04202024sob

V Leviciach sa boxovalo na 2. ročníku turnaja o pohár primátora mesta + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 21. júna 2012 – Sobota 16. júna patrila aj boxerskému športu, v Dome športu sa totiž po prvý krát v histórií mesta Levice zriadil boxerský ring a tak sa 2. ročník turnaja v boxe o pohár primátora mesta mohol začať. Zaplnený Dom športu si mohol okrem zaujímavých boxerských výkonov užívať počas prestávok aj kultúrne vystúpenia v podaní rapovej formácie Darebáci.

V Leviciach sa boxovalo na 2. ročníku turnaja o pohár primátora mesta + fotografie

Box klub Levice je relatívne mladý klub, funguje približne 1 ½ roka. Za tento čas však jeho členovia odboxovali 176 zápasov jednotlivcov, pričom 48% z nich sú víťazstvá a za rok 2011 sa klub v konkurencií 24 klubov umiestnil na krásnom 2. mieste. Tento rok sa klubu takisto darí, v kategórií mužov je klub priebežne na 2. mieste, v kategórií dorastencov na 4. mieste a v kategórií žiakov na 7. mieste.  Treba však brať do úvahy skutočnosť, že zo žiakov klub zastupuje iba jeden chlapec. Klub má k dispozícií 5 kvalitných trénerov, ktorý sú schopní venovať sa jednotlivým záujemcom o tento šport.

Na turnaji sme oslovili predsedu levického Box klubu Stanislava Halása, aby nám samotný turnaj priblížil. „Je to 4. kolo ligy únie boxerov Slovenska, ktorý je nazvaný ako 2. ročník turnaja v boxe o pohár primátora mesta Levice. Na tomto turnaji sa zišlo 16 oddielov z celého Slovenska, predpokladám, že sa odboxuje zhruba 35 dvojic - zápasov. Ako zahájanie tak i ukončenie turnaja bude v réžií primátora mesta Levice Ing. Štefana Mišáka, ktorého si vysoko vážim, pretože venuje nášmu športu veľkú pozornosť, aj keď je tento šport v Leviciach ešte mladý, vďačne opísal základné informácie o tomto turnaji Stanislav Halás.

V Leviciach sa boxovalo na 2. ročníku turnaja o pohár primátora mesta + fotografie

Zaujímalo nás, v ktorých vekových alebo váhových kategóriách sa na tomto turnaju boxuje. "Na tomto turnaji sa boxuje vo všetkých váhových ale aj vekových kategóriách. To znamená od mladších a starších žiakov, mladšíeho a staršieho dorastu až po seniorov. Z Levičanov sa predstavia kategórie starších žiakov a mladšieho dorastu,“ predstavil hlavný organizátor turnaja.

V najbližšej budúcnosti sa môžeme opäť tešiť na boxerské podujatia v Leviciach? „Na domácej pôde sa s boxerskými zápasmi opäť stretneme pravdepodobne v júli na Margite-Ilone a následne v septembri bude 5. kolo ligy únie boxerov Slovenska,“ ukončil Stanislav Halás.

Sledujte naše stránky, prinesieme Vám aj kompletné výsledky turnaja.

Z turnaja sme pripravili fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérií.

Pozrite si aj videoreportáž nášho partnera Levickej televíznej spoločnosti, s.r.o. Z turnaja:

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, video: Levická televízna spoločnosť, s.r.o.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre