04252024štv

Je rozhodnuté, v Leviciach sa bude stavať nové detské ihrisko Žihadielko!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 7. marca (TASR) - Od 16. januára do 28. februára mala verejnosť možnosť, zapojiť sa do hlasovanie o nové detské ihrisko Žihadielko v Leviciach. Mesto Levice sa do súťaže zapojilo po roku opäť a tentokrát sa to podarilo! Podľa našich predbežných informácií sa nové detské ihrisko Žihadielko v Leviciach bude stavať na Ulici Zd.Nejedlého.

Je rozhodnuté, v Leviciach sa bude stavať nové detské ihrisko Žihadielko!

Levičania a ľudia z celého okresu Levice a okolia sa vzomkli pre správnu vec, pre deti, ktoré vyrastajú v tomto našom krásnom okresnom meste, aby bolo bohatšie o ďalší príjemný priestor nielen pre najmenších ale aj pre ich rodičov a priateľov.

Andrej Budai photo

Iniciatívy, osloviť čo najširší možný počet ľudí pre odovzdanie svojho hlasu práve pre Žihadielko v Leviciach, sa chopilo mesto Levice a poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach Ervín Szalma, Peter Benček a Martina Gašparová s mládežníckym parlamentom v Leviciach. Ich ambíciou bolo zaktivizovať nielen všetkých obyvateľov mesta Levice a okolia, ale aj jednotlivé organizácie, združenia, školy a školské zariadenia, športové kluby, kostoly, nemocnice, orgány štátnej správy a samosprávy a všetky inštitúcie, ktoré by mohli prispieť tým, že ich zamestnanci budú každý deň hlasovať za Žihadielko v Leviciach.

Je rozhodnuté, v Leviciach sa bude stavať nové detské ihrisko Žihadielko!

Ich cieľom tiež bolo, pripomínať na všetkých podujatiach a akciách v meste Levice a okolí formou plagátov, flyerov, mestským rozhlasom, mestskou televíziou a regionálnymi médiami pre zapojenie sa verejnosti do tejto podpory. To všetko sa im podarilo, za čo im patrí veľká vďaka a teraz sa levické detičky môžu tešiť na nové krásne detské ihrisko!

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle. Hodnota ihrísk je spolu 870 000 €.

zdroj: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre