Predpokladáme, že ukazovatele v rámci projektu budú naplnené v rámci stanovených hodnôt a dosiahneme tak naplnenie cieľov projektu, efektívne a účelovo využitie finančných prostriedkov z Európskych fondov regionálneho rozvoja takouto formou podpory," uzavrela.

zdroj: mesto Levice

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

FIRMY a ŽIVNOSTNÍCI POZOR! VÝHODNÁ REKLAMA NA LEVICEONLINE.SK a TVTEKOVHONT TU.

TERAZ AKCIA! Objednajte si u nás reklamu na určité obdobie a získate ju na 2x dlhšie!

Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre