05062024pon

Stanovisko športových klubov FK Slovan Levice, BK Levickí Patrioti, Futsal Team Levice a BKŽ Levice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Stanovisko športových klubov FK Slovan Levice, BK Levickí Patrioti, Futsal Team Levice a BKŽ LeviceLEVICE 16. septembra 2014 - Táto iniciatíva vznikla po dohode štyroch hore uvedených klubov, jej cieľom je ale získať podporu pre všetky športy a športovcov pôsobiacich na území mesta Levice.

Športové kluby pôsobiace na území mesta a reprezentujúce mesto v súťažiach dospelých a nielen tie v posledných rokoch bojujú o prežitie. Každoročne sa obracajú so žiadosťou o podporu na mesto Levice a každoročne dostávajú negatívnu odpoveď, alebo len mizivú podporu. Tak sa udialo aj na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. Súčasná ekonomická situácia v týchto kluboch ohrozuje ich účinkovanie v aktuálnych sezónach 2014/15, respektíve dohratie prebiehajúcej sezóny.

Snaha klubov bola zamietnutá.

Vážený pán primátor, Vážené pani poslankyne, poslanci,
Kladiete nám otázku: „Odkiaľ nato máme zobrať?

Pred štyrmi rokmi ste nás presviedčali, že vy ste tí praví, ktorí máte schopnosti riešiť a vyriešiť problémy v oblasti dopravy, parkovania, bezpečnosti, čistoty a životného prostredia, sociálnej oblasti, kultúrnej oblasti a oblasti športu. Po štyroch rokoch sa nás pýtate, z kadiaľ máme na to zobrať. Keď vy tú odpoveď nepoznáte, tak sa Vám snažíme poradiť. Optimalizujte príjmy rozpočtu, optimalizujte výdavky rozpočtu, efektívne a najmä premyslene nakladajte s majetkom mesta, intenzívnejšie využívajte zdroje Európskej Únie. Vytvorte prostredie, v ktorom budú mať podnikatelia záujem podporovať šport a kultúru v tomto meste.

Snažíte sa nás manipulovať otázkou: ..“na úkor koho?“ Tak Vám poradíme aj v tejto oblasti. Na úkor zlých rozhodnutí, na úkor zlých predajov, na úkor plytvania a nehospodárnosti, na úkor benevolentnosti pri kontrole a preberaní dodávaných služieb, ale v žiadnom prípade nie na úkor mládeže, seniorov, bezpečnosti, čistoty a kultúry v tomto meste.

Už sme si zvykli, že kultúru si musíme objednávať, respektíve kupovať. Už sme si zvykli nato, že za kultúrou z tohto mesta musíme cestovať. Možno nás to čaká aj v športe, že ak budeme chcieť ísť na basketbal, pôjdeme do Komárna, ak budeme chcieť ísť na futbal, pôjdeme do Zlatých Moraviec.

Ako sa to dá v iných mestách, ktoré pôsobia v podobnom ekonomickom prostredí, ako sa v iných mestách správajú k svojim športovým klubom, Vás budeme pravidelne týždenne informovať na stránkach hore uvedených športových klubov.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre