04192024pia

Na sídlisku Rybníky sa stavia Billa, pôvodným zámerom bola výstavba Supermarketu TESCO Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 22. júna 2016 - Azda si každý, kto býva na sídlisku Rybníky v Leviciach všimol, že sa na pozemku medzi bývalou čerpacou stanicou Agip (v súčasnosti už čerpacia stanica Slovnaft) a Okresným stavebným bytovým družstvom Levice niečo deje.

Na sídlisku Rybníky sa stavia Billa, pôvodným zámerom bola výstavba Supermarketu TESCO Levice

Tento pozemok je totiž oplotený a začali sa na ňom stavebné práce. Väčšina z obyvateľov už vie, že sa na tomto mieste začína s výstavbou nového obchodného domu, no otázne bolo, aká značka obchodného domu tam vlastne vyrastie? Požiadali sme preto o vysvetlenie poslanca MsZ v Leviciach a súčasne predsedu Komisie MsZ dopravy a správy mestských komunikácií, výstavby a územného plánovania JUDr. Rastislava Kasana.

"Žiadosť Tesca o výpožičku pozemku sme schvaľovali v auguste 2015 a vyjadrenie MsÚ v materiáloch bolo nasledovné:

MsÚ v Leviciach prijal dňa 17.08.2015 žiadosť spoločnosti TESCO STORES SR, a.s., so sídlom Bratislava, Kamenné nám. 1/A, IČO: 31321828 o uzatvorenie nájomnej zmluvy na miestnu komunikáciu Ul. ku Bratke. Predmetom tejto žiadosti je stavba - miestna komunikácia vo vlastníctve mesta Levice v k.ú. Levice postavená na parcelách KNC č. 870/1, č. 870/2, č.870/3, č. 847/5, 848/1 v celkovej výmere 2388,8 m², ktorá bude využívaná pri uskutočnení stavby a stavebných úprav ohľadne realizácie chodníkov, areálových komunikácií, parkoviska a ďalšieho dopravného napojenia stavby „Supermarket TESCO Levice“ na verejné komunikácie.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.

Nájom uvedenej komunikácie bol predmetom Zmluvy o uzavretí budúcej nájomnej zmluvy, C.č. 302/2013/OSEM zo dňa 30.03.2013, v ktorej bolo dohodnuté, že budúci prenajímateľ (mesto Levice) prenajme budúcemu nájomcovi (Tesco) časť uvedenej stavby na dobu určitú za účelom uskutočnenia stavby a stavebných úprav, pričom rozsah predmetu nájmu je znázornený v Prílohe č. 1, ktorá je aj súčasťou Zmluvy o uzavretí budúcej nájomnej zmluvy. Z dôvodu komplikácií s viacerými súdnymi konaniami však k uzavretiu nájomnej zmluvy nedošlo v termíne dohodnutom v Zmluve o uzavretí budúcej nájomnej zmluvy.

Voči prenájmu predmetnej miestnej komunikácie MsÚ nemá námietky.
Pri určovaní ceny nájmu vychádzame z VZN č. 18 o cenách pozemkov vo vlastníctve mesta a o cenách pozemkov za dočasné užívanie pozemkov vo vlastníctve mesta, kde je predmetný pozemok zaradený do V. pásma – SÍDLISKÁ a nájomné za 1m² takéhoto pozemku sa pohybuje v rozpätí od 2,10 do 3,70 €/m²/rok.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Žiadosť spoločnosti možno považovať za prípad hodný osobitného zreteľa, nakoľko žiadateľ má zámer v tesnej blízkosti požadovanej miestnej komunikácie vybudovať Supermarket TESCO Levice na pozemkoch vo svojom vlastníctve, parc. KNC č. 890/2 a č. 889/17 a predmetná komunikácia má byť využívaná počas výstavby uvedeného supermarketu. Nájom možno realizovať priamo s tým, že v zmysle §9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov o nájme takéhoto majetku musí rozhodnúť mestské zastupiteľstvo trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov."

Žiadosť teda podalo Tesco, bude teda na tomto pozemku aj naozaj vybudovaný „Supermarket TESCO Levice“? "Podľa mojich informácii spoločnosť Tesco odpredala celý projekt Bille a tá potvrdila záväzky v súvislosti so stavbou a pokračovanie výstavby v zmysle projektovej dokumentácie Tesca."

Na sídlisku Rybníky sa stavia Billa, pôvodným zámerom bola výstavba Supermarketu TESCO Levice

Katastrálna mapa (kliknutím na ňu ju otvoríte vo vyššom rozlíšení):

- zelenou farbou sú označené parcely KNC č. 870/1, č. 870/2, č.870/3, č. 847/5, 848/1 v celkovej výmere 2388,8 m², ktoré budú využívané pri uskutočnení stavby a stavebných úprav ohľadne realizácie chodníkov, areálových komunikácií, parkoviska a ďalšieho dopravného napojenia stavby „Supermarket TESCO Levice“ na verejné komunikácie.

- červenou farbou sú označené parcely KNC č. 890/2 a č. 889/17, ktoré budú využívané na samotnú výstavbu obchodného domu.

Ešte dodáme, že k novému supermarketu Billa na danom mieste bude vybudovaných cca 60 parkovacích miest s výsadbou zelene. Okrem toho investor upraví priľahlé chodníky a križovatku Ku Bratke - Z.Nejedlého na okružnú. Predpokladané ukončenie výstavby je do konca roka 2016.

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre