04202024sob

Zdravotníctvo

V roku 2021 sa v levickej nemocnici narodil rekordný počet bábätiek

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 11. januára 2022 - V levickej nemocnici sa za rok 2021 narodilo viac ako 1000 detí, nemocnica zaznamenala rekordný počet pôrodov. Informuje o tom hovorkyňa siete nemocníc Agel Martina Pavliková.

V roku 2021 sa v levickej nemocnici narodil rekordný počet bábätiek

Jednou z najdôležitejších a najradnostnejších udalostí v živote je nepochybne príchod novorodeného dieťatka na svet. "Levická pôrodnica zažila v roku 2021 rekordný rok, kedy sa zvýšil výrazne tak počet pôrodov, ako aj narodených bábätiek. Tento trend pretrváva už niekoľko rokov, nijako ho neovplyvnila ani pandémia koronavírusu. Mamičky sem prichádzajú hlavne kvôli profesionálnej starostlivosti a empatickému prístupu zdravotníkov," približuje Pavliková.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

V roku 2021 sa v Nemocnici Agel Levice realizovalo o 85 pôrodov viac oproti roku 2020. Po klesajúcom trende od prelomu storočia pôrodnosť opäť stúpa každým rokom. "Za rok 2021 sme mali 1162 pôrodov. Chlapcov sa narodilo 594 a dievčat 574. Najčastejšie mená pre chlapcov boli Jakub, Matúš, Peter, dievčenské mená, ktoré najčastejšie dávali mamičky sú Ema, Viktória, Olívia," uviedla vedúca sestra gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Agel Levice Eva Moravská.

Medzi zaujímavosti patrí, že koncom roka rodila mamička, ktorá porodila už svoje 12-te dieťatko, a tiež mamička, ktorá porodila svoje 9-te dieťatko, 11 krát sa mamičky tešili z dvojnásobného prírastku. "Pandemická situácia za uplynulý rok síce neovplyvnila pôrodnosť, výrazne sa však dotkla všetkých pracovísk a sťažila prácu zdravotníckemu personálu aj na gynekologicko-pôrodníckom oddelení. Realizovali sa aj pôrody Covid-19 pozitívnych mamičiek, ku ktorým sa pristupovalo za veľmi prísnych hygienických opatrení. Takýchto pôrodov mali v levickej nemocnici 13," uzavrela hovorkyňa siete nemocníc Agel.

zdroj a foto: Agel

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre