04262024pia

Okres Levice hlási prvý prípad na ochorenie Covid-19, zistili ho u mladého muža

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

OKRES LEVICE 20. marca 2020 - Okres Levice dňa 20. marca 2020 ohlásilo prvý prípad na ochorenie Covid-19, teda nákazy koronavírusom. Ako informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Leviciach Alena Frtúsová, zistili ho u mladého muža, ide o kontakt v zahraničí.

Okres Levice hlási prvý prípad na ochorenie Covid-19, zistili ho u mladého muža

Podľa jej slov sa mladý muž vrátil zo zahraničia, zdravotné obtiaže sa uňho prejavili v utorok 17.3.2020. "Muž vycestoval do cudziny vlani v novembri. Z Tirolska sa vrátil domov v noci z nedele 15. marca na pondelok 16. marca. Tak ako bolo potrebné, prihlásil sa do karantény. Zdravotné problémy začal mať 17. marca. Boli mu spravené potrebné odbery. Dnes prišli výsledky, ktoré sú pozitívne na koronavírus," povedala podľa portálu Frtúsová.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR), muž je z obce Hronovce, vyšetrili ho v nitrianskej nemocnici po tom, ako prišiel do kontaktu s už nakazenou osobou.

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

Momentálne je muž v domácej karanténe. "Jeho stav nebol taký vážny, aby si vyžadoval hospitalizáciu. Pacient bol disciplinovaný, od prvého okamžiku spolupracuje. Aj preto mohol ostať v domácom ošetrení," dodala podľa portálu riaditeľka RÚVZ v Leviciach.

Na Slovensku evidujeme k dnešnému dňu (22.3.2020) celkovo 185 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, negatívnych je 3304 vzoriek.

Informácie k 20.3.2020 identifikovaným prípadom:
Muž, FN Nitra, Hronovce, kontakt s COVID-19
muž, FN Trenčín, Moravské Lieskové
muž, FN Trenčín, Považská Bystrica
muž, Bratislava-Kramáre, Bratislava
muž, Bratislava-Klenová, Malacky, Kontakt s osobou z rakúska
muž, karanténa Gabčíkovo, Humenné, návrat z Rakúska
muž, karanténa Gabčíkovo, Michalovce, návrat z Rakúska
žena karanténa Gabčíkovo, Jakubovany, návrat z Rakúska
muž, Bratislava-Kramáre, Bratislava
žena, FNsP Prešov, Spišská Belá
žena, UN Martin,
muž, UN Martin,
žena, UN Martin,
muž, ÚNV Ružomberok, Paríž

Aktualizovanú mapu o počte potvrdených prípadov COVID-19 na Slovensku nájdete tu: https://portal.minv.sk/covid19map/?fbclid=IwAR1LEobPnqGAsdMyytBP_l3M4SMw66VL6rXG_vd5DgtTOhlLN-WTzROza5g

zdroj: My Levice, foto: Pixabay.com

Podporte finančne Leviceonline.sk a TVTEKOVHONT.SK
TVTEKOVHONT.SK - regionálna internetová televízia zameraná na okres Levice, blízke okolie a regióny Tekov a Hont

POZRITE SI TIEŽ:

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre