04252024štv

SOŠTaS v Leviciach prihlásila na hodnotenie dva veľké projekty, môže získať takmer 101.000 eur

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 24. marca 2020 - Stredná odborná škola techniky a služieb (SOŠTaS), Pod amfiteátrom 7 v Leviciach pokračuje v tradícii tvorby medzinárodných projektov pre žiakov a učiteľov a vo februári 2020 prihlásila na hodnotenie dva veľké projekty.

SOŠTaS v Leviciach prihlásila na hodnotenie dva veľké projekty, môže získať takmer 101.000 eur

Výsledky hodnotení obidvoch projektov by mali byť známe v máji 2020. "Ak bude škola úspešná, vďaka novým projektom môže získať takmer 101.000 eur na vzdelávacie mobility a zvýšenie klimatického komfortu v školskej komunite," povedala projektová a marketingová manažérka SOŠTaS Alena Krtíková.

Prvý z nich je Projekt Europrax pre budúcnosť v rámci programu Erasmus+ pre 24 žiakov zo študijných programov Marketing v turizme, Logistika a špedícia v doprave, Informačné a telekomunikačné technológie a štyroch sprevádzajúcich pedagógov (vzdelávacia mobilita). "Dvojtýždňové odborné stáže sú naplánované v tureckej Antalyi a cyperskom Limassole. Žiaci by tu mali pracovať v cestovnej kancelárii a viacerých hoteloch, dopravnej spoločnosti a stavebnej firme, IT spoločnosti a IT oddelení samosprávy so zameraním na informačné technológie, webdizajn, programovanie. Projekt by mal trvať od júna 2020 do novembra 2021," priblížila Krtíková.

SOŠTaS v Leviciach prihlásila na hodnotenie dva veľké projekty, môže získať takmer 101.000 eur

Druhý z nich je projekt Klimaticky bezpečná škola (Norway grants) v rámci programu „SK-Klíma“. "Ten je zameraný na zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy v školách a zakomponovanie enviro poznatkov do environmentálnej výchovy a vzdelávania žiakov. Vzdelávacie (mäkké) aktivity budú prepojené na implementáciu tvrdých technických opatrení v priestoroch školského areálu (napr. úprava spevnenej plochy terasy na plochu s priepustným povrchom, zachytávanie dažďových vôd pomocou dažďovej záhrady a mobilných rezervoárov, kompostovanie biologického zeleného odpadu, revitalizácia ovocných drevín v školskom ovocnom sade, vybudovanie zelenej steny z popínavých drevín a mini arboréta v exteriéri školského areálu. V projekte budeme spolupracovať s partnerskou nórskou školou Fraena Vgs v Elnesvaagene, plánované sú zaujímavé aktivity vrátane dvoch výmenných pobytov žiakov aj pedagógov pre najaktívnejších členov projektového tímu. Predpokladaná realizácia projektu je jún 2020 - október 2021," vysvetlila.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Zmienené podané projekty by sa v prípade schválenia mali realizovať až v budúcich školských rokoch 2020/21 a 2021/22, prípadne podľa situácie bude škola žiadať riadiace agentúry o predĺženie tak, ako sa to momentálne deje so všetkými ich prebiehajúcimi projektmi. "Veríme, že súčasná ťažká situácia sa v nasledujúcich mesiacoch zastabilizuje a náš rodinný, pracovný a aj školský život sa postupne vráti do normálnych koľají vrátane plánovaných projektových aktivít," uzavrela projektová a marketingová manažérka školy.

zdroj: SOŠTaS, Pod amfiteátrom 7 v Leviciach, foto: Pixabay.com

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

POZRITE SI TIEŽ:

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre