04192024pia

Ako jednoduchým spôsobom zistiť typ pleti?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 17. septembra 2015 - Vážené dámy, milé slečny. Prednedávnom v sekcií zdravia a krásy pribudol úplne prvý uvítací článok a tak bolo načase, aby sme túto sekciu postupne rozbehli a pridali i o niečo užitočnejší a možno i poučnejší článok.

Ako zistiť typ pleti?

Dnes by som preto začala s článkom, ktorý Vám pomôže zistiť, aký typ pleti máte, pretože veľa žien sa v tomto smere mýli a používa zlú kozmetiku, ktorá nepomáha (pretože je určená na úplne iný typ pleti).

To by však bolo možno to najmenej podstatné, ale zlým výberom kozmetiky môžme svojej pleti aj nesmierne uškodiť, môžu vznikať ekzémy, akné, precitlivelosť, zápaly, predčasné starnutie pleti, zmeny pigmentácie či rozšírené cievky.

Preto si pamätajte, že poznať správne svoj typ pleti, je základom dobrej starostlivosti.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Prečo je naša pokožka a starostlivosť o ňu tak nesmierne dôležitá?!

Koža je zložená z dvoch základných vrstiev, najhlavnejšiu úlohu má vrchná časť nazývaná pokožka - epidermis. Umožňuje styk s vonkajším prostredím je hrubá približne 1 milimeter a plný niekoľko základných funkcií naraz. Bunky pokožky priebežne odumierajú, olupujú a obnovujú sa. Život kožných buniek trvá v priemere 26-28 dní, vekom sa tento proces spomaľuje, aj preto je dôležité, udržiavať pleť v dobrej kondícií už od pubertálneho veku, aby sa tento proces predĺžil do čo najvyššieho veku, avšak nikdy nie je neskoro začať so správnou starostlivosťou.

Spodná vrstva kože - dermis, je zodpovedná za elasticitu a pevnosť pokožky, čo umožňujú kolagénne a elastické vlákna. Spodná vrstva teda potrebuje najväčšiu výživu, nakoľko tu sa to všetko odohráva a tu vznikajú všetky kožné problémy, starnutie, úpadok elasticity a podobne.

Preto je dobré používať pravidelne séra, ktoré majú schopnosť prenikať do hlbšej vrstvy pleti ako krémy. Po nanesení séra, ktoré je účinné v spodnej vrstve pleti, odporúčam naniesť i krém, podľa typu pokožky, či podľa toho, aký problém na pleti chceme riešiť. Séra, milé dámy a slečny nie sú výsadou len starších žien, ľahké kolagénové séra, či séra s vitamínmi (najčastejšie C vitamínom), sú vhodné ako prevencia či výživa aj pre mladú pleť. I v tomto robí mnoho žien chybu, o pleť sa začnú vážnejšie starať, až keď vidia konkrétny problém, prípadne im ich kamoška povie, že používa to a to a je to dobré. Nie dámy, takto to nejde, Vy samé si musíte povedať a rozhodnúť sa, že svojej pleti sa budete venovať poriadne a poctivo už od začiatku, prevencia je najúčinnejší spôsob, ako našu pleť udržať čo najdlhšie mladú a krásnu.

Udržiavanie prirodzenej krásy pleti je zásadou v starostlivosti o zdravie pokožky. V každom období život si však pokožka vyžaduje inú starostlivosť.

Ako zistiť typ pleti?


Pokožka môže byť zaradená do štyroch základných typov:

- kombinovaný typ pleti, zmiešaná pleť, mastný prejav v T zóne, (brada, nos, čelo), okraje tohto typu pleti sú suchšie, zmiešaná pleť má nerovnomerné rozloženie mazových žliaz, čo spôsobuje, že na T zóne je ich viac a tu sa pleť skôr mastný a po okrajoch ich je menej, tu je pleť často vysušená. Tento typ pleti je u slovenských žien najčastejší, no dá sa s ním ľahko pracovať a udržiavať ho v rovnomernej hladine pomocou správne zvolenej starostlivosti o zmiešanú pleť.

- suchý typ pleti, väčšinou je pleť drsná, suchá, popraskaná, krehká, olupuje sa a póry nie sú viditeľné, ľahko zčervená, je zle prekrvená, preto je bledá, najrýchlejšie starne. To, že ste nositeľkou práve suchej pleti, zistíte i tak, že po umytí máte na pleti nepríjemný ťahavý pocit. V zimnom a jesennom sychravom období je tento typ pleti najviac citlivý a jeho známky sa prejavujú najviac, preto treba v tomto prichádzajúcom období pleti dodať extra dávku hydratácie a ochrany pomocou špeciálnych, vysoko hydratačných krémov a sér.

Výučba Anglického a Španielkého jazyka v Leviciach - jazyková škola ACADEMIA OLÉ
- normálny typ pleti, pleť sa nadmerne nemastí, nie je ani vysušená, koža je hebká a pružná, bez hlbších vrások, tento typ pleti je ideálny, najjednoduchší pre starostlivosť o pleť, ale žiaľ je naozaj vyskytujúci sa len zriedka.

- mastný typ pleti, pleť je väčšinou lesklá a to nielen na T zóne, mazové a potné žľazy majú zvýšenú tvorbu sekrétov čoho dôsledkom sú častejšie sa upchávajúce póry, prejavy akné, uhrovitosť. Mastná pleť má hrubšiu štruktúru a čo je pozítívum tejto pleti? Starne najpomalšie zo všetkých typov pleti, najneskôr sa na nej vytvárajú vrásky. Starostlivosť o mastnú pleť nie je tak zložitá, ako si možno ženy myslia, stačí kvalitné čistenie pleti, ktoré poctivo používame ráno i večer, tonikum, ľahký krém, najlepšie gélovej konzistencie.

Ak si ešte ani podľa predchádzajúcich riadkov nie ste istá aký typ pleti máte, skúste si spraviť jednoduchý papierikový test premastenia.

Poďme na to:

Umyte si pleť čistou vodou a vynechajte (len tentokrát) všetky kozmetické prípravky, samozrejme pleť musí byť nenalíčená a nekrémovaná. Jemne ju osušte a počkajte cca 30 minút bez ošetrenia pleti. Pripravte si hodvábny papierik alebo hygienickú papierovú vreckovku, 4 rovnaké diely. Každú jednu časť pritlačte na inú časť tváre (brada, nos, čelo, líca).

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, rodinné a firemné akcie a stretnutia, promócie...

Nešúchajte, len pritlačte! Následne opatrne dajte dolu, na papieriku na ktorom sa Vám objavili škrvny zistíte, že daná časť pleti je mastná, ak na papieriku nie sú žiadne zmeny, znamená to, že na tomto mieste je Vaša pleť suchá, ak v oblasti nosa, brady a čela je prejav premastenia a na lícnych kostiach a hranách tváre nie je žiadna zmena, Vaša pleť je zmiešaná. Ak na celej tvári nie je prejav premastenia ide o suchú pleť, normálny typ pleti sa prejavuje jemným mastným otlačkom.

Takže dámy, slečny, teraz už iste poznáte svoj typ pleti, čo je alfou a omegou pri starostlivoti o pleť, pomocou správne zvolenej starostlivosti môže Vaša pleť byť krásna, zdravá a starnúť pomalšie.

Ak si však sama neviete poradiť, nie ste si istá, či ste typ Vašej pleti určili správne, neviete si nastaviť účinnú kozmetickú starostlivosť pre daná typ pleti, neváhajte a kontaktujte ma, som tu pre Vás ako kozmetická poradkyňa a vizážistka značky Mary Kay.

FB page môjho blogu, kde nájdete i album s mojimi prácami: https://www.facebook.com/Meggin-svet-kozmetiky-a-vizáže-778740308853742

Kontakt na mňa, v prípade záujmu o vizážistické služby, kozmetické poradenstvo Mary Kay - 0919 149 873, vždy a rada pomôžem žene v každom veku.

Aj takéto zmeny sa prostredníctvom správnej starostlivosti dajú dosiahnuť, vyžaduje si to presné nastavenie správnej kozmetickej rady, poctivé používanie výrobkov a samozrejme pravidelnosť používania výrobkov, ale ten pocit je niečo neopísateľné :)

PS: vedeli ste že, najtenšia pokožka je v oblasti očného okolia a naopak najhrubšia na pätách?!

Vážené čitateľky a čitatelia, dúfam že sa Vám článok páčil, určite dajte vedieť, o čom by ste si chceli prečítať do budúcna, alebo či by ste privítali i videá. Vaše dotazy, pripomienky, odporúčania kľudne píšte priamo pod tento článok do komentárov...

Dočítania čoskoro...

Meggi

zdroj: Meggi, fotografie: internet

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre