05062024pon

Levice zdolali Moravany nad Váhom a atakujú špicu tabuľky + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. septembra 2012 - Po prehre Levičanov vo 8. kole v Seredi o 3 góly sa zverenci trénera Prochotského pripravovali na domáci zápas 9. kola 3. ligy - Západ s futbalistami OTJ Moravany nad Váhom s jednoznačnou ambíciou - vyhrať! To sa im aj podarilo, keď prakticky počas celého zápasu levickí futbalisti dominovali a súpera predčili skoro v každej oblasti. Dominancia domácich sa pretavila aj gólov, vyhrali 3:0 gólmi Bobora, Feješa a Vargu.

FK Slovan Levice - OTJ Moravany nad Váhom 3:0 (2:0)

Levice zdolali Moravany nad Váhom a atakujú špicu tabuľky + fotografie

Góly: 25. Bobor, 44. Feješ, 68. J. Varga

Levice: Ivanič – Hlaváčik, Palic, Petráš, Šlachta – Fekiač (81. Belanský), Turčan, Pavlík, Feješ (88. Vida) – Molnár, Bobor (65. J. Varga). Tréner: J. Prochotský

Moravany: Planický – Vajda, Onder, Boháček, Zubka, Kirka, Verchola (46. Ďuriš), Klačman, Dzurilla (70. Miklovič), Ondrejkovič, Rušnák. Tréner: J. Kravarik

ŽK: 66. J. Varga – 83. Boháček
Rozhodovali: Jurenka – Barenčík, Obertová
Diváci: 471

Pred stretnutím sme si minútou ticha uctili pamiatku bývalého hráča Levíc Františka Valášeka. Do zostavy sa vrátili Petráš a Vida, pre zmenu však chýbali P. Varga a Birdáč.

Zápas začal vo vlažnom tempe. Hostia nastúpili s defenzívnou taktikou s cieľom čo najdlhšie neinkasovať. Nemasnú neslanú  štvrťhodinku zakončil nepresnou strelou Turčan. To akoby domácich prebralo a začali na súperovej polovici roztáčať kolotoč. V 18. min z ničoho nič Turčan vysunul Molnára, ktorý pálil iba do nôh Planického a z následného rohu opäť Molnár strieľal nad. V 25. min gól predsa len prišiel. Po Feješovom centri hlavičku Molnára ešte Planický vyrazil, ale na dorážku Bobora bol už prikrátky – 1:0. Po akcii Turčana s Boborom mohol zvýšiť s chuťou hrajúci Feješ, no bránu tesne minul. Neujal sa ani Turčanov volej v 39. min. Druhý zásah sme Moravanom nabalili do šatne po najkrajšej akcii zápasu. Brejk na jeden dotyk predviedlo trio Fekiač – Pavlík – Molnár, posledne menovaný naservíroval loptu pred Feješa a ten nemal problém loptu doklepnúť do siete – 2:0. Moravany v prvom dejstve nepredviedli nič, ich jediná strela do nebies mala skôr propagačný charakter.

Druhý polčas začal podobne ako ten prvý. Naši vedomí si náskoku takticky vyčkávali, čo vymyslí súper, no ten nevymyslel nič. Jedinú strelu medzi žrde vyslal v 56. min Rusnák, Ivanič s prehľadom kryl. Ešte predtým neuspel v ťažkej pozícii Turčan po Boborovej prihrávke a ani Molnár v 65. min,  keď mu po 40m šprinte na koncovku nezostalo dostatok síl. Aj v tomto stretnutí trénerovi Prochotskému vyšlo striedanie. V 68. min sa šikovne uvoľnil Feješ, posunul na Pavlíka, ktorý v šanci nezištne prihral na Vargu a ten sa mohol brankára spýtať, kam to chce – 3:0. Po treťom góle sa už iba dohrávalo. V 81. nastúpil do zápasu ešte len 16 ročný Marek Belanský a odkrútil si tak svoju premiéru v A mužstve. V závere duelu nepridal svoj druhý gól Varga, keď po výbornej prihrávke Vidu loptu v čistej šanci netrafil.

Keďže N. Zámky doma prehrali, Levičania sa posunuli v tabuľke na druhé miesto o skóre za Topoľčany, s ktorými bok po boku vedú treťoligový pelotón.

Rozhovory po zápase:

Marek Belanský, hráč FK Slovan Levice: "Hrať za A-tím ako 16-ročný je dobrý pocit, cítil som sa super. Je to viac než v doraste, maká sa tu určite viac, sú tu aj iné súboje. Môj dnešný výkon sa veľmi nedá hodnotiť, keďže som hral nejakých 10minút, loptu som mal možno dvakrát. Dnešný zápas sme vyhrali, čo bolo cieľom trénera. Tri body zostali doma, to je dôležité,  chalani zamakali.
Aké sú moje ambície v tíme? Zatiaľ som tu najmladší, snažím sa prebojovať do A-mužstva, aby som hrával čo najčastejšie."

Ján Varga, hráč FK Slovan Levice: "Môj gól by som charakterizoval asi tak, že sa akcia vyvíjala dobre už na polke ihriska, na jeden dotyk sme prešli až do ich šestnástky a Marcel Pavlík ma našiel vynikajúcou nahrávkou . Mojou úlohou bolo už len dať gól. Do zápasu sme išli s jasným cieľom vyhrať a to sa nám splnilo. Pripravujeme sa na Vrbové, kde ideme vyhrať.
Za gól musím priniesť chlebíčky... :)"

Levice zdolali Moravany nad Váhom a atakujú špicu tabuľky + fotografie

Tréner OTJ Moravany nad Váhom: "Výsledok je obrazom toho, čo málo sme za týždeň natrénovali. Dalo sa čakať, že sa pri takej forme ako Levice dnes hrali, nedalo nič robiť. Som prekvapený, že nevieme zabojovať oproti tomu ako hrávame doma, to sa nedá porovnať. Domáci bojovali, behali, zaslúžili si vyhrať. Po našich chybách sa dostavil aj výsledok. Do Levíc sme prišli s ambíciou trošku potrápiť súpera, pretože sme mali informácie, že neradi chodia do plných, že ich budeme troška viac brániť. Nepodarilo sa nám to. Vydržali sme 23 minút a po hrubej chybe sme dostali gól. Keď dostaneme gól, celá naša psychika je dole. Máme mladých hráčov, sú tu len pol roka, takže je to dosť umenie, urobiť mužstvo za pochodu. Každú chvílu meníme káder."

Pozrite si videoreportáž Levickej televíznej spoločnosti, s.r.o. zo zápasu:


Najbližšie zápasy:

10. kolo, MFK Vrbové - FK Slovan Levice, 6.10.2012 o 14:30 hod.
11. kolo, FK Slovan Levice - FKM Nové Zámky, 14.10.2012 o 14:30 hod.

Pripravili sme fotoreportáž zo zápasu, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

Aktuálna tabuľka po 9. kole:

1. MFK Topvar Topoľčany 17
2. FK Slovan Levice 17
3. FKM Nové Zámky 16
4. Spartak Vráble 16
5. OFK Dunajská Lužná 15
6. ŠKF SEREĎ 13
7. LP Domino Bratislava 13
8. FC Nitra Juniori 13
9. ŠK Slovan Bratislava Juniori 13
10. PFK Piešťany 13
11. AFC Nové Mesto nad Váhom 12
12. FKS Slovan Nemšová 12
13. OTJ Moravany nad Váhom 11
14. MFK Vrbové 9
15. FC PETRŽALKA 1898 9
16. FC Spartak Trnava „B“ 6

Prikladáme aj prehľad ostatných zápasov 9. kola
:

Nové Zámky - Nitra juniori 0:2
Nové Mesto n. V. - FC Petržalka 2:0
Domino Bratislava - Nemšová 1:1
Piešťany - Topoľčany 1:1
Slovan Bratislava juniori - ŠKF Sereď 2:1
Trnava "B" - OFK Dunajská Lužná 0:2
Vráble - Vrbové 3:0

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, zdroj: fkslovanlevice.sk, video: LTS

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre