05052024ned

Obchvat Levíc má najvyššiu prioritu, ale stavať sa nebude

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 19. januára 2022 - V zozname investičných priorít v cestnej infraštruktúre, ktorý Ministerstvo dopravy a výstavby pripravilo a vláda schválila v roku 2020, je obchvat Levíc na prvom mieste. Ako informuje Pravda.sk, nepomôže mu to.

Obchvat Levíc má najvyššiu prioritu, ale stavať sa nebude

Podľa portálu Ministerstvo dopravy a výstavby pripravilo zoznam investičných priorít v cestnej infraštruktúre a vláda ho ešte v roku 2020 schválila. "Slúžiť má na to, aby sa podľa neho riadila príprava, výstavba aj údržba diaľnic, rýchlostných ciest a ciest I. triedy v tejto dekáde. Rezort dopravy pripravoval dokument spolu s Útvarom hodnoty za peniaze na ministerstve financií. Zoznam viac ako sto projektov vznikol podľa kritérií ako dopravná intenzita, spoločenská priorita a pomer nákladov a prínosov. Na zoznam priorít nadväzuje harmonogram prípravy a výstavby projektov cestnej infraštruktúry. Na prvom mieste v ňom bol obchvat Levíc a mnohí ich obyvatelia, rovnako ako obyvatelia okolitých obcí sa tešili, že sa ho už čoskoro dočkajú," dodala Pravda.sk.

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - OBUV A MÓDA - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Pripravenosť projektu je v štádiu štúdie realizovateľnosti, predpokladané investičné náklady na výstavbu obchvatu v dĺžke štyroch kilometrov v čase prípravy materiálu boli takmer 15 miliónov eur. "Kapacita cesty I/51 v Leviciach dosahovala vtedy 89 percent. Takže situácia už začala byť kritická. Napriek tomu sa obchvat stavať nebude. Aspoň v najbližších rokoch. Podľa ministra dopravy Andreja Doležala (nominant Sme rodina) však nie je pripravený a tak skoro sa stavať ani nebude. Podľa neho to, že je v zozname „jednotkou“ ešte neznamená, že sa dostane najskôr do výstavby, dôvodom je, že „ide o projekt s najvyššou prioritou, no najnižšou pripravenosťou," priblížila Pravda.sk.

Doležal podľa portálu na sociálnej sieti konštatoval, že tento kritický obchvat určite nepôjde do výstavby „v najbližších rokoch“. "Dovtedy sa podľa neho budú realizovať a financovať stavby, ktoré sú v procese výstavby alebo vo vysokom štádiu prípravy. Z nášho pohľadu otázkou je, na čo vlastne potom zoznam slúži. Projekty na čelných pozíciách by si možno zaslúžili, aby im štát venoval vyššiu pozornosť a pomohol ich prioritne na realizáciu pripraviť, alebo aspoň pre tie najdôležitejšie pripravil presnejší časový harmonogram realizácie, ktorý by prípravné fázy pomohol aspoň čiastočne akcelerovať," uzavrela Pravda.sk.

zdroj: Pravda.sk, foto: Google Maps

Páči sa Vám práca Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT? Podporte nás

Cieľom portálu Leviceonline.sk a regionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT je prinášať Vám aktuálne spravodajstvo, rozhovory, komentáre, reportáže, videá a ďalšie užitočné a praktické informácie, ako aj čítanie a obsah pre zábavu a voľný čas najmä z okresu Levice a blízkeho okolia.

Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť nás môžete poukázaním akejkoľvek sumy na účet nášho občianskeho združenia Regionline.sk:

Slovenská sporiteľňa IBAN:
SK37 0900 0000 0051 5918 8001

konštantný symbol:
0558

TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont
Výhodná reklama na Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre