05062024pon

Žatva medailí levických plavkýň v Dolnom Kubíne - Majsterky SR a 3 rekordy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dolný Kubín / Levice 6. decembra 2016 - Mesto Dolný Kubín sa stalo dejiskom Majstrovstiev Slovenska starších žiakov v krátkom (25 m) bazéne, na ktorom sa predstavili aj plavkyne ŠK Aquasportu Levice. Už prvý deň pretekov v piatok 2. decembra potvrdili levické plavkyne svoju dobrú formu, keď pokorili hneď dva slovenské rekordy.

Žatva medailí levických plavkýň v Dolnom Kubíne - Majsterky SR a 3 rekordy

Prvý z nich predviedla Sabína Kupčová v kat. 13-ročných v disciplíne 100m motýlik časom 1:03,66 min. a druhý rekord zaplávala Robin Reindl v kat. 14-ročných v disciplíne 200m polohové preteky časom 2:17,77 min.

Andrej Budai photo

K týmto titulom Majster SR pripojila Sabína ešte ďalšie dva a Robin jeden titul Majster SR. V sobotu 3. decembra pokračovali levické dievčatá v zbere medailí. Sabína získala štyri zlaté, Robin jednu striebornú a dve zlaté medaile. Robin navyše prekonala vo svojej kategórii v disciplíne 400m polohové preteky už 13 rokov starý rekord, nová hodnota rekordu je 4:54,99 min.

Žatva medailí levických plavkýň v Dolnom Kubíne - Majsterky SR a 3 rekordy

Miriam Fridrichová si tiež vylepšila osobný rekord. Nedeľa 4. decembra už bola skúpa na rekordy, ale medaile sa sypali aj naďalej. Sabína si vybojovala dvakrát zlato a jedno striebro, rovnako tak aj Robin. Sabína skončila ako najúspešnejšia plavkyňa a tiež s najhodnotnejším výkonom v kategórii 13-ročných a jedným slovenským rekordom.

Robin tiež skončila ako najúspešnejšia plavkyňa a tiež s najhodnotnejším výkonom pretekov v kategórii 14-ročných plavkýň a bonusom dvoch nových rekordov SR.

Tréner Tibor Lacko tak patrí k najúspešnejším trénerom týchto majstrovstiev. So ziskom 15 titulov M-SR a troch strieborných medailí obsadil ŠK Aquasport Levice v hodnotení všetkých klubov 1. miesto. Budúci týždeň spolu s výberom reprezentácie Slovenska čakajú dievčatá medzinárodné plavecké preteky - Multistretnutie s účasťou deviatich krajín Európy v dlhom (50 m) bazéne v Košiciach.

zdroj a fotografie: Peter Kupča

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre