05032024pia

Legendárny Ferencváros Budapest zmierlivo s levickým Futsal Team-om + fotografie a rozhovor

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 26. septembra 2013 - Levickým futsalistom sa podaril husársky kúsok, keď na ich posledný prípravný zápas pred začínajúcou sa novou sezónou extraligy zavolali do Levíc na stredu 25. septembra 2013 legendárne maďarské futsalové mužstvo Ferencváros Budapest! Hostia, ktorí síce aktuálne figurujú v druhej najvyššej maďarskej futsalovej lige, majú v novej sezóne tie najvyššie ambície - postup do 1. ligy, predvádzali v Leviciach umný, najmä technický futsal.

futsal team levice - ferencvaros budapest 2592013 priprava 20130925 1340006937

Po dohode oboch mužstiev po odohratí hlavného hracieho času 2x20 min., nasledovalo 5. - minútové predĺženie bez ohľadu na výsledok z čistého času. To slúžilo najmä na nacvičenie si hry bez brankára, diváci si tak mohli dosýtosti vychutnať skvelý futsal.

Po riadnom hracom čase zvíťazili Levičania 2:1 po góloch Egona Zoráda a Rakicu. Na gól sa muselo čakať pomerne dlho, keď po rohovom kope otvoril skóre Zorád - 1:0. Onedlho na to po pravej strane unikol Rakica a z veľkého uhla prestrelil brankára hostí - 2:0. Hostia korigovali na 2:1 pred koncom riadnej hracej doby, keď sa taktiež presadili po rohovom kope. Nasledovalo predĺženie, aby si mužstvá vyskúšali power play. V ňom si obe mužstvá vypracovali niekoľko šancí, ale bez gólového efektu. Napokon sa hosťom podarilo vyrovnať na 2:2 len 18 sekúnd pred kocom stretnutia a tak sa vyrovnaní súperi rozišli zmierlivo, čomu nasvedčovalo aj pozápasové spoločné fotografovanie.

Futsal Team Levice - Ferencváros Budapest 2:2 (0:0)
Góly LV: Zorád, Rakica

Jazyková škola Chantal Levice Kvalitné výživové doplnky značky FITapak na chudnutie, ktoré sú vyrobené na Slovensku.

Legendárny Ferencváros Budapest zmierlivo s levickým Futsal Team-om + fotografie a rozhovorPozápasový rozhovor:

Jozef Duhony, tréner Futsal Team Levice: "V dnešnom zápase súper predviedol kvalitnú kombinačnú hru. V prvom polčase sme sa snažili hrať stiahnutú obranu a vyrážať do rýchlych protiútokov, čo sa nám príliš nedarilo. V druhom polčase sme zmenili spôsob bránenia aspoň pri prvej formácii, kde sme sa snažili vysunúť obranu vyššie, ale súper z toho dobre vychádzal, takže sme boli nútení brániť svoju polovicu. Boli sme však nebezpečnejší, dostávali sme sa viac do zakončenia. Myslím si, že sme kľudne mohli streliť viac ako dva góly. Súper nám odhalil niektoré naše nedostatky. Bolo cítiť rozdiel medzi výkonom prvej a druhej formácie, ale je to samozrejme dané skúsenosťami. Sme tu však na to, aby sme dávali priestor všetkým hráčom. Očakávame zlepšovanie aj druhej štvorky, napokon bolo badať aj ich zlepšenie ku koncu minulej sezóny.

Naša celková príprava bola adekvátna podmienkam, ktoré náš klub dokáže umožniť. Myslím si, že na našu extraligu to bude postačovať. Nemali sme žiadne sústredenie, pripravovali sme sa identickým spôsobom ako v hlavnej časti, to znamená, že sme mali 2x do týždňa tréningy a každý týždeň sme sa snažili odohrať prípravný zápas.

Dnešný termín náročného prípravného zápasu sme zvolili neštandardný - 2 dni pred prvým majstrovským zápasom extraligy, pričom sme dnes pridali aj bonus v podobe 5. minútového predĺženia. Urobili sme to hlavne kvôli našim fanúšikom a divákom, ktorým chceme vychádzať v ústrety. Dnešný deň bol jediný možný termín, na ktorom sme sa s Ferencvárosom vedeli dohodnúť. Chceli sme levickým divákom predstaviť futsal aj v tejto podobe, snažíme sa robiť všetko pre spropagovanie tohto športu.

V Nových Zámkoch nás v piatok 27.9.2013 čaká 1. kolo extraligy, ideme tam s cieľom zvíťaziť. Bude to derby, ako každý náš spoločný duel. Aj napriek tomu, že sme v lige nováčik a v kádri, dá sa povedať, že máme aj nováčikov, ako napr. Rolo Birdáč, ktorý zatiaľ nemá skúsenosti s futsalom a aj napriek tomu, že sme dnes hrali ťažký prípravný zápas, sa v Nových Zámkoch pokúsime zvíťaziť."

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž. Všetky naše fotografie z posledného prípravného stretnutia pred začiatkom sezóny 2013/2014 Futsal Team Levice - Ferencváros Budapest zo dňa 25.9.2013 nájdete vo fotogalérii TU.

zdroj: www.leviceonline.sk, Futsal Team Levice, fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre