04192024pia

Levice - avíza a pozvánky, oznamy o akciách a podujatiach

V Banskej Štiavnici krajania oživia Nezabudnuté remeslá

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BANSKÁ ŠTIAVNICA 27. júla 2018 - Ďalší ročník podujatia Nezabudnuté remeslá bude venovaný kultúre zahraničných Slovákov. Do Banskej Štiavnice zavíta v sobotu 28. júla 2018 takmer šesť desiatok krajanov zo Srbska, Maďarska a Rumunska a budú prezentovať zachované tradície ich predkov vo forme ukážok z vybraných remesiel a ľudovo – umeleckej výroby, ale aj kultúrnych vystúpení. Tisícky návštevníkov sa tak budú môcť zoznámiť so spôsobmi spracovania konope, výroby metiel, tokárestva či výroby povrazov.

V Banskej Štiavnici krajania oživia Nezabudnuté remeslá
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Okrem nich sa na podujatí predstaví ďalších približne 150 predajcov najmä zo Slovenska. O sprievodný program sa postará okrem hostí aj folklórny súbor Liptov. Podujatie po prvýkrát ponúkne aj detský program, ktorý bude umiestnený na Radničnom námestí. Tam bude na návštevníkov čakať okrem bábkových predstavení aj flašinetár, tvorivé dielne a hry.

Sprievodným podujatím je výstava obrazom maliarov zo srbskej Kovačice, ktorá sa koná v Kultúrnom centre. Nezabudnuté remeslá sa budú konať tradične na Námestí sv. Trojice a Radničnom námestí a v dôsledku ich konania dôjde už od piatku 27.7. 2018 k dopravným obmedzeniam. Počas dňa konania podujatia budú uzavreté uvedené námestia a doprava bude riadená organizátormi.

Podujatie sa koná s finančnou podporou Fondu na podporu umenie, Banskobystrického samosprávneho kraja a Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

zdroj: mesto Banská Štiavnica

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre