04192024pia

Začína sa nový festivalový príbeh - Táborák fest veľa srandy, stojí za ním Levičan Juraj Zaujec

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 30. júna 2020 - V Leviciach v Hradnom parku sa 4. júla 2020 o 18:00 hod. začína nový festivalový príbeh s názvom Táborák fest veľa srandy s podporou Mestského kultúrneho strediska v Leviciach. Stojí za ním známy hudobník a Levičan Juraj Zaujec. Porozprávali sme sa s ním, nech nám povie niečo viac o festivale.

Začína sa nový festivalový príbeh - Táborák fest veľa srandy, stojí za ním Levičan Juraj Zaujec

Ako, kedy a prečo vznikol tento koncept festivalu?

"Nápad vznikol počas korona krízy. Niekedy na začiatku mája. Povedali sme si, že by bolo super urobiť festival, na ktorý môžu prísť ľudia niekam do prírody. Tak ako my, sa aj ľudia kvôli pandémii presunuli z centra mesta do parkov a na hrádze miest a trávia viac času na miestach, ktorými pred koronou možno len prechádzali. Prišlo nám ako dobrý nápad, prísť tam s muzikou za nimi. Hudba a umenie je duševná potrava a my sme nechceli nechať ľudí v týchto zvláštnych časoch hladných :)".

Kto je vlastne "patrónom" festivalu?

"Patrón možno nie je najvýstižnejšie slovo. Lepšie to vystihuje výraz "hostiteľ". Keď ste hostiteľ, tak všetci, čo prídu, sú vaši hostia. To sa mi páči viac. Mojim cieľom je dať ľuďom nádej. Zažiť znova ten pocit, sa slobodne nadýchnuť a na chvíľu zabudnúť na všetky problémy sveta. Dať si pivo s kamošmi, opiecť si pri ohni špekačku a zaspievať si pár pekných pesničiek."

Vstup je pre každého voľný, prečo?

"Hudba by mala robiť ľudí šťastnejšími a v krízových obdobiach je pre ľudstvo životne dôležitá. Všetkých nás korona zasiahla a šokovala. Nás umelcov medzi prvými, keď sme museli zo dňa na deň zrušiť úplne všetky vystúpenia na veľmi dlhý čas. Schémy, ktoré platili a na ktoré sme boli zvyknutí, prestali platiť. To je situácia, ktorá dáva priestor úplne iným pohľadom na svet a úplne iným riešeniam. Ľudia potrebujú hudbu viac ako predtým, ale majú menej peňazí. My sme chceli dať ľuďom jednoduchú message. Všetci sme na jednej lodi, všetci sme bratia a všetci sa navzájom potrebujeme. A peniaze by nás nemali rozdeľovať. A aj keď si vôbec nemyslím, že by hudba mala byť zadarmo, tak teraz sú dôležitejšie iné veci. Je to v niečom podobné, ako investícia do detí. Keď vás potrebujú, tak ste tu pre nich a potom keď ich budete potrebovať vy, tak veríte, že tu budú oni pre vás."

Kameraman/fotograf na svadbu, prvé sväté prijímanie, stužkovú slávnosť, oslavy, firemné a spoločenské akcie - ANDREJ BUDAI FOTO - VIDEO SLUŽBY

Bude tento festival len v Leviciach, alebo aj na ďalších miestach Slovenska? Ak áno, kedy a kde?

"Ano, plánujeme aj ďalšie mestá. O všetkom budeme informovať na našich oficiálnych stránkach."

Viac tu: https://www.facebook.com/taborakfest

Podľa informácii na plagáte festivalu budú na mieste pripravené ohniská, pričom opekanie na nich bude možné na vlastnú zodpovednosť. Na miesto si budete môcť doniesť aj vlastné jedlo a nápoje. Hradný park bude otvorený od 17:00 hod. Kapacita podujatia je obmedzená na základe nariadenia vlády SR.

zdroj a foto: Táborák fest veľa srandy

Podporte projekt celoregionálnej internetovej televízie TVTEKOVHONT

Pozrite si videoreportáže TVTEKOVHONT tu: https://www.youtube.com/tvtekovhont

Prečítajte si:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre