05062024pon

Tragická dopravná nehoda medzi Šahami a Veľkými Turovcami

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŠAHY / VEĽKÉ TUROVCE 18. marca 2014 - Dňa 16.3.2014 v čase o 9:00 hod. došlo v Levickom okrese k dopravnej nehode s následkom smrti. K dopravnej nehode došlo tak, že 23-ročný vodič po tom, čo požil alkoholické nápoje, viedol osobné motorové vozidlo zn. VOLVO po ceste III/0661 v smere od mesta Šahy k obci Veľké Turovce.

Tragická dopravná nehoda medzi Šahami a Veľkými Turovcami, 16.3.2014

Po prejazde pravotočivej zákruty na mokrej vozovke neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy najmä svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, dostal s vozidlom šmyk, vozidlo sa stalo neovládateľné. V šmyku prešiel do protismernej časti vozovky, kde v tom čase v smere od obce Veľké Turovce smerom na mesto Šahy jazdil 44-ročný vodič s vozidlom zn. TOYOTA. Ten sa snažil vozidlu vyhnúť vpravo ku krajnici, ale i napriek brzdeniu nedokázal zabrániť zrážke ľavej prednej časti vozidla zn. TOYOTA s ľavou zadnou časťou vozidla zn. VOLVO.

Bezkomínové biokrby - Levice, predajňa Ul. I. Krasku 8  

Tragická dopravná nehoda medzi Šahami a Veľkými Turovcami, 16.3.2014

Vozidlo zn. VOLVO bolo nárazom odhodené smerom do pravej priekopy v smere jeho jazdy, kde došlo k prevráteniu vozidla na strechu, odkiaľ bolo odhodené do poľa a zostalo stáť na streche. Vozidlo  zn. TOYOTA bolo odhodené smerom doprava do poľa v smere svojej jazdy, kde zostalo na kolesách stáť. Pri dopravnej nehode 27 ročný spolujazdec z vozidla zn. VOLVO svojím zraneniam na mieste nehody podľahol. Vodič vozidla zn. VOLVO sa zranil ľahko, výsledok skúšky na požitie alkoholických nápojov bol u tohto vodiča pozitívny, u vodiča vozidla zn. TOYOTA negatívny. Hmotná škoda bola odhadnutá na 8 000 €.

Tragická dopravná nehoda medzi Šahami a Veľkými Turovcami, 16.3.2014

Dopravná nehodovosť v Levickom okrese

Okresný dopravný inšpektorát OR PZ Levice eviduje od začiatku roka 2014 do 17. marca na cestách Levického okresu celkom 33 dopravných nehôd, čo je o 3 nehody viac ako v rovnakom období minulého roka. Z uvedeného počtu dopravných nehôd bolo zaznamenaných 16 nehôd, pri ktorých došlo k následkom na zdraví zúčastnených osôb. Pri dopravných nehodách  došlo k usmrteniu dvoch osôb (+2), ťažkému zraneniu jednej osoby (-3) a 15 účastníkov sa zranilo ľahko (-3). Štyri dopravné nehody boli zavinené pod vplyvom alkoholu. Hmotná škoda bola odhadnutá na 81 660 €.

 
Tragická dopravná nehoda medzi Šahami a Veľkými Turovcami, 16.3.2014

zdroj a fotografie: OR PZ Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre