05032024pia

Súťaže v Leviciach a okolí

Medzinárodný festival duchov a strašidiel - Prebudený des - súťaž

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice pripravuje pre návštevníkov ďalší, v poradí už 19. ročník podujatia Medzinárodný festival duchov a strašidiel.

Inscenované podujatie sa každoročne sústreďuje na tie udalosti a príbehy z dejín bojnického zámku, ktoré v sebe skrývajú historické prekvapenia a strašidelné motívy zo známych legiend a povestí, v rámci voľnejšie adaptovaného literárneho scenára.

Medzinárodný festival duchov a strašidiel - Prebudený des - súťaž

Počas tohtoročného festivalu s názvom "Prebudený des - kliatba jednej rodiny" vyrozprávame návštevníkom príbeh o prekliatí rodiny Leustachovcov, majiteľov bojnického hradu. Pána hradu Juraja Leustacha zajali Turci a za jeho slobodu žiadali vysoké výkupné. Jeho oddaná a milujúca manželka Ilona robila možné i nemožné, aby zohnala také množstvo peňazí.

...bola schopná urobiť čokoľvek, lektvary z mandragory popíjať, zaklínadlá hojnosti o polnoci s bylinkárkou na krížových cestách vykrikovať. Málo. Odhodlaná žena vyslobodiť muža by i so samotným peklom zmluvu spísala, len aby sa vrátil...

Čo všetko musela Ilona prežiť a aké strašidelné stvorenia na svojej ceste za záchranou svojho milovaného manžela postretala, zažijú návštevníci na vlastnej koži. Nebude chýbať zábava, veselé i vážne strašenie.

Scenár - réžia: Vojtech Bartko
Hudba: Andrej Kalinka
Choreografie: Margita Hrabovská
Vizualizácia: Maxo Kormaňák

Vedenie múzea ani tento rok nezabudlo na organizované skupiny či už školákov, alebo milovníkov histórie a zábavy. Pre školské a iné organizované kolektívy je už tradične pripravená možnosť zarezervovať si vstup na presnú hodinu tak, aby nemuseli čakať v radoch na vstup do zámku. Rezervácie skupín min. 15 osôb na dni školského vyučovania/pracovné dni stačí nahlásiť telefonicky na číslo 046/ 5430633.

Medzinárodný festival duchov a strašidiel sa koná v termínoch 27. 4. - 1. 5. a 4. 5. - 8. 5. 2012

Otváracie hodiny sú od 9.00 do 18.00 hod.

Viac informácii na www.bojnicecastle.sk a www.snm.sk.

 

SÚŤAŹ O RODINNÚ VSTUPENKU!

V spolupráci s organuizátormi festivalu sme si pre Vás pripravili súťaž o jednu rodinnú vstupenku (2x dospelí + 2x deti) na toto obľúbené podujatie na Bojnickom zámku.

Ako sa súťaže zúčastniť?

Na našej Facebook stránke portálu Leviceonline.sk (http://www.facebook.com/leviceonline.sk) vo fotoalbume s názvom "Fotky na nástenke" nájdete plagát tohto podujatia "Prebudený des", ktorému treba pridať svoj "like", zdielať ho a takisto sa pridať k fanúšikom našej Facebook stránky, ak ním/ňou ešte nie ste.

Samozrejme, Váš komentár k podujatiu nás len poteší.

Jedného súťažiaceho vylosujeme spomedzi tých, ktorý pridali svoj "like", zdielali a súčasne sa stali aj našim Facebook fanúšikom. Výhercu budeme kontaktovať priamo cez Facebook.

Nezabudli sme ani na našich návštevníkov, ktorý na Facebook-u nie sú registrovaní. Pre ich účasť v súťaži stačí zaslať email na info(zavináč)leviceonline.sk, v predmete "sutaz bojnice prebudeny des" a v texte nezabudnite dopísať Vaše kontaktné údaje a adresu pre zaslanie výhry v prípade vylosovania.

Do kedy súťaž potrvá?


Súťažiť môžete do 25. apríla 2012 do 22:00 hod.


Výhercov budeme kontaktovať priamo cez Facebook. Prajeme veľa šťastia v súťaži.

Váš Leviceonline.sk team.

Pre účasť v súťaži súhlasíte so všeobecnými podmienkami na účasť v súťažiach portálu Leviceonline.sk.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre