05022024štv

Hokej a hokejové správy, aktuality z mesta Levice

HK Levice odohrajú sezónu 2023/24 v Poprade pod marketingovým názvom AquaCity Pikes

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE / POPRAD 27. júla 2023 - HK Levice odohrajú sezónu 2023/24 v druhej najvyššej slovenskej súťaži SHL v Poprade pod marketingovým názvom AquaCity Pikes, alebo Popradské šťuky. Ako informuje web hkpoprad.sk, extraligový tím sa dohodol na spolupráci s HK Levice. Ten bude farmárskym tímom popradských Kamzíkov.

HK Levice odohrajú sezónu 2023/24 v Poprade pod marketingovým názvom AquaCity Pikes

Podľa ďalších informácii pre rekonštrukčné práce na levickom zimnom štadióne bolo v novom ročníku ohrozené účinkovanie HK Levice. "Riešením bolo nájsť nové pôsobisko. Popradský klub vstúpil do tohto projektu, aby pomohol Leviciam a zároveň mohol napĺňať svoje ciele. Svoje zápasy budú hrať Popradské šťuky na Zimnom štadióne mesta Poprad," približuje web extraligového tímu z pod Tatier.

"Hlavným dôvodom nášho príchodu do Popradu bola plánovaná rekonštrukcia zimného štadióna v Leviciach počas nadchádzajúcej sezóny a havarijný stav chladenia. Po niekoľkomesačných rokovaniach o možnostiach pôsobenia nášho klubu sme sa rozhodli pre sezónu 2023/2024 vytvoriť farmársky tím pre A-mužstvo HK Poprad priamo v Poprade," vysvetľuje manažérka klubu Denisa Kleinová a dopĺňa. "Spolupráca s HK Poprad prebiehala už v minulosti. Zároveň nám mesto Poprad poskytlo zázemie, a preto to bol najlepší variant a nebol dôvod váhať nad spoluprácou."

ČLÁNOK POKRAČUJE NIŽŠIE ⇩

Prečítajte si aj:

Andrej Budai foto - video služby

Andrej Budai foto - video služby - svadby, stužkové slávnosti, rozlúčky, prvé sväté prijímania, slávnostné ceremónie, rodinné a firemné akcie

Myšlienkou farmárskeho družstva je etablovanie juniorov do mužského hokeja, vytváranie šancí pre odchovancov klubu a v neposlednom rade výchova hráčov. "Hokejisti Popradských Šťúk získajú plynulejší prechod do A-tímu a obe mužstvá si budú nápomocné v prípade zranení. Na zápasovej súpiske rezervy sa budú objavovať aj hokejisti prvého tímu, ktorí sa nevojdú do zostavy," doplnil web hkpoprad.sk.

Vedenie HK Poprad má jasnú predstavu o fungovaní. Cieľom je vytvorenie modelu, akým fungujú najlepšie organizácie. "Hľadali sme medzistupeň medzi Extraligou juniorov a Tipos extraligou. Vytvárame priestor pre talentovaných hráčov z našej juniorky, aby hrali čo najskôr mužský hokej. Taktiež našich mladých odchovancov, ktorí sa zatiaľ neuplatnili v extraligových tímoch. V neposlednom rade by sme k nám do organizácie chceli sťahovať talentovaných hráčov zo širšieho okolia prípadne celého Slovenska. Týmto krokom zvýšime konkurenciu medzi hráčmi ako v extralige, tak v prvej lige. AquaCity Pikes bude našim priamym farmárskym tímom, ktorý bude mať plnohodnotné zázemie na našom štadióne a po športovej stránke bude priamo prepojené pod drobnohľadom hlavného trénera A-tímu a jeho asistentov. Projekt farmy sme chceli realizovať už skôr, ale nemali sme na to priestor. Je v našom záujme udržať ho dlhodobo či už v spojení s Levicami alebo inou licenciou. Cieľom je vytvoriť komplexnú organizáciu od prípravky, cez všetky mládežnícke kategórie, SHL až po extraligu. Týmto sa môžeme zaradiť medzi najlepšie organizácie," ozrejmil plán fungovania klubu jeho riaditeľ Ľudovít Jurinyi.

Nový projekt by nebolo možné realizovať bez pomoci partnerov, ktorými sú AquaCity Poprad, IAD Investments a mesto Poprad. "Meno partnera bolo subsumované aj do názvu klubu. Musím povedať, že v rokovaniach s primátorom mesta Poprad Ing. Antonom Dankom ohľadne spolupráce a pomoci nám bola poskytnutá maximálna súčinnosť a som rád, že naše vzťahy v rámci klubu a mesta sú na výbornej úrovni. Tým pádom môžeme byť príkladom pre všetkých v rámci zázemia a infraštruktúry pre hokej," poznamenal Jurinyi.

Hlavným trénerom mužstva bude Dušan Brincko. "Na tréningový proces bude dozerať hlavný tréner Kamzíkov Aleš Totter, aby bol v rovnakej koncepcii a v súlade s filozofiou A-mužstva. Oba tímy budú úzko prepojené. Pomoc podajú aj asistenti prvého tímu Ján Šimko, Radoslav Suchý a tréner brankárov Martin Klempa. V tréningovom procese budú zapojení mládežnícki tréneri Miroslav Škovira, Ondrej Homa a Vladimír Urban. V rámci celej organizácie bude úzka kooperácia s mládežou a s hlavným trénerom juniorov Jurajom Halajom," doplnil web HK Poprad.

V súčasnosti má klub na súpiske už 18 hráčov. Desiati z nich sú odchovanci popradského hokeja, trinásti majú do 23 rokov a z toho traja do 20 rokov. O zvyšné miesta v tíme zabojujú hokejisti počas tryoutu. "Budeme mať mladé, ale dravé mužstvo. Väčšina hráčov má do 23 rokov. Neznamená to však, že sú nováčikovia, nakoľko mnohí majú viacročné skúsenosti so SHL. V tíme máme reprezentantov do 20 rokov, čo je dobrá vizitka klubu. Ak sa neuchytia v prvom tíme, budú hrať u nás a môžu sa pripravovať na majstrovstvá. Pripravujeme aj tryout, na skúšku príde sedem hráčov a zapoja sa do neho aj juniori. Spoločne s trénermi A-tímu budeme všetkých pozorovať, rozprávať sa a niektorých hráčov si určite necháme, ktorí dostanú šancu v prípravných zápasoch. Po dvojtýždňovej príprave prvého mužstva sa uskutoční rez, a niektorí hokejisti prídu aj do nášho tímu. Naopak, hráči AquaCity Pikes majú šancu počas zranení hokejistov A-tímu nastupovať za Kamzíkov," prezradil hlavný tréner Dušan Brincko.

V zmysle smernice SZĽH môžu v SHL štartovať max. štyria zahraniční hráči, na súpiske by mali byť nominovaní siedmi hráči mladší ako 23 rokov. "HK Poprad verí, že popradská komunita si nájde cestu na štadión a AquaCity Pikes podporí k lepším výkonom. Majitelia permanentných vstupeniek HK Poprad budú mať vstup na zápasy bezplatne. Klub zároveň získava väčšiu vizibilitu pre svojich partnerov," uzavrela web stránka tímu z pod Tatier.

Aktuálna súpiska AquaCity Pikes
Brankári: Štefan Valluš, Matej Hurčík
Obrancovia: Lukáš Matúš Lavička, Alexander Zekucia, Samuel Socha, Matej Tomas, Sebastián Nahalka, Maroš Mešár
Útočníci: René Svitana, Markus Suchý, Patrik Sokoli, Štefan Dlugoš, Michal Stanček, Martin Volko, Oleksandr Peresunko, Oleksii Vorona, Martin Przygodzki, Lukas Pohl

HK Levice, teda AquaCity Pikes môžete sledovať aj na instagrame: https://instagram.com/aquacitypikes?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

zdroj a foto: hkpoprad.sk

...

KVALITNÝ NÁBYTOK, PRODUKTY TOPSHOP, DORMEO, DELIMANO, WALKMAXX, WELLNEO, ROVUS - NÓRSKA KOZMETIKA - PRE DOSPELÝCH - ŠPORT A VÝŽIVOVÉ DOPLNKY - ŠKOLSKÉ POTREBY - ŠPERKY - ZĽAVY A AKCIE - KVALITNÝ ALKOHOL

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre