05032024pia

Box club Levice bilancoval rok 2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Box club Levice bilancoval rok 2012LEVICE 5. marca 2013 – Už sú tomu dva roky, keď v januári 2011 začal svoju činnosť levický Box club. Dňa 15. januára 2011 sa v malej športovej hale na 6. základnej škole v Leviciach uskutočnilo 1. stretnutie levického Box klubu za účasti predsedu klubu Stanislava Halása, primátora mesta Levice Ing. Štefana Mišáka, poslancov mestského zastupiteľstva v Leviciach Miloša Zaujeca a Ladislava Lutovského, viceprezidenta slovenskej asociácie boxu amatérov Ing. Tibora Hlavačku a riaditeľa 6. ZŠ v Leviciach Mgr. Dušana Poláka.

Od začiatku bol o klub veľký záujem najmä zo strany nadšencov tohto športu a boxovania-chtivých. Za dva roky zaznamenal klub mnoho úspechov, zaradil sa medzi špičku klubov súťažiacich v Únii boxerských klubov Slovenska, jednotliví reprezentanti klubu získali mnoho medailových umiestnení na rôznych boxerských súťažiach, klub má vlastných trénerov a dokonca už aj rozhodcov. Porozprávali sme sa s predsedom Box clubu Levice Stanislavom Halásom, ktorý nám priblížil aktuálne fungovanie klubu a zbilancoval uplynulý rok.

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Ako by ste zhodnotili rok 2012 v rámci fungovania Box clubu v Leviciach?

Box club Levice bilancoval rok 2012Rok 2012 bol o krôčik úspešnejší ako prvý rok fungovania Box clubu Levice. Hoci sme sa zúčastnili na menej turnajoch - o tri menej ako v r. 2011, v konečnom súčte získaných bodov sme obhájili 2. miesto spomedzi 27 klubov súťažiacich v Únii boxerských klubov Slovenska (UBCS). V kategórii muži (elite) nám patrí 1. miesto! Box clubu Levice sa so svojimi boxermi malo možnosť predstaviť i na medzinárodných boxerských podujatiach, keď do výberu UBCS boli nominovaní Lukáš Matunák, Marek Valentík, Martin Jamriška, Martin Kollár, Erik Meszároš, Kristián Patko. Klub sa predstavil v Rakúsku, Nemecku a Švajčiarsku. Na domácich turnajoch boli do výberu UBCS nominovaní Tomáš Tvrdoň, Jakub Stopa, Henrich Herák, David Herda, Jozef Kóša, Ľubomír Karas.

 

Čo by ste pokladali za najväčší úspech a čo za určité zlyhanie v roku 2012?

Za najväčší úspech v r. 2012 považujeme zisk medailových umiestnení na 1. Majstrovstvách UBCS, kde boxeri Tomáš Tvrdoň vo váhe do 81 kg získal striebornú medailu, Jakub Stopa vo váhe nad 81 kg striebornú medailu a 5 bronzových medailí Ľubomír Karas, Lukáš Matunák, Kristián Patko, Henrich Herák, Jozef Kóša. Úspechom je aj, že sa členská základňa neznížila, nestagnuje ale sa rozšírila. Vďaka pomoci sponzorom sa nám podarilo skvalitniť tréningový proces prostredníctvom materiálno- technického zabezpečenia, ako aj novými záujemcami o box v kategórii žiakov.
Dosahovať ešte lepšie výsledky nám sťažuje situácia finančného zabezpečenia, nakoľko sme sa nemohli zúčastniť viacerých športových podujatí.

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Kde vidíte rezervy, nedostatky, čo by sa dalo ešte zlepšiť pre fungovanie Box clubu Levice?

Rezervy vidíme v možnostiach poskytnutia hygienického zabezpečenia (sprchy po tréningoch), nedostatočná (takmer žiadna) regenerácia pre boxerov. Na zlepšenie uvedených nedostatkov v nasledujúcom období pracujeme.

Aký je súčasný stav členov Box clubu Levice. Narástol v porovnaní s rokom 2011?

V súčasnosti má klub 42 riadnych členov, z toho 29 boxerov, v r. 2012 došlo k úmernejšiemu proporcionálnemu zastúpeniu jednotlivých vekových a váhových kategóriách, keď máme boxujúcich už aj v kategórii žiakov, mladších dorastencov a v kategórii ženy.

Box club Levice bilancoval rok 2012

Koľko trénerov má v súčasnosti Box club a ako často sú tréningy?

V r. 2012 absolvovali trénerský kurz ďalší traja a to Lukáš Matunák, Ladislav Bálint, Stanka Hlavíčiková Halásová, čiže máme celkom 6 trénerov. Za úspech považujeme aj to, že klub má dvoch rozhodcov 2. stupňa a to Stanislava Hlaváčiková Halásová a Marián Hlaváčik. 

Od akej vekovej kategórie sa trénuje v levickom Box clube a tiež do akej vekovej kategórie je možné sa prihlásiť?

Do  tréningového procesu sa môžu zapájať záujemcovia od 9 rokov, pričom maximálny vek nie je ohraničený, avšak pre súťaže je veková hranica ohraničená od 10 rokov do 34 rokov.

Aké sú podmienky na prihlásenie sa za člena Box clubu Levice a aká je cena za členské?

Prihlásiť za člena Box clubu Levice sa môže každý, kto príde medzi nás, obdrží prihlášku, po jej vyplnení absolvuje základnú zdravotnú prehliadku (obvodný lekár) a môže začať s účasťou na tréningoch. Členstvo v klube je dobrovoľné, okrem súťažiacich, u ktorých je členstvo povinné, je ročné členské 30 €.

Aké sú ambície a ciele do roka 2013?

Ako jeden z najmladších klubov v rámci Slovenska máme skromné ambície, avšak reálne - zabezpečiť podmienky pre fungovanie Box clubu Levice aspoň na doterajšej úrovni a v súťažiach obhájiť dosiahnuté výsledky z r. 2012 v snahe ich zlepšenia o krôčik. Veríme, že klub i za pomoci sponzorov a sympatizantov tohto športu bude úspešne pôsobiť i v r. 2013.

Prečítajte si aj:

- V Leviciach vzniká box klub + videoreportáž;

- V Leviciach sa boxovalo na 2. ročníku turnaja o pohár primátora mesta + fotografie;

- Levickí boxeri úspešní v 5. kole ligy únie box klubov Slovenska + výsledky a fotografie.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre