05032024pia

Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach sa zúčastnilo 200 detí - fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 20. decembra 2014 - Ako každý rok posledný piatok pred vianocami patrí vianočným plaveckým pretekom. Už 15 rokov organizuje športový klub Atóm Levice so školou plávania toto tradičné podujadie v krytej plavárni v Leviciach.

Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach sa zúčastnilo 200 detí

Plaveckých pretekov sa zúčastnilo 200 detí z Levíc, Vrábel, Zlatých Moraviec, Novej Bane, Šiah, Dudiniec, Želiezoviec a ich okolia. Najmenšie deti od troch rokov preplávali 25 metrov plavecký bazén s pomôckami a už niektoré 4-5 ročné deti plávali kraulom bez pomôcok. Pretekov sa zúčastnili aj deti z levických materských škôl. Zdatnejší plavci plávali v disciplínach 50 metrov kraul, 50 metrov motýlik, 50 metrov znak a 50 metrov prsia. Plavci boli vyhodnotení po ročníkoch narodenia do 18 rokov a každý si odniesol z vianočného stromčeka tradičnú vianočnú medajlu, ktorá bude každé vianoce pripomínať začiatky plávania pri vianočnom stromčeku.

Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach sa zúčastnilo 200 detí


Na záver pretekov pri zhasnutých svetlách a vianočnej atmosfére s horiacimi sviečkami prebehla štafeta 4x25 metrov plávanie so sviečkou v ruke, ktorá počas plávania nikomu nezhasla. Príjemným občerstvením v teplom prostredí bol podávaný pomarančový džús, ktorým prispel nitrianska fastfoodová predajňa. Triatlonisti mysleli aj na dobrý skutok a v rámci pretekov sa uskutočnila zbierka na podporu levického útulku psov Šťastný domov, aby sa deťom vštepoval kladný vzťah k zvieratkám, aby ľudia nevyhadzovali živé tvory na ulice a aby aj psíkovia mali štedré Vianoce.

Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach sa zúčastnilo 200 detí

Na záver pretekov sa riaditeľka a hlavná organizátorka Mária Kuriačková poďakovala celému tímu ŠK Atóm Levice za pomoc pri organizácii, poďakovanie si zaslúžili deti za ich prezentáciu a rodičom, ktorí vedú deti k pravidelnému pohybu s cieľom vychovať pretekárov reprezentujúcich naše mesto Levice v plaveckých a triatlonových disciplínach.

Pozrite si všetky fotografie z Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach zo dňa 19.12.2014 TU.

 

Vianočných plaveckých pretekov v Leviciach sa zúčastnilo 200 detí
 
zdroj: ŠK Atóm Levice, fotografie: Ladislav Kuštek, www.fotomagma.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre