05072024uto

Cvičenie Saber Strike sa so spojencami uskutoční aj v priestoroch posádkového cvičiska Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. februára 2022 - Cvičenie Saber Strike sa so spojenecami uskutoční aj v priestoroch posádkového cvičiska Levice. Informuje o tom Ministerstvo obrany SR (MOSR).

Cvičenie Saber Strike sa so spojencami uskutoční aj v priestoroch posádkového cvičiska Levice

Ozbrojené sily SR po viac ako roku ukončujú prípravy medzinárodného vojenského cvičenia Saber Strike, ktoré má na území Slovenskej republiky umožniť precvičenie dôležitých obranných spôsobilostí a spolupráce profesionálnych vojakov v medzinárodnom zoskupení. "Slovensko sa tak v marci 2022 zapojí do širšej série cvičení od Pobaltia cez Poľsko, Českú republiku až po Rumunsko," informuje MOSR.

www.svetla.sk

Cvičenie Saber Strike sa uskutoční od 1. do 14. marca 2022 v priestoroch Centra výcviku Lešť, posádkového cvičiska Levice a tiež letiska Sliač. "Jeho súčasťou bude celkovo 3000 vojakov s približne 1000 kusmi techniky. Zahraniční vojaci rovnako ako technika po ukončení cvičení opustia územie SR. Táto výcviková aktivita je dlhodobo plánovaná a bola koncom minulého roka štandardne schválená vládou Slovenskej republiky. Zároveň toto cvičenie prediskutoval náčelník Generálneho štábu OS SR s viacerými kolegami počas aktuálne prebiehajúceho zasadnutia Vojenského výboru NATO v Bruseli," približuje ministerstvo a dodáva, že toto cvičenie je súčasťou štandardných cvičení ozbrojených síl a nemá súvis s Dohodou o obrannej spolupráci s USA, ktorá zatiaľ nie je ani platná.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Cez územie Nitrianskeho kraja sa v týchto dňoch v súvislosti s týmto cvičením presúvajú americké vojenské konvoje. "Súčasťou cvičenia budú aj presuny vojenských konvojov, ktoré sa budú presúvať zo základní v Nemecku cez Českú republiku na Slovensko v dňoch 15.-28.2.2022 a po skončení cvičenia sa budú presúvať späť po rovnakých trasách v dňoch 15.-31.3.2022. Tieto konvoje budú zložené z vozidiel obrnených kolesových transportérov, kolesových bojových vozidiel a nákladných vojenských vozidiel. Vojenské konvoje sa budú presúvať v menších konvojoch v počte približne 20 vozidiel a budú sa vykonávať hlavne v nočných hodinách tak, aby čo najmenej ovplyvňovali dopravnú situáciu. Prioritou na presuny je využívanie diaľnic. Zároveň je predpoklad, že z logistických dôvodov sa môže technika pohybovať aj v posádke Nitra," dodal primátor mesta Levice na svojej Facebook stránke.

zdroj a foto: mosr.sk, Facebook Ján Krtík

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre