05032024pia

Prehra s posledným, v klube je nervozita

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

MORAVANY NAD VÁHOM / LEVICE 4. mája 2013 - Líder tabuľky 3. ligy - Západ dnes cestoval do obce Moravany nad Váhom pri Piešťanoch na zápas 24. kola. Domáce mužstvo potácajúce sa na poslednom mieste tabuľky dnes nemalo čo stratiť a proti favoritovi zápasu nemalo čo stratiť. Skóre zápasu otvorili domáci hráči, keď v 57. minúte strelil prvý gól Marek Boháček.

Prehra s posledným, v klube je nervozita

Na odozvu sa však nečakalo dlho, Levičania odpovedali hneď o 3 minúty neskôr Romanom Čejteiom, ktorý vyrovnal na 1:1. Záverečné minúty však patrili domácim a v 79. minúte rozvlnil sieť hostí po druhý krát Martin Rusnák a tak si líder súťaže odniesol z Moravan nad Váhom krutú prehru.

OTJ Moravany nad Váhom - FK Slovan Levice 2:1 (0:0)

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Góly: 57. Boháček, 79. Rusnák – 59. Čejtei

Moravany: Milošovič – Moravčík, Vavrík, Vajda, Benko, Švestka, Boháček, Ravas, Zubka (54. Miklovič), Rusnák (87. Glos), Kotula (68. Dzurilla). Tréner: M. Sedláček.

Levice: Ivanič – Turčan, Palic, P. Varga, Hlaváčik – Pavlík, Gálik – Čejtei, Feješ, Vida (61. J. Varga) – Molnár. Tréner: K. Praženica.

ŽK: 72. Moravčík, 76. Benko – 52. Pavlík

R: Sedlár – Lieskovský, Barenčík

Diváci: 191

Priebeh zápasu (www.fkslovanlevice.sk):

Levičania cestovali do Moravian v neľahkej situácii, navyše bez štvorice Bobor, Ivan, Bogner a Petráš. Napriek tomu sa prvý polčas odohrával jasne v našej réžii. V 8. min predĺžil Pavlík roh Čejteia a P. Varga v tutovke hlavičkoval nad. V 11. min získal loptu Vida, vyzval do šprintu Molnára, ktorý však nedokázal zdvihnúť loptu nad padajúceho Milošoviča. V 16. min ten istý hráč pálil z voleja nad. Domáci sa do zakončenia v úvodnom dejstve dostali len raz, no Zubka z diaľky vysoko prestrelil. V 30. min výkop Ivaniča predĺžil hlavou Molnár a Čejteiova krížna strela len tesne minula ľavú žrď. V 41. min sa v 16-ke uvoľnil Čejtei, ale na miesto prihrávky na voľného Vidu, zvolil strelu, ktorú obrana stihla zblokovať. V prvom polčase boli Levice lepším tímom, nepremenili však svoje šance a ako sa ukázalo neskôr tie nás pripravili o lepší výsledok.
V druhom polčase mali viac z hry Moravany, hrali agresívne, ale často i za hranicou pravidiel. V 57. min z ničoho nič vypálil z dobrých 25 metrov Boháček a trafil perfektne – 1:0. Levice odpovedali bleskovo. Po tvrdom faule na Vidu, po ktorom musel byť náš krídelník vystriedaný, zahrával štandardnú situáciu Čejtei. Na jeho lišiacky center nedokázala domáca obrana zareagovať a lopta skončila až za prekvapeným Milošovičom – 1:1. V 67. min sme zahrali ľahkovážne v obrane, ale Miklovič, vo veľkej šanci minul. V 76. mim po brejku unikal Čejtei, zozadu ho skolil Benko, za čo bol však „odmenený“ iba žltou kartou. V 78. min ešte Ivanič vyškrabal z pod brvna jasný gól, ale po následnom rohu už nemal nárok na dorážku Rusnáka z bezprostrednej blízkosti – 2:1. V 84. min sme mohli po rohu vyrovnať, Hlaváčikovu hlavičku zastavila na bránkovej čiare ruka Vajdu, ale z nepochopiteľných príčin vylúčenie a následná penalta nenasledovali. Domáci mohli definitívne rozhodnúť po akcii Vvavríka s Miklovičom, skóre sa však nemenilo. Keďže záverečný akrobatický pokus Pavlíka pohltila húština tiel, odchádzajú Levičania domov bez bodu.

Po zápase:

Marcel Pavlík, kapitán FK Slovan Levice: "Vedeli sme, že zápas bude ťažký, zachraňujú sa, je to tam divoké... Prvý polčas sme mali pod kontrolou, hrali sme dobre, mali sme aj sľubné príležitosti, ale žiaľ doplatili sme na špatnú koncovku. V druhom polčase na nás domáci pritvrdili, začali hrať agresívne a začali sme robiť chyby v obrane. Prvý gól sme dostali po strele z asi 25m. Následne sme hneď vyrovnali po štandardnej situácii R. Četeia. V tých chvíľach bol zápas vyrovnaný, ale myslím, že v tých chvíľach začal úradovať rozhodca a po sérii sporných situácii sme následne inkasovali po rohu. V závere sme chceli so zápasom niečo urobiť, ale už to nešlo, keď nám už chýbala kvalita..."

Najbližší zápas:
25. kolo, FK Slovan Levice - FC Spartak Trnava "B", 8.5.2013 o 17:00 hod.

Pozrite si aj fotografie a pozápasové rozhovory z 9. kola 3. ligy - Západ FK Slovan Levice - OTJ Moravany nad Váhom.

zdroj a fotografia: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre