04272024sob

Od stredy by mohli byť otvorené všetky obchody, žiaci by mohli dobehnúť učivo v škole počas leta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA 2. mája 2020 - Poradné konzílium epidemiológov premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) na základe pozitívneho vývoja nakazených koronavírusom na Slovensku uvažuje, že od stredy 6. mája 2020 budú otvorené všetky obchody bez ohľadu na metráž. Informuje o tom portál Tvnoviny.sk.

Od stredy by mohli byť otvorené všetky obchody, žiaci by mohli dobehnúť učivo v škole počas leta

Ako portál ďalej informuje, "odborníci o tom v pondelok rozhodnú," povedal v relácii Sobotné dialógy RTVS premiér Matovič.

Matovič podľa portálu pripustil, že deti by mohli mať počas letných prázdnin možnosť aspoň mesiac chodiť do škôl a dobehnúť zameškané učivo. "Vysvetlil, že ak to umožní situácia a čísla budú naďalej priaznivé, bolo by to v prospech detí," dodáva portál.

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Premiér podľa Tvnoviny.sk zdôraznil, že o tom, ale aj o skoršom otvorení obchodov budú rozhodovať odborníci a epidemiológovia, nie politici. "Verejnosť i politikov vyzval k zodpovednosti, apeloval najmä na ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS)," informuje portál.

Podľa ďalších informácii portálu na otázku, či zvažujú zrušenie letných prázdnin, odpovedal, že nie všetky deti mali počas krízy rovnaké možnosti venovať sa štúdiu vzhľadom na pomery, z akých pochádzajú. "Je, samozrejme, v ich záujme, aby sme túto medzeru dobehli," poznamenal Matovič podľa portálu Tvnoviny.sk s tým, že uvažujú, že by aspoň mesiac počas prázdnin dali deťom možnosť chodiť do školy. Ďalej podľa portálu v súvislosti s otváraním predškolských zariadení skonštatoval, že nie všetci rodičia sú ochotní dať svoje deti do škôlok už teraz.

zdroj: tvnoviny.sk, foto: pixabay.com

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika Zľavaonline.sk - paleta najlepších zliav Sexland.sk - všetko pre Vaše potešenie
Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

POZRITE SI TIEŽ:

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre