04202024sob

Mesto na sídlisku Vinohrady vybuduje nové parkovisko so 111 miestami

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. apríla 2017 - Na okraji obytného súboru sídliska Vinohrady v Leviciach bude nové parkovisko súčasťou pripravovanej novobudovanej miestnej komunikácie, prepájajúcej Ulice Hlboká a Tatranská.

Mesto na sídlisku Vinohrady vybuduje nové parkovisko so 111 miestami

Parkovisko bude mať 111 parkovacích miest, pričom predpokladané celkové náklady na výstavbu sú vo výške približne 600.000 eur. Parkovisko je navrhované z dôvodu potreby zvýšenia počtu parkovacích miest v danej lokalite a taktiež z dôvodu jej plánovaného rozširovania o rekreačnú športovo-oddychovú zónu. Parkovisko je rozdelené komunikáciou na dve časti. Pozdĺž komunikácie je na jednej strane navrhované parkovisko s kolmými parkovacími státiami v celkovom počte 37 a na druhej strane parkovisko so šikmými státiami v počte 74, pričom z nich budú štyri parkovacie miesta slúžiť pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Andrej Budai photo

Súčasťou výstavby bude chodník, verejné osvetlenie a výsadba zelene v okolí parkoviska a medzi parkovacími miestami. V súčasnosti prebieha proces posudzovania vplyvov na životné prostredie a proces verejného obstarávania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie. Následne bude vydané územné rozhodnutie a stavebné povolenie. Po ukončení povoľovacieho konania sa predpokladá začatie výstavby najneskôr na jar 2018.

zdroj: www.leviceonline.sk, foto: Google Maps

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre