05042024sob

Pohybom k Judu v Jungle gym Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 1. júna 2015 - OZ Jungle Gym Levice realizuje projekt zameraný na aktívne trávenie voľného času pre deti a mládež vo veku od 5 do 15 rokov z Levíc a okolia. Jedná sa o 60-minútové hodiny 2-krát do týždňa. Ide o pilotný projekt, nakoľko OZ sa venuje ďalším aktivitám (skupinové tréningy, cvičenie s vlastnou váhou, organizovanie festivalov, workshopov, seminárov).

Pohybom k Judu v Jungle gym Levice

Cieľ je jasný: pracovať s mládežou, suplovať školy a viesť deti k rozumnejším a ohľaduplnejším návykom, k svojmu telu, mysli a spoločnosti. Sú to základné princípy, ktoré sa žiaľ vytrácajú alebo sa umyselne vytrácajú. (ZAMYSLIME SA)

"Projekt sme sa rozhodli zrealizovať z dôvodu podpory aktívneho trávenia voľného času pre deti a mládež. Tým, že deti začnú tráviť voľný čas aktívne, znižuje sa priestor na potulovanie sa, drogy, alkohol a vandalizmus, s ktorým zápasí aj naše mesto. Inšpiráciou pre nás je vášeň k pohybu, spoznávaniu nových ľudí a učenie detí, že hýbať sa, je dôležité. Naše združenie funguje už vyše roka a vidíme, že nároky na aktívne trávenie voľného času sa neustále zvyšujú. Chceme poskytnúť kvalitné podmienky a možnosti ako tráviť voľný čas. Deti učíme základné pohyby, kotúle, premety (mlynské kolá) pády, zvyšujeme kondíciu, priestorové vnímanie, obratnosť, pohyblivosť, vytrvalosť, nárast sily," opísal základné princípy OZ Jungle Gym Levice, lektor občianskeho združenia Richard Faško.

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach

Pohybom k Judu v Jungle gym Levice

Zmysel pre tímovú spoluprácu a disciplínu. Traja lektori: Lajosz Kossúth prezentuje základy Juda a vedie deti raz do týždňa k tomuto športu. Martin Tóth a Richard Faško dvaja lektori, ktorí majú na starosti pohybovú a kondičnú prípravu detí. "Tejto aktivite sa venujeme už niekoľko týždňov a výsledky nám robia radosť, nakoľko vidíme u detí obrovský pohybový progres. Vytvorili sa nové vzťahy, čo bol jeden z ďalších cieľov tohto projektu. Deťom je potrebné obohacovať každý týždeň. Po tréningu ich čaká potrebná dávka vitamínov (ovocie) a pred pár dňami sme mali hodnotenie detičiek. Odmenou boli trička "jungle kids", pričom pre ne máme pripravené ďalšie bonusy. Vďaka Nadácii pre deti slovenska a Cloette sme mohli rozbehnúť projekt "Pohybom k Judu"," opísal fungovanie OZ Richard Faško.
Pohybom k Judu v Jungle gym Levice

Viac na FB Jungle Gym Levice, alebo na www.junglegymlevice.sk.

zdroj a fotografie: Jungle Gym Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre