04202024sob

Oblastná organizácia TEKOV podporí cestovný ruch v regióne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. apríla 2017 – Mestá, obce, inštitúcie a podnikateľský sektor v okolí Levíc spojili svoje sily s cieľom podporiť rozvoj cestovného ruchu v tekovskom regióne. Založením Oblastnej organizácie cestovného ruchu TEKOV chcú pod jednou značkou propagovať to najlepšie, čo región svojim návštevníkom ponúka.

Oblastná organizácia TEKOV podporí cestovný ruch v regióne

Mesto Levice na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválilo založenie oblastnej organizácie cestového ruchu (OOCR) a zároveň vstup mesta do tejto organizácie. Jej vytvorenie je jednou z aktivít mesta v oblasti cestového ruchu (CR), ktoré boli schválené v Programe rozvoja mesta na r. 2015 až 2018. Aj z tohto dôvodu ponúklo Mesto Levice obciam v Regionálnom združení miest a obcí Tekov a všetkým záujemcom z podnikateľského prostredia v oblasti cestovného ruchu členstvo v oblastnej organizácii CR, aby z jej činnosti mohol profitovať celý región.

Založenie oblastnej organizácie CR je jednou z ciest ako podporiť cestovný ruch v regióne. OOCR je právnická osoba, ktorá podporuje a vytvára podmienky pre rozvoj cestovného ruchu na svojom území a chráni záujmy svojich členov. Podporuje činnosť svojich členov pri tvorbe a realizácii rozvoja CR na svojom území, tvorí a realizuje marketing a propagáciu svojich členov doma a v zahraničí, podporuje kultúrny, spoločenský a športový život a zachovanie kultúrneho dedičstva, organizuje podujatia, zabezpečuje tvorbu, manažment a prezentáciu produktov CR na svojom území a pod. Členom OOCR môže byť obec, fyzická alebo právnická osoba, ktorá podniká na jej území.

Andrej Budai photo

K zakladajúcim členom Oblastnej organizácie cestovného ruchu Tekov patria: Mesto Levice, Mesto Želiezovce, Obec Kalná nad Hronom, Obec Pukanec, Obec Bátovce, Obec Santovka, Obec Jur nad Hronom, Obec Čajkov, Obec Rybník a spoločnosť Amalion, s.r.o. (Penzión Rekrea, reštaurácia Koliba), spoločnosť MORE-PJC, s.r.o. (sprievodcovské služby, RegionVINO), PaedDr. Ján Füri – JUROB (Kemping Vodník Jur nad Hronom), Tekovské múzeum, Viale s.r.o. (Hotel Lev), OZ Terroir Tekov. Vstup nových členov je vítaný a možný počas celého pôsobenia organizácie.

Na 1. valnom zhromaždení dňa 10.4.2017 členovia schválili základné dokumenty, členské príspevky a zloženie riadiacich orgánov oblastnej organizácie. Zároveň oblastná organizácia vyhlásila výberové konanie na pozíciu výkonného riaditeľa, ktorý o.i. bude zabezpečovať chod OOCR Tekov, prípravu a realizáciu aktivít na podporu rozvoja cestovného ruchu v regióne. OOCR bude sídliť v Leviciach. Oblastné organizácie majú možnosť získavať dotáciu aj zo štátneho rozpočtu, čo v prípade novozaloženej OOCR Tekov bude možné v roku 2019. Dovtedy bude svoje aktivity realizovať z členských príspevkov, grantov a z vlastných aktivít – predaja produktov a služieb.

zdroj a fotografia: mesto Levice

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre