05062024pon

Basketbal a basketbalové správy z Levíc

Ladislav Garaj: "Hráči si nevedeli vynachváliť atmosféru v Leviciach"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. apríla 2016 - Levickí Patrioti počas celej sezóny 2015/2016 podávali veľmi dobré výkony, domáca palubovka bola pre Levičanov počas celej sezóny takmer nedobytná.

Ladislav Garaj: "Hráči si nevedeli vynachváliť atmosféru v Leviciach"

V poslednom zápase základnej časti však levickí basketbalisti neočakávane zaváhali práve na domácej palubovke proti Svitu, čo malo v konečnom zúčtovaní za následok, že Levičania do play-off nešli z 3. miesta práve proti Svitu ale napokon zo 4. miesta proti nováčikovi súťaže KB Košice. Prvé kolo play-off napokon Patrioti s Košicami napokon nezvládli a vypadli na zápasy 1:3, čím dozaista nesplnili predsezónny cieľ klubu, čo sa týka účinkovania v tohtosezónnom play-off.

Po skončenej sezóne sme sa teda porozprávali s generálnym manažérom BK Levickí Patrioti Ladislavom Garajom, aby zhodnotil účinkovanie levického klubu počas celej sezóny a play-off.

Ladislav Garaj: "Hráči si nevedeli vynachváliť atmosféru v Leviciach"

Ako vnímate vystúpenie levického mužstva v play-off? Vládne sklamanie, alebo spokojnosť?

Ťažko hovoriť v súvislosti s play-off o spokojnosti. Išli sme do štvrťfinále s výhodou domáceho prostredia a chceli sme sa dostať medzi štyroch najlepších. Žiaľ, prehrali sme prvý domáci zápas a stratili sme výhodu, ktorú sme si vybojovali v základnej časti. Treba uznať kvalitu súpera, ktorý bol v play-off nad naše sily.

Izomer, s.r.o. - ATÓM - Sv. Michala č. 4, 4. poschodie, 934 01 Levice - hydroizolácie striech lepenkou, fóliou Fatrafol 810, zateplenie a montáž sedlových striech krovy a všetky druhy krytín.
Ako by ste charakterizovali vystúpenie mužstva počas celej sezóny?

Myslím si, že sezónu ako celok môžeme hodnotiť pozitívne. Fanúšikovia si v nej prišli na svoje. Na domácej palubovke sme odohrali niekoľko skvelých víťazných zápasov. Reprezentovali sme klub a mesto v Alpsko-adriatickom pohári. Dokázali sme dať dokopy dobrú partiu chalanov a Levice opäť žili basketbalom.

Ladislav Garaj: "Hráči si nevedeli vynachváliť atmosféru v Leviciach"

Posledný zápas základnej časti sa doma nezvládol zápas proti Svitu, ak by sa tento zápas zvládol, do play-off by sa išlo proti Svitu. Myslíte si, žeby sa cez Svit prešlo v play-off?

Je to len hypotetická otázka. Väčšinou si človek zapamätá len to, čo sa udeje tesne pred koncom. Netreba však zabúdať, že sme zvíťazili dvakrát proti Interu, dvakrát proti Prievidzi, Komárnu, či Košiciam. A to boli zápasy, kde sa s víťazstvami veľmi nerátalo. Samozrejme, tá prehra doma proti Svitu bude ešte dlho bolieť a mrzieť. Bol to čierny deň, v ktorom sa nakopilo množstvo súvislostí, ktoré ovplyvnili výkon tímu. Šanca na postup cez Svit by bola určite vyššia, už to ale nevrátime. Musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej.

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj 23 zrekonštruovaných bytov v Leviciach na Ul. Kyjevská 5
Čo čaká mužstvo v najbližšom období?

Hráči sa teraz rozídu domov, v klube im všetkým skončili zmluvy. Ešte pred odchodom sa s každým porozprávame, poďakujeme sa im za dobrú sezónu a povieme si čo to o budúcnosti. Chceli by sme kostru tímu nechať pokope, uvidíme, aké budú požiadavky hráčov a aké naše možnosti. Letná príprava odštartuje v auguste.

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...
Čaká mužstvo nejaké zmeny?

Ešte je to predčasné konkretizovať. Postupne budeme hovoriť s hráčmi o ich budúcnosti. My však taktiež potrebujeme odpovede od našich partnerov. Rozpočet klubu bol oproti minulým sezónam zdvojnásobený. Stále hľadáme generálneho partnera a ďalšie subjekty, ktoré by sa zapojili do podpory najpopulárnejšieho športového klubu v regióne. Bez ich podpory nedokážeme robiť šport a kultúru v meste na takej vysokej úrovni, ako tomu bolo v tejto sezóne. Basketbalový klub nemôže byť o dvoch, troch, štyroch fanatikoch. Ak sa do jeho podpory nezapoja veľké subjekty pôsobiace v regióne, bude problém udržať stúpajúcu krivku a bojovať proti najlepším tímom na Slovensku. Teraz prichádza čas, dať dokopy rozpočet a začať pracovať na novej sezóne.

Ladislav Garaj: "Hráči si nevedeli vynachváliť atmosféru v Leviciach"

Odkázali by ste niečo levickým fanúšikom basketbalu?

Fanúšikovia ukázali, že majú klub v srdci a že im na ňom záleží. Dovolím si povedať, že ak by klub nemal takú základňu fanúšikov, akú má, už by asi zanikol. Podpora, akej sa nám dostávala, bola neskutočná a hráči si ju nevedia vynachváliť. Práve preto sa chcú viacerí vrátiť späť do Levíc aj v budúcej sezóne. Posledný výjazd do Košíc, kde s nami cestovalo okolo 80 Levičanov, bol neskutočný a veľmi pekne zaň ďakujeme. Verím, že si to spolu užijeme aj v budúcej sezóne a že si túto symbiózu medzi klubom a ľuďmi už konečne všimnú aj veľké firmy a podniky v Leviciach.
zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk
POZRITE SI TIEŽ:

- Veľká cena mesta Levice v basketbale mužov U16: Španieli suverénni, Slovensko bez víťazstva

- Levické basketbalistky vyhrali turnaj Euroligy v lotyšskom Liepaja a postúpili do superfinále!

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre