04262024pia

Z obývačky majstri SR v boxe - Veľké Kozmálovce majú dvoch majstrov a jedného vicemajstra SR!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Z obývačky majstri SR v boxe - Veľké Kozmálovce majú dvoch majstrov a jedného vicemajstra SR!HOLÍČ / VRANOV NAD TOPĽOU / VEĽKÉ KOZMÁLOVCE 30. apríla 2015 - Dňa 25.4.2015 sa novovzniknutý boxerský klub BC Veľké Kozmálovce zúčastnil v Holíči na medzinárodnom turnaji oblastnej ligy SK a CZ v Boxe.

Chlapci z veľko-kozmálovského box klubu si zmerali sily so susedmi za riekou Moravou, kde náš vicemajster SR Samuel Horváth v kategórii mladších žiakov porazil Majstra Českej republiky, čo je pre BC Veľké Kozmálovce obrovský úspech!

V dňoch od 18-19.4.2015 sa klub BC Veľké Kozmálovce zúčastnil Majstrovstiev Slovenska žiakov a mladších dorastencov v boxe vo Vranove nad Topľou. Klub BC Veľké Kozmálovce na turnaji reprezentovali traja boxeri - bratia Horváthovci, ktorí sa umiestnili na nadherných dvoch 1. miestach a jednom 2. mieste!

Ladislav Horváth - 1. miesto vo váhe do 40kg
Roman Horváth - 1. miesto vo váhe do 44kg
Samuel Horváth - 2. miesto vo váhe do 35kg

Bratia Horváthovci dokazujú svoje neodškriepiteľné kvality, keďže ich týmto športom vedie ich otec a zároveň aj tréner a prezident klubu BC Veľké Kozmálovce Ladislav Horváth.

Ladislava Horvátha sme sa spýtali, čo je dôvodom týchto skvelých úspechov jeho synov. "Chlapci su vedení k športu už od malička, trénujeme takmer denne, ale na Majstrovstvá sme sa pripravovali v Nitre u pánov trénerov Hlaváčkovcov z BOX KLUB-u STAVBÁR NITRA zhruba nejaký týždeň. Sú tam chlapci podobných váhových kategórii, ako naši. Sem tam odbehneme do BC Galanta na nejaké "sparingy" pod vedením pána Csadiho, kde je veľa chlapcov boxerov v podobnom veku skoro ako futbalistov na ihrisku, takže naši si tam prídu na svoje. Náš klub je nový, ešte neznámy, ale už sa ku nám pomaly prihlasujú noví členovia."

LeviceUbytovanie.sk - Predaj a prenájom a predaj 1. a 5. izbových zrekonštruovaných bytov v Leviciach
Presspoint Levice

Z obývačky majstri SR v boxe - Veľké Kozmálovce majú dvoch majstrov a jedného vicemajstra SR!

Na fotke sú bratia Horváthovci spolu s prezidentom klubu, zároveň s otcom a trénerom Ladislavom Horváthom.

Ako by ste otec a tréner bratov Horváthovcom zhodnotil tieto dva turnaje z pohľadu BC Veľké Kozmálovce? "Turnaj vo Vranove bol veľmi kvalitný, bolo sa načo pozerať a v Holíči to bolo pre nás niečo nové. Českí boxeri sú vynikajúco technicky vybavení a pre chlapcov sú to nové skúsenosti. Turnaj v Holíči sa konal v miestnom kultúrnom dome, kde si zmeralo sily 54 boxerov. Boxerov prislo síce viac, ale nenašli súperov, tak ostali bez zápasu."

Ako vlastne vznikol klub BC Veľké Kozmálovce? "Nemali sme priestory na trénovanie, tak sme trénovali doma v obývačke, keď nepršalo, tak na dvore. Behávať sme chodili smerom na Kľačany a späť. Teraz máme telocvičňu, začo sa chceme aj touto cestou poďakovať pani riaditeľke 2. ZŠ v Leviciach. Takže naša hlavná príprava bola v obývačke - z obývačky Majstri Slovenska," spomína otec a tréner úspešných mladých boxerov Ladislav Horváth, ktorý je súčasne aj prezidentom klubu a pokračuje, "Pani riaditeľka nevedela, že chlapci trénujú tento šport a ani nikto na škole o tom nevedel. Keď sa to dozvedela, hneď nám poskytla priestory na trénovanie, za čo jej ešte raz veľmi ďakujeme!"

zdroj a fotografie: BC Veľké Kozmálovce

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre