05032024pia

Ničivý vietor v okrese Levice nespáchal veľké škody, očakáva sa zvýšenie hladín tokov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. mája 2014 - Na základe predpovedí SHMÚ boli na dni 14.–16.5.2014 vydané poveternostné a hydrologické výstrahy pre celé Slovensko. Ničivý vietor tentoraz okres Levice našťastie obišiel. V dňoch 14. a 15. mája príslušníci OR HaZZ v Leviciach zasahovali 8 krát.

OR HaZZ v Leviciach, 15.-16.5.2014, vietor - zásahy

V jednom prípade išlo o zachytenie unikajúcich prevádzkových kvapalín z osobného motorového vozidla, ostatné zásahy boli na odstránenie polámaných alebo vyvrátených stromov vplyvom vetra. Zásahy boli vykonané v Pukanci, časť Majere, vo Veľkých Kozmálovciach a 4 zásahy v Leviciach. Stromy padali aj na cestné komunikácie, na ceste smer Keť – Bíňa a na úseku Plášťovce – Ipeľské Uľany. Pri týchto zásahoch nedošlo k zraneniu osôb a veľkým materiálnym škodám.

Bezkomínové biokrby - Levice, predajňa Ul. I. Krasku 8  

OR HaZZ v Leviciach, 15.-16.5.2014, vietor - zásahy

Podľa hydrologických predpovedí SHMÚ a vyhlásených stupňov povodňovej aktivity na severnom a východnom Slovensku je možné predpokladať zvýšenie hladín na niektorých vodných tokoch v priebehu pár dní aj v okrese Levice. OR HaZZ v Leviciach pozorne sleduje vývoj počasia. Do pohotovosti boli uvedené prostriedky povodňovej záchrannej služby a tiež zásahová zmenová služba bola nastavená na tento režim. Ostáva nám už len dúfať, že tak ako silný vietor, ani povodne náš okres nezasiahnu.
zdroj a fotografie: OR HaZZ v Leviciach

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre