05022024štv

Futsalisti pokrstili nové dresy víťazstvom nad Púchovom + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Futsalisti pokrstili nové dresy víťazstvom nad Púchovom + fotografie a rozhovoryLEVICE 11. novembra 2013 - Šieste kolo futsalovej Extraligy v piatok 8.11.2013 prinieslo do Levíc zaujímavé športové stretnutie, keď domáci Futsal Team Levice privítal mužstvo sTC Púchov. Obe mužstvá sa poznajú ešte z minulej sezóny v Openlige a tak o zápasový náboj nebolo núdze. Levičania sa v tomto zápase divákom predstavili v nových dresoch a boli odhodlaní ich pokrstiť víťazstvom.

Obe mužstvá vstúpili do zápasu opatrne, aj keď nebezpečnejší boli domáci, no hosťujúci brankár ešte kryl všetky pokusy streliť úvodný gól. Domáci brankár Peter Molnár takisto už tradične držal domácich svojimi bravúrnymi zákrokmi. Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou, no v druhej časti hry sa začal gólostroj. Prvý gól strelili Levičania, keď Vida pri napádaní hosťujúceho brankára ho pekne preloboval hlavičkou. Ďalší gól domácich pridal Egon Zorád a už na 3:0 zvyšoval Adami. Hosťom sa podarilo znížiť na 3:1 a následne začali hrať bez brankára. To sa im však nevyplatilo, keď Egon Zorád zvýšil na 4:1. Hosťom sa ešte podarilo znížiť pred koncom zápasu na 4:2, no na konečných 5:2 zvýšil Rakica. Levičanom sa teda podarilo pokrstiť ich nové dresy a získať tak dôležité 3 body s húževnatým súperom.

Futsal Team Levice – sTC Púchov 5:2 (0:0)

Góly: Zorád 2, Adámi, Vida, Rakica - Dado, Burdej
ŽK: Jančo, Zorád, Graus - Cabaj, Pagáč, Dado
Pred 500 divákmi rozhodovali: Gál, Polomský

Futsalisti pokrstili nové dresy víťazstvom nad Púchovom + fotografie a rozhovory

Priebeh zápasu (zdroj: http://www.futsalslovakia.sk)
Robert Čík - vedúci mužstva: "Už úvod stretnutia sľuboval futsal na vysokej úrovni. Domáci mali hosťom čo vracať ešte z minulej sezóny, kde sa obe mužstvá predstavili v druhej najvyššej súťaži. Domáci nastúpili na stretnutie s odhodlaním zvíťaziť, čomu podriadili aj taktiku. Hneď od úvodu stretnutia sa pustili do súpera. Prvá polovica prvého polčasu bola ešte z oboch strán opatrná, no domáci viackrát nebezpečne ohrozili hosťujúceho brankára, ten však za svoj chrbát nepustil ani jednu strelu. Hostia rovnako hrozili domácej obrane, ale domáci gólman Molnár opäť "čaroval" a hosťujúci útočníci boli z jeho zákrokov zúfalí. Prvý polčas sa niesol v znamení zahadzovania šancí na oboch stranách. Do druhého polčasu nastúpili obe družstvá zo snahou streliť čo najrýchlejšie gól. To sa podarilo domácim, keď Vida dôrazne napádal hosťujúceho brankára a lopta skončila z jeho hlavy v bránke Púchova. Druhý gól domácich pridal Adami, keď prestrelil brankára hostí. Na 3:0 pre domácich zvyšoval Zorád. Hosťom sa po tom podarilo skorigovať stav na 3:1. Hostia po góle ožili a rozhodli sa pre hru bez brankára. Pozorne hrajúci domáci umne bránili presilovú hru hostí, čoho výsledkom bolo získanie lopty Rakicom, ktorý kopom cez celé ihrisko  trafil opustenú bránu hostí a bolo 4:1. Po ojedinelej chybe v domácej obrane sa pred koncom stretnutia presadili ešte hostia, čím znížili na 4:2. Na konečných 5:2 upravil vynikajúco hrajúci Zorád svojím druhým gólom v stretnutí."

Pozápasové rozhovory:
Peter Molnár, kapitán Futsal Team Levice: "S víťazstvo sme maximálne spokojní, nakoľko nám chýbali niektorí hráči zo základnej štvorky. Či už to bol Pali Gabaš, alebo vykartovaný Gabo Švec. Myslím si, že dnes rozhodlo to povestné srdiečko a zaslúžene sme vyhrali. Dnes mal aj súper viac šancí, voľačo sme potriafali a voľačo som aj chytil. Chalani mi strašne veľa blokovali a pomáhali mi, takto sa má hrať futsal a za to im veľmi pekne ďakujem. Od Púchova som však čakal niečo viac, nakoľko sme s nimi hrali v Openlige, no myslím si, že sme dnes na nich boli veľmi dobre pripravení."

Jozef Duhony, tréner Futsal Team Levice: "Sme spokojní, že sme získali tri body. Môžeme byť spokojní aj s predvedenou hrou. Dnes sme odohrali výkon, ktorý nás zdobí, to znamená veľa srdiečka, oduševnená hra a obetavosť. Verím, že aj diváci mali pekný športový zážitok, pretože sa vcelku hral vyrovnaný futsal. Myslím si, že sme dnes vyhrali zaslúžene, pretože sme boli aktívnejší, viac sme ohrozovali súperovho brankára. Púchov však takisto ukázal svoju kvalitu, nie nadarmo bol na priebežnom 2. mieste v tabuľke. Hostia nás ničím neprekvapili, snažili sa o svoju hru, a to využívať individuálne schopnosti jednotlivých hráčov, no dnes si myslím, že sme boli lepší a zaslúžene sme vyhrali."

Futsalisti pokrstili nové dresy víťazstvom nad Púchovom + fotografie a rozhovory

Tomáš Cabaj, hráč sTC Púchov: "Nie sme spokojní s dnešným výsledkom a najmä s predvedenou hrou. Tá sa nám v prvom polčase vôbec nedarila, ale udržali sme aspoň na 0:0. Druhý polčas sme začali veľmi zle, dostali sme tri rýchle góly a potom sa to už ťažko dobieha s takýmto kvalitným súperom. Do Levíc sme prišli pre 3 body, no vôbec sme nehrali podľa našich predstáv, kombinácia nám viazla a nemohli sme sa dostávať do šancí. Levice nás dnes neprekvapili, poznáme ich z minulého ročníka, kedy sme s nimi odohrali štyri kvalitné zápasy. Vedeli sme, že dnes to bude náročný zápas, bohužiaľ sme ho nezvládli."

Aktuálna tabuľka:
1. Slov-Matic FOFO 18
2. sTC Púchov 10
3. Futsal Team Levice 9 (dva zápasy k dobru)
4. Across Pinerola 7
5. ŠK Makroteam Žilina 7
6. FTVŠ UK Bratislava 6
7. MFK Tupperware Nové Zámky 6
8. FK Slovanet Prešov 5
9. MFsK Nitra 5
10. Čekan Mekenroff 1897 4

Najbližší zápas:
7. kolo, 16.11.2013 o 19:30 hod., Čekan Mekenroff 1897 - Futsal Team Levice

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie zo zápasu 6. kola futsalovej Extraligy Futsal Team Levice – sTC Púchov zo dňa 8.11.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre