04192024pia

Okres Levice sa aktivizuje na pomoc Ukrajine, osud ľudí, utekajúcich pred vojnou, im nie je ľahostajný

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

OKRES LEVICE 27. februára 2022 - Okres Levice sa aktivizuje na pomoc Ukrajine, osud ľudí, utekajúcich pred vojnou, im nie je ľahostajný. Viacero miest, obcí a organizácii v okrese organizujú v týchto dňoch charitatívne zbierky na pomoc ľuďom, utekajúcich pred vojnou na Ukrajine.

Okres Levice sa aktivizuje na pomoc Ukrajine, osud ľudí, utekajúcich pred vojnou, im nie je ľahostajný

Slovenský Červený kríž, územný spolok Levice (SČK ÚzS Levice) vyhlásil zbierku humanitárnej pomoci pre Ukrajinu. "Obraciame sa na Vás s prosbou pri zbierke pre Ukrajinu, mnohí ste nás kontaktovali ohľadom pomoci a humanitárnej činnosti, na základe vyvíjajúcej sa situácii vieme aké súčasné potreby treba zabezpečiť, uvedieme presnejšie základné potreby, ktoré zbierame deky, spacie vaky, termosky, balené jednorazové vody, trvanlivé mlieko, trvanlivé potraviny (plechovky, konzervy, paštéty, balené trvanlivé pečivo), WC papier, papierové vreckovky, vlhčené obrusky, detské mlieko, detské kaše, detské plienky, krabičkove mliečka a džúsy, piškóty, základné lieky (proti bolesti, sirupčeky detské, detské krémy), detské flašky, dudliky, cumle. Potraviny sú myslené ako podať a konzumovať hneď. Vieme, že sa hlavne jedná o mamičky s deťmi, preto treba myslieť na ich základné potreby, keď budete zvažovať čo doniesť," uvádza SČK ÚzS Levice na svojej Facebook stránke.

Šatstvo zatiaľ SČK ÚzS Levice nezbier,a nakoľko toho je dostačujúco a venujú sa tomu iné organizácie. "Zbierka sa uskutoční od 27.2.2022 v čase od 10:00 do 15:00 hod a každý pracovný deň v čase od 6:00 do 15:00 hod na Územnom spolku Levice v priestoroch jedálne. Za pomoc, podporu vopred ďakujeme," dodáva SČK ÚzS Levice.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie
Okres Levice sa aktivizuje na pomoc Ukrajine, osud ľudí, utekajúcich pred vojnou, im nie je ľahostajný

Samosprávy v okrese vrátane mesta Levice koordinujú denne svoju činnosť v rámci Združenia miesta obcí Slovenska (ZMOS), s Okresným krízovým štábom a Slovenským červeným krížom. "Postup aktivít bol dohodnutý na dnešnom stretnutí. V okrese bude určené logistické stredisko pre materiálnu pomoc, v rámci ktorého bude sústreďovaná, triedená, balená, značená a expedovaná materiálna pomoc. Privítame ponuky na ubytovanie žien a detí z Ukrajiny, ponuky dopravcov na prepravu materiálnej pomoci, ponuky dobrovoľníkov na podporné aktivity v meste a okrese. Svoje ponuky posielajte na . Ďalšie informácie sú aktualizované na stránke: https://ua.gov.sk/sk.html," informuje primátor mesta Levice Ján Krtík na svojej Facebook stránke.

Materské centrum (MC) Medulienka zastrešuje zbierku okamžite potrebných vecí pre organizáciu UkraineSlovakiaSOS. Niekoľko dodávok plných šatstva, ktoré vyzbierala MC Medulienka dorazila na pomoc pre Ukrajinu. Pozrite si video:

Okres Levice sa aktivizuje na pomoc Ukrajine, osud ľudí, utekajúcich pred vojnou, im nie je ľahostajný

Nadácia “POMOC”, ktorej zriaďovateľom je Nitriansky samosprávny kraj (NSK) v spolupráci s OZ INŠPIRUJME SVET pod vedením Marcel Filaga, mestami a obcami Nitrianskeho kraja, ale aj s poslancami zastupiteľstva NSK Martinou Holečkovou a ostatnými dobrovolníkmi z celého regiónu pomáha v podpore jednotlivcov a rodín, unikajúcich pred hrôzami vojnového konfliktu na Ukrajine. "Pre materiálnu pomoc sme zatiaľ zriadili tri zberné miesta. Vyzbieranú pomoc budeme podľa potreby a vývoju situácie distribuovať na hranice SR/UA, alebo už do ubytovacích zariadení v našom kraji. Najpotrebnejšie veci sú detské plienky, detské výživy, detské mlieka (sunar), piškóty, hygienické vložky a tampóny, dezinfekčné mydlá, kojenecké balené vody, minerálky, čaje, jednorázové poháre, detské džúsy, toaletný papier, papierové obrúsky vreckovky, vlhčené obrúsky,farbičky omaľovávanky pre deti, keksíky, croasanty balené, trvanlivé mlieko, džemy, maslo, granko, káva, čaj, paštéty. Ak to je možné, veci noste počas stránkových hodín obecných úradov: https://www.hronskeklacany.sk/strankove-hodiny.html
https://www.kozarovce.sk/1147/otvaracie-hodiny, približuje podpredseda NSK Igor Éder na svojej Facebook stránke.

foto a video: Facebook Dé Bé, Facebook Ján Krtík, Facebook Igor Éder a Martina Holečková

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre