04242024str

Technika prilákala aj tlmačských strojárov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TLMAČE 6. októbra 2016 - Dňa 5. októbra 2016 sme aj my, študenti štvrtého ročníka Strednej odbornej školy technickej v Tlmačoch, zavítali do Nitry na IV. ročník Európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus 2016, ktorý sa konal na nitrianskom výstavisku.

Technika prilákala aj tlmačských strojárov

Reštaurácia FOR YOU, Ludanská 14, Levice - denné menu.Ako záujemcovia o vysokoškolské štúdium sme mali príležitosť, bližšie sa oboznámiť s ponukou jednotlivých študijných odborov slovenských a českých vysokých škôl. Celkovo 235 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a ďalších vzdelávacích inštitúcií ponúkalo návštevníkom viac ako 3000 študijných odborov.

Na veľtrhu sa zúčastnili okrem slovenských aj vysoké školy zo zahraničia, predovšetkým z Českej republiky, Veľkej Británie, Dánska a Holandska. Svoje zastúpenie mali aj univerzity z Nemecka, Poľska a Číny. Nakoľko už teraz študujeme na SOŠt Tlmače technické odbory - programátor obrábacích strojov a zariadení, či mechanik elektrotechnik, bolo pre nás zaujímavé pozrieť si pripravené ukážky a bližšie sa informovať o možnostiach technického vzdelávania. Lebo ako je dnes prizvukované a medializované: „S technikou máte budúcnosť!“, sme sa priamo stretli aj na výstavisku.

Bistro Miloš na 2. podlaží Dituria SC, Levice ponúka domácu kuchyňu, chutné denné menu a najkrajší výhľad na Levice!

Technika prilákala aj tlmačských strojárov
Technika prilákala aj tlmačských strojárov

Zaujali nás predovšetkým prezentácie vysokých škôl: STU Bratislava, Žilinská univerzita a UKF Nitra, kde by sme chceli po úspešnej maturite pokračovať v štúdiu. Mali sme možnosť získať katalógy a brožúry s kontaktmi, termíny podania prihlášok a prijímacích konaní, otestovať sa elektronickým testom „Na čo sa hodíš?“, využiť poradenstvo o štúdiu a veľa iných zaujímavých informácií, ktoré by nám mali pomôcť pri štarte na vysokej škole. Je predsa lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť, o čom sme sa presvedčili. Aj vďaka ústretovému a milému prístupu študentov vysokých škôl a ich zástupcov sme o krok bližšie pri rozhodovaní sa a výbere nášho ďalšieho štúdia.

zdroj a fotografie: Mgr. Marián Sabala
Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

POZRITE SI TIEŽ:

Súťaž pre maturitné ročníky o zľavu na realizáciu videa zo stužkovej slávnosti.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre