04252024štv

Vypni facebook, zapni lovebooks!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 4. novembra 2016 - V rámci Medzinárodného dňa školských knižníc sa ZŠ Andreja Kmeťa každoročne zapája do súťaže O najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice. Aj v tomto roku 24.10.2016 sme sa my, žiaci druhého stupňa, zúčastnili na podujatí s názvom: Vypni facebook, zapni lovebooks! Cieľom tejto popoludňajšej aktivity bolo upozorniť na skutočnosť, že súčasné deti a žiaci uprednostňujú sociálne siete pred čítaním kníh.

Vypni facebook, zapni lovebooks!

Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.Strávili sme príjemné knižné popoludnie, počas ktorého sme sa nielen zabavili, ale sme sa aj niečo nové dozvedeli. Priestor dostali naši spolužiaci, ktorí si pripravili prezentácie o svojich obľúbených knihách. Objavili sa tu rôzne žánre, našich rovesníkov zaujíma hlavne fantasy literatúra, ale niektorí preferujú aj knižnú klasiku, ktorú vieme nájsť aj v knižniciach našich starých rodičov. Veď jedna z prezentovaných kníh o Tarzanovi má pomaly 100 rokov!

Vypni facebook, zapni lovebooks!

Získali sme tiež informácie o známom slovenskom spisovateľovi Ľubomírovi Feldekovi, ktorý nedávno oslávil významné životné jubileum. Popoludnie bolo obohatené zábavnými a tvorivými aktivitami: skladali sme poprehadzovaný text, vyhľadávali názvy rozprávkových knižiek, ba dokonca sme sa hrali na spisovateľov, vymýšľali sme, skladali, tvorili! Spolu sme sa skvele zabavili.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

Vypni facebook, zapni lovebooks!

Takéto a im podobné stretnutia sú určite dôležité, lebo poukazujú aj na iné možnosti, ako plnohodnotne môžeme stráviť voľný čas. Kniha nás môže obohatiť emočne, vkladá do nás múdrosť a nesie v sebe skúsenosti autora. Kniha nám dáva slobodu. Vie nás preniesť zo sveta reality do sveta fantázie.

Tešíme sa na podobné akcie do budúcnosti.

Vypni facebook, zapni lovebooks!

zdroj a fotografie: Michaela Koczánová, Ema Kostolányiová, žiačky 9. C triedy

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre