04252024štv

Levice - avíza a pozvánky, oznamy o akciách a podujatiach

Štiavnicu čaká šachová šou - dvaja šachisti so zaviazanými očami "hýbu" živými figúrami

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BANSKÁ ŠTIAVNICA 11. júla 2018 - Veľkolepá šachová partia dvoch špičkových veľmajstrov prenesená na obriu šachovnicu – to je vrchol podujatia, ktoré robí dobré meno Banskej Štiavnici už od roku 2005. Štiavnický živý šach láka do regiónu tisíce návštevníkov a inak tomu nebude ani v tomto roku.

Štiavnicu čaká šachová šou - dvaja šachisti so zaviazanými očami
Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Netradičné divadlo, v ktorom dvaja šachisti so zaviazanými očami „hýbu“ živými figúrami – šermiarmi láka nielen svojou originalitou, ale aj fantastickou nočnou atmosférou. V tomto roku proti sebe nastúpia Sergej Movsesian a legenda Ľubomír Ftáčnik, takže o kvalitu bude iste postarané.

Okrem toho sa počas dňa bude konať veľký jarmok, ktorý v tomto roku pre veľký záujem rozširujú organizátori aj na Radničné námestie. Chýbať nebude historický tábor šermiarov, vystúpenia skupín Bojník a Corvus Arma – Havrani, hudobná skupina Gnomus, Miro Kasprzyk, Erik Forgáč, Kyselí Krastafci, sokoliari sv. Bavona a Anta Agni. Špeciálnym hosťom tohto ročníka bude pražské V.O.S.A Theatre s pouličnými vystúpením Vysoké snění, ktoré na podujatie vnesie prvky moderného cirkusu.

Tak ako v minulosti, aj v roku 2018 je podujatie sprevádzané dopravnými obmedzeniami, ktoré začínajú v prípade Námestia sv. Trojice už niekoľko dní pred konaním podujatia. Prechod námestím bude ovplyvnený výstavbou tribúny, ktorá začne už v stredu 11.7.2018. Vjazd na námestie bude zakázaný od piatka 13.7.2018 16.00 hod., počas konania podujatia (14.7.2018) bude uzavreté nielen Trojičné, ale aj Radničné námestie.

zdroj: mesto Banská Štiavnica, Foto: © Marian Garai

Nakúpdoma.sk - eshop - Byt a domácnosť, elektronika a spotrebiče, šport a fitness, kuchyňa, pánska a dámska móda, obuv, Topshop produkty, alko-nealko nápoje, kozmetika

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre